Ucuzlar mı aceba gerçekten merak ediyorum Bi efsane Toyota alsam kurtulurum
ytd. ucuzlayacagını düsünmüyorum,sıfır almayı düsünüyorsanız 1-2 handikaplı durum var. 2.el de genelde sıfır fiyatına göre şekilleniyor ondan daha 1-2 yıl ümidim yok.
Devlet yeni kanun getirdi,bedeli belirli bir miktaırn üzerinde olan araçlardan %80 vergi alınıyor diğerlerinden %50 alınıyor.
%50lik pek araç kalmadı,toyotanın 2020 benzin-cvt boş paketi o vergi dilimine giriyor diye biliyorum. Bayii bir tane aksesuar eklese üst vergi dilimine giriyor ve en az 30.000-40.000 tl fiyat ekleniyor. Bazı bayiiler bu dönemde gelen ortayı kaçırmadı,müşteri sırası çok olduğu için istedikleri gibi at koşturuyorlar.
*galerici yandaşlara arabaları peşkeş çekiyorlar,veya sıfır arabaya bayii plaka takıyor üstüne 20.30 kagıt koyup satıyor....
*illa aksesuar-kaput koruma alacaksın yoksa satmıyorum diyor. 10 liralık seye 15.000 tl istiyor.
*faturayı 180.000 den kesip 220.000 tl ödeme istiyor. Vergisini kaçırıyor.
Fiyat konusunda bir şey diyemem ama yeni kasalar gelecegi icin 1-2 ay icinde mantıklı 2020 sıfır arabalar denk gelebilir.
https://forum.donanimhaber.com/sifir-arac-ve-sifir-arac-teklifi-alanlar-2020--132918743-4103 bilgileri burada paylasıyoruz