NEVHOLLAND TD65D 5 Lİ YAYLI PULLUK ÇEKİYOR

Ynt: NEVHOLLAND TD65D 5 Lİ YAYLI PULLUK ÇEKİYOR

hacimmet link=topic=30026.msg259932#msg259932 date=1268084694' Alıntı:
Yeni ikiside biri 320 saatte diğeri 250 saatte biliyorum diyorlar az yakar diye o yüzden ufak aldık ama abicim biraz çalıştımmı depo gidiyor höpürdediyor mazotu 500 saatte supap ayarı var galiba sonrasını eklerim forma
yakıtı biraz daha düşer.. 70-56 dan az yakar merak etme.. turbolu traktör sonuçta çekişleride fena degildir..

http://www.dailymotion.com/video/x5oby9_valtra-a75-performans_tech

yukarıdaki videoda traktör bizim ve traktörü kullanan benim ... bu konudaki video ile karşılaştırılmasını öneriyorum hepinize .. konuyu açan arkadaş kesinlikle şahsi adletmesin lütfen ... az önce yine benim açtığım bir valtra hakkındaki konuda niğdeli bir arkadaşımız 265 mf ye beşli pulluk takarak hergettiklerinden bahsetti ve bu durum içinde dönüme 1,2lt mazottan bahsetti ...

konya , niğde, aksaray ve oralara yakın bölgelerde traktörlere çok büyük pulluklar takıldığını duymuştum ... hatta sitemizde 3085 MF ye altılı takan bir arkadaş vardı ....

şimdi bizim buralar için konuşuyorum ; eğer bu videodaki herg derinliği kadar herg edecek olsak bizde takarız o pullukları ... lütfen benim video ile arkadaşımızın yüklediği video arasında bir karşılaştırma yapınız ..... şimdi koca bir memlekette herkes 65-85 hp ve arası traktörlere dörtlü pulluk takarak kullanıyor .. hatta bu site üyelerimiz içerisindede konya ve çevresi iller harici tamamı böyle ..... öyle pulluğu birazcık tarlaya değdirip , birinci vitesle gaza çöksek bizde az yakar beşli pulluk çektitirirz gibime geliyor .. kimse darılmasın kızmasın vede şahsi algılamasın dediklerimi .... doğruya doğru .... haaa konya ve çevresinde bu şekilde yapmak gerekiyordur oda onların bileceği iştir ne bizi nede kimseyi ilgilendirir ama istisnalarda kaideyi bozmaz ....

bizde belirli miktar araziyi yıllardır işliyor ve bu işleri biliyoruz sanıyorum kendimi ....

okay bey zaten kullandıgını pulluk 4lü 14lü sanırım 140cm yer götürür bizim burdada a75 ve servet tede biz bunu takıyoruz.. bence 6li 11' pulluk 4lü 14' kadar traktörü zorlamaz.. 165cm yer götürür ama iş derinligi az oldugundan traktöru sıkıştırmaz pulluga binen agırlık azalır.. 14' pullugun gördügü işle 11ve 12 inç mukayese edilemez zaten.. arkadasımız da yukarda 11' oldugunu yazmış.. bu traktör bizim burda 4lü 12 ' takar ancak..

ceya023 link=topic=30026.msg259943#msg259943 date=1268085872' Alıntı:
okay bey zaten kullandıgını pulluk 4lü 14lü sanırım 140cm yer götürür bizim burdada a75 ve servet tede biz bunu takıyoruz.. bence 6li 11' pulluk 4lü 14' kadar traktörü zorlamaz.. 165cm yer götürür ama iş derinligi az oldugundan traktöru sıkıştırmaz pulluga binen agırlık azalır.. 14' pullugun gördügü işle 11ve 12 inç mukayese edilemez zaten.. arkadasımız da yukarda 11' oldugunu yazmış.. bu traktör bizim burda 4lü 12 ' takar ancak..

benim şahsi fikrimde hem inç değeri hemde kulak arttıkça pulluğun motora yükü artar .... velhasılı kelam benim fikrim budur normal ve ideal bir herg sürümünde TD65 beşli herhangi bir pulluğu tarlada beş metre bile götüremez ....

okkangal link=topic=30026.msg259945#msg259945 date=1268086103' Alıntı:
benim şahsi fikrimde hem inç değeri hemde kulak arttıkça pulluğun motora yükü artar .... velhasılı kelam benim fikrim budur normal ve ideal bir herg sürümünde TD65 beşli herhangi bir pulluğu tarlada beş metre bile götüremez ....

evet idealden kastınız 12 ve 14 ' inç pulluklar olmalı sanırım bizim burdada bunlar ideal 12' in altı kullanılmaz.. kaz ayagı daha derinden topragı işler herhalde.. 12li 5liyi çekmesi cok zor td 65 sonucta 65 bg onun hakkı 4lü 12' tir.. 5li pulluk öle kolay iş degil.. haklısınız.. hele 5li 14lüyü 90-100bg altı traktörün çekmesi zor hakkıyla..

yazdıkya arkadaşım ben 4 lü 11 pimli ile sürüyorum ismail arkadaşım aldı 5 li yaylıyı yuka arazide yapıyor zaten nadası hafif nadas yani.

ceya023 link=topic=30026.msg259951#msg259951 date=1268086982' Alıntı:
evet idealden kastınız 12 ve 14 ' inç pulluklar olmalı sanırım bizim burdada bunlar ideal 12' in altı kullanılmaz.. kaz ayagı daha derinden topragı işler herhalde.. 12li 5liyi çekmesi cok zor td 65 sonucta 65 bg onun hakkı 4lü 12' tir.. 5li pulluk öle kolay iş degil.. haklısınız.. hele 5li 14lüyü 90-100bg altı traktörün çekmesi zor hakkıyla..

ideal herg dediğim toprağın tam aktarıldığı , pullğun yeteri kadar gömüldüğü herg yani :) herg etmek ve pullukla tarla çizmek bence farklı işler ....

Toprak çeşitleri farklıdır yuka toprakta bir karış toprak var derin süremessin zaten yoksa hiç ürün alamassın bir karışın altı kis toprak

hacimmet link=topic=30026.msg259957#msg259957 date=1268087545' Alıntı:
ama gayet güzel zorlanmadan yapıyor nadası

o nadas yapmak değil tarlayı pullukla çizmek bence .... :) tabiki bize göre .. sadece bizede değil konya hariç tüm türkiyeye göre ... bilmem anlatabildimmi ... haa sizin oralarda bu şekilde gerekiyor ve öyle yapılıyordur onu tabiki eleştirmek bize düşmez ....

Benim yaptığım nadastan fotolar
abcd0010.jpg

abcd0002f.jpg

46 dekar felan yer ağır nadas yaptım derin sürdüm gazda 20 den hiç düşmedi td65d 4x4 le 4-4 lük nadas oldu 115 lt felanda mazot yaktı bence fazla yaktı.

Bizim orası diye bi genelleme yoktur bence her bölgede toprak derinliği farklılıkları vardır buradaki arazilerin çoğunda 2 metre sürün isterseniz sorun çıkmaz zaten derin yapılır nadas ama yuka topraklı arazilerde genelde toprak altı taşlı ve kislidir derin sürme şansınız yok sürerseniz eğer verim alamassınız birdaha.Bilginize arkadaşlar.

evet bu toprakta fazla yakmışsın hatta o pullukta bu traktöre ufak bence.. çünkü o pulluk yaklaşık olarak 3lü 13' yada 3lü 14' pulluk kadar yer götürmüş ama iş derindligi daha az oldugu için traktörü daha az tutar.. yani o motorun cekecegi pulluk en azından arka tekerin izinin bi kısmını götürmeli diye düşünüyorum.. bu derinlik bizim orda yeterli olmaz.. biz hata girdikmi traktör baya bi yan durur koltukta kayarsın hep sağa dogru.. :) derinlik öyle oluyor.. sizin oranın yapısına göre zaten derin süremiyorsunuz.. bizdeyse nekadar derin surersen okadar iyi olur telbis gec çıkar tarladan..

46 dekara 115 lt yakmışsın bak derin ve iyi sürünce .... yani bizimde bildiğimiz bir şey varmış ... niye beşliyi takmadın o derinlikte sürerken ???? işte bunu anlatmaya çalışıyoruz .....

Beşli benim değil arkadaşın bende aynı şeyi diyorum ağır nadasta çekmez td65

fabrika kriterlerine göre 4 lü 12 liyi en az 75 beygir ve yukarısına tavsiye ediyorlar.ideal olan 1 numara küçük kullanmak bana göre.

okkangal link=topic=30026.msg259940#msg259940 date=1268085522' Alıntı:
http://www.dailymotion.com/video/x5oby9_valtra-a75-performans_tech

yukarıdaki videoda traktör bizim ve traktörü kullanan benim ... bu konudaki video ile karşılaştırılmasını öneriyorum hepinize .. konuyu açan arkadaş kesinlikle şahsi adletmesin lütfen ... az önce yine benim açtığım bir valtra hakkındaki konuda niğdeli bir arkadaşımız 265 mf ye beşli pulluk takarak hergettiklerinden bahsetti ve bu durum içinde dönüme 1,2lt mazottan bahsetti ...

konya , niğde, aksaray ve oralara yakın bölgelerde traktörlere çok büyük pulluklar takıldığını duymuştum ... hatta sitemizde 3085 MF ye altılı takan bir arkadaş vardı ....

şimdi bizim buralar için konuşuyorum ; eğer bu videodaki herg derinliği kadar herg edecek olsak bizde takarız o pullukları ... lütfen benim video ile arkadaşımızın yüklediği video arasında bir karşılaştırma yapınız ..... şimdi koca bir memlekette herkes 65-85 hp ve arası traktörlere dörtlü pulluk takarak kullanıyor .. hatta bu site üyelerimiz içerisindede konya ve çevresi iller harici tamamı böyle ..... öyle pulluğu birazcık tarlaya değdirip , birinci vitesle gaza çöksek bizde az yakar beşli pulluk çektitirirz gibime geliyor .. kimse darılmasın kızmasın vede şahsi algılamasın dediklerimi .... doğruya doğru .... haaa konya ve çevresinde bu şekilde yapmak gerekiyordur oda onların bileceği iştir ne bizi nede kimseyi ilgilendirir ama istisnalarda kaideyi bozmaz ....

bizde belirli miktar araziyi yıllardır işliyor ve bu işleri biliyoruz sanıyorum kendimi ....
arkads senın surdugun tarla ne tarlası soylesene bana tarlada kesek bıle gorunmuyor kummudur nedır haa bıde almıssın altına kocaman motoru motor gosterısı yapaıyorsun o motor bende olsa en az 7 soklu takarım valla ben pullugu en az 30 cm gomuyorum sahsen topragı ustunden atana kadar sorunda olmuyor

LORUOĞLU link=topic=30026.msg260121#msg260121 date=1268139753' Alıntı:
arkads senın surdugun tarla ne tarlası soylesene bana tarlada kesek bıle gorunmuyor kummudur nedır haa bıde almıssın altına kocaman motoru motor gosterısı yapaıyorsun o motor bende olsa en az 7 soklu takarım valla ben pullugu en az 30 cm gomuyorum sahsen topragı ustunden atana kadar sorunda olmuyor

okay beyin kullandıgı o traktör senin mf den daha küçük buna emin olabilirsin.. 75bg bi traktör.. kocaman falanda degil .. senin mf yi anlatmana göre bu motoru ezip gecmen lazım .. a75 valtra.. o sürülen yer deki otları görüyosan o ranın biraz kalmış ve çayır bi yer oldugunu görürsün oradanormal şartlarda patinaj etmesi gerekir traktörün çünkü çayırda otlu tarlada tekerler kayar.. çayır yerdede otlu yerdede kolay kolay otlar kurumayana kadar kersek atmaz tarlada.. kalıp kalıp sökülür toprak ..