Nerede yanlış yapıyoruz...


Arkadaşlar, Abilerim;
Haftasonu köye tarlaları ekmek için gittim. Herkes muhalefet oluyor. Kimi diyor ki 200 dönüm yer ektim 30 ton buğday kaldırdım. Kimi derki 65 dönüm yer ektim 15 tonu zor aldım. Herkes derki ekme zarar edersin. Forumda yazılanlara bakıyorum normal de kurakta alınan 300-500 kilo. Yağış rejimi normalde 550-650 mm arası. Söyleyenler dönümüne (1000 m2) 200 kiloyu alan aldım mı şükür diyor. Sürümü, ikilemeyi, kazayağını, taban gübresini yapıyorlar, Çizel kullanan yok. yaprak gübreleme, humik asit vb.toprak tahlili yok! Nerede yanlış yapılıyor?
 
Şimdi Ankara'nın neresi bilmiyorum ancak bölgemizde ak topraklı arazi çok eğer araziniz bu şekilde ise evet 1000 M2 den kuru da 200 kg verim alırsınız ...Ayrıca toprağa verdiginizi toprak size ne kadarını geri veriyor bunu toprağı tanıyarak öğrenebilirsiniz ...Örnek : 20 kg 20.20 attınız 200 kg aldınız ...10 kg atınca da 200 kg alıyorsanız toprağa verdiklerini göz önünde bulundurarak giderlerinizi düşürebilirsiniz ...Ankara'da genel ortalama 350 kg civarı benim gözlemlediğim ...
 
Gübreleme toprak tahlili olmadan rastgele olur.Kırsalda ince bir sürüm ve tırmıkla yer hazırlanır.Tekli dip patlatan 3-4 yılda bir taban kırmak için çekilir.Kurak senelerde toprak nemini kolay vermez.Yapraktan iz mineral vermek faydalı, dozunda kullanmak gerekir.Buğday cinside önemlidir, bazen erkenci çeşitler çiçek dönemi yağışa kalırsa tane tutma azalıyor,
Gübreleme bölümünde gerekli detayları paylaşmıştık.
 
  • Beğen
Tepkiler: ismailozmen74

Benzer Konular