ne coronaymış

fakir her zaman fakir dipte,
Dünya yı sömürenler için dipe doğru hareket başladı. Zenginliğimiz yok oluyor diye sızlanıyorlar.

Biz ise tedbirlerimiz alacağız. Tevekkül edeceğiz.
Rabbim yardımını bizden esirgemesin.

Bu işi gevşek tutan italya’ya bakın günde yüzlerce insan ölüyor. Ucu bize yeni yeni dokunmaya başladı. Amerikan yapımı salgın isminde bir film var ve konusu bu durumla çok benzer maalesef. İzlemenizi tavsiye ederim. ALLAH yardımcımız olsun.

Yayılma hızı.

IMG_8297.JPG

20 bin umrecimiz varmış,
bunun 15 bini zaten ülkeye giriş yapmış,
kalan 5 bin kişilik son kafileyi gözetime almışlar yani ülke bu önlemde çok geç kaldı.
Virüs ilk çıktığında evde ptururken sabah haberlerinde dedim ki babamgile bu sonuçta virüs çabuk yayılır biran önce ülkeye giriş çıkışı kontrol etmeliler hatta mecbur olunmadıkça giriş çıkış yasaklanmalı dedim ama olanlar oldu.

Bu arada sayın bakanımızı tebrik ediyorum diğer zatlar gibi lafı evirip çevirmeden yalan söylemeden gerçeği söylüyor halkına bilgileri veriyor halk kendince tedbirini alıyor adam gibi adam yani, diğer zatlar bu bakanımızı biraz örnek alsınlar yönetici sıfatını idrak etsinler

İnşallah dua edilim tez zamanda en az zaiyatla çıktığı yerde bu illet virüs biterde derin bi nefes alırız yoksa başta sağlık olmak üzere, eğitim, ekonomi yönden buhran yaşayacağız.

Hepimize geçmiş olsun toprağım.
Ticarî hayat nasıl, işe gidiş gelişler ne durumda?
Gidişat neyi gösteriyor, sokağa çıkma yasağı gelir mi?
Eyvallah toprağım sağolasın vallahi ticari hayat berbat bizde ekmek fırını ve peynir tereyağı kaşar peyniri satıyoruz restoran cafe pizzacilar çalışmıyor işler çok azaldı sadece marketler e ekmek veriyoruz şuan un yağ fiyatları yükseliyor marketler de polis ler dün baskın yaptı kaufland a fazla fiyat yükseltiyor diye bence bu iş uzarsa işler karışır burada askerî doktor alıyor kararları büyük ihtimalle sınır kapanır yakında daha fazla artacak diyor hastalık Eylül ayında en yüksek düzeye çıkacakmış Allah sonumuzu hayır etsin

Az önce Yenibosna Koçtaş binasındaydım. Normalde karınca yuvası gibi insan olur ama her yer bomboş. Trafik sanki pazar sabahı gibi rahat. Herkes evinde. İmkan olsa zaten memleketine köyüne kaçacak virüs yüzünden.
Hayırlısıyla en az zararla atlatırız inşallah.

tüm yorumları okudum,
yapılan yorumlarda ifrat, tefrik, gıybet, iftira diye birşey yok,
hep birlik ve beraberlik içerisinde bu virusten kurtulmak için temenni ve iyi niyetle neler yapılması gerekli uyarılar yapılmış.
vazifesini liyakatla yapan sağlık bakanına, sağlık çalışanlarına ve bizlereCenab-ı Allah'ım yardım etsin.

tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Bizim buralar sessiz sakin ama 1 haftaya tüm gurbetçiler akın edecek köye adam 30 senedir memleketine gelmemiş şimdi köye kaçarak geliyor burda yaşayanları tehlikeye atiyor

Bu şarkıyı dinler...,

Ferdi Tayfur – Fadimenin Düğünü

Ne ümitle geldik koca şehire
Allah sonumuzu hayır getire
Alacaklı haciz koymuş bekire abo

Hadi gel köyümüze geri dönelim
Fadimenin düğününde halay çekelim

Buralarda ağaçları kesmişler
Yerlerine taş duvarlar dikmişler
Sevdiğimi başkasına vermişler abo

Bir başkadır torosların yağmuru
Anam evde hazırlamış hamuru