Hayırlı bereketli olsun.
Hayırlı bereketli olsun.
Maşallah.kaymağı kalın olsun.bizim buralarda öyle derler
Bereketli olsun bizimde bu yıl ev ineği ikiz doğurdu ikiside dışi veterine sordum dedim ilerde sorunolurmu ve dedim bazıları ilerde bu nlarda meme olmaz diyorlar diye yok ole bişey olmaz dedi buzağı aşı bu aradaS.a abilerim 3. doğumunu yapan montofon ineğimiz dişi erkek ikiz buzağıladı, babamla konuştum ikisi de sağlıklı emiyorlar dedi, erkek dana bir 10 15 gün daha geç doğuyor ya bir problem filan olmaz inşallah bilgilendirecek veteriner arkadaş var mıdır bu konuda daha önce başımıza böyle bir şey gelmedi 5-6 sene önce komşunun doğmuştu biri dananın birisi ölü doğmuştu.
Bereketli olsun bizimde bu yıl ev ineği ikiz doğurdu ikiside dışi veterine sordum dedim ilerde sorunolurmu ve dedim bazıları ilerde bu nlarda meme olmaz diyorlar diye yok ole bişey olmaz dedi buzağı aşı bu arada
Çaresi var; Erkek cinsiyet tercihli tohum kullanırsan hep erkek doğar.Valla aslinda etci ırk damızlığında hep ikiz erkek doğsa bu işe kesin girerim parayı kamyonla taşırız ama Rabbimiz bu hayvanı da böyle yaratmış elden birşey gelmez
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Baskan normali 70 lira erkek sperma 250 lira. 1.5 tohumlama ortalaması yakalasak bile 375 tl para eder ciddi rakam. Ama nolursa olsun ben bu işe girecek olsaydim tabiki erkek kullanirdim o ayri meseleÇaresi var; Erkek cinsiyet tercihli tohum kullanırsan hep erkek doğar.
Abi dogumundan once anlamismiydin ikiz doguracagini bizdede var kirma mantofon gebe dogumuna 1 hafta var iki tarafli genis hayvanin karniS.a abilerim 3. doğumunu yapan montofon ineğimiz dişi erkek ikiz buzağıladı, babamla konuştum ikisi de sağlıklı emiyorlar dedi, erkek dana bir 10 15 gün daha geç doğuyor ya bir problem filan olmaz inşallah bilgilendirecek veteriner arkadaş var mıdır bu konuda daha önce başımıza böyle bir şey gelmedi 5-6 sene önce komşunun doğmuştu biri dananın birisi ölü doğmuştu.
Abi dogumundan once anlamismiydin ikiz doguracagini bizdede var kirma mantofon gebe dogumuna 1 hafta var iki tarafli genis hayvanin karni
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.