Mısırı Topraksız Tarımla Yetiştirebilir miyiz?

Ynt: Mısırı Topraksız Tarımla Yetiştirebilir miyiz?

Bu konuda Umut Abi ' ye katılıyorum.

Ek olarak, topraksız tarımın yapılabilmesi için harcanan efor ve maddiyat, verimsiz alanların iyileştirilmesinde kullanılsa, çok ama çok daha başarılı sonuçlar alınır.
 
Ynt: Mısırı Topraksız Tarımla Yetiştirebilir miyiz?

Benimkisi sadece meraktı.

Topraksız tarım seracılıkta ve domates,salatalık,çilek,kesme çiçek gibi daha çok sebze ağırlıklı ve mevsimden bağımsız olarak yetiştirmek için tercih edilen bir yöntem.

Masraf-getiri bakımından mısırı topraksız tarımla yetiştirmek abes kaçıyor ama konumda da açıkladığım gibi ekim düzenine müdahele ederek karlılık arttırımına gidebilirmiyiz diye meraklandım. Çünkü ekim daha sık olsada bitkinin beslenmesi topraktan daha değişik bir yontemle sağlandığı için birim alandan alınan verim arttırılabilir gibi geldi bana. İmkan olsada denesem sonuçlarını paylaşsam ama şimdilik mümkün değil :)
 
Mısır ekimi genelde sıra aralığı 60-70 cm sıra üstü 15-20 cm aralığında ekiliyor. Topraksız tarım da sıra aralığı ve sıra üstü 15 cm olsa birim alanda çok daha fazla bitki yetiştirilebilir.

Bitkiyi topraksız tarım yontemiyle yetiştirceğimiz için toprağa gübre ya da ara çapası gibi derdimizde olmayacak. Bu kadar sık bir dikimde bitkinin yetişmesi mümkün müdür kökler bakımından ve güneş açısından.

Sonuçta sıra üstü 15 cm aralıkla dikiyorduk. Sıra arasını da 15 cm ' e düşürücez ama işte bitkiye bakım kısmını es geçersek(yani araları çapalama,gübre gibi) bitkinin yetişmesine engel olacak bir etmen karşımıza çıkar mı?

merhabalar bu konu benim ilgi mi çekti.topraksız tarımla ilginiz devam ediyor mu mısırla bir çalışma yapabildiniz mi acaba?
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt