Mısırda starter gübre kullanan var mı ? veya önerisi olan ?

@hydrbezirci abi 1 ton misir topraktan 7 kg civari fosfor kaldiriyormuş siz 40 kg ile 18 kg fosfor vermişsiniz organik madde düşük kireçli topraklarda fosfor potasyum vs bitkinin kullanamayacagi forma dönusuyo ya da bazi elementlerin fazla olmasi diger elementlerin alimini engelliyo en iyisi bir çuval gubre parasi verip toprak analizi yaptirmak bence

@hydrbezirci abi 1 ton misir topraktan 7 kg civari fosfor kaldiriyormuş siz 40 kg ile 18 kg fosfor vermişsiniz organik madde düşük kireçli topraklarda fosfor potasyum vs bitkinin kullanamayacagi forma dönusuyo ya da bazi elementlerin fazla olmasi diger elementlerin alimini engelliyo en iyisi bir çuval gubre parasi verip toprak analizi yaptirmak bence
Kesinlikle katılıyorum analiz aslında söylediğin gibi bir çuval gübre parası. Biraz sıvı kükürt ve hümik asit aldım fosfor ve potasyumun kullanılabilir forma dönüşmesine etki edeceğini söylüyorlar

Mısırı çoğunlukla çıkış için yeterli tav varsa ekiyoruz yoksa tav sulaması yapıp ekiyoruz. Üzerinden sulayıp çıkarmak bizim burada çok çok zor hemde sulama maliyetleri yüksek. Mikro epeydir takipte olduğum bi ürün geçen yıl ekim yapacak makine konusunda sorun yaşayınca haziran ayında pnömatik makine aldım mikrogranul aparatınıda eklettim normal gübrenin yükünden kurtulurum diye düşünüyordum ama dapı bir miktar kullanmam gerekiyor diye anlıyorum yorumlarınızdan. Mikrogranülleri yaz sonu aldım biraz uygun geldi, gübre programını 4-5kğ mikro +20kğ dap ve çıkış sonrası map olarak güncelledim. Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Bu arada verimleriniz çok güzel bereketli olsun
Üste verdiğiniz 40 kg üre ve 40kg şeker gübresini kaç suya bölüp veriyorsunuz ? Biz damlamadan 5. Su ya dönerken püskül çıkıyor oluyor. 5. Suya kadar 50-55 kg üreyi her suda 10 kg üreye bölerek veriyoruz. Siz 40 kg üre ve sülfatı mesela her suda 10 kg üre yanına 10 kg sülfat gibi mi kullanıyorsunuz ? Sadece sülfat kullanıp çok iyi verimler alanlar da var yaklaşık dönüme 100 kg sülfat kullanıp. Sizinde vermeleriniz yüksekmiş hocam. Biri bin olsun inşallah.

Üste verdiğiniz 40 kg üre ve 40kg şeker gübresini kaç suya bölüp veriyorsunuz ? Biz damlamadan 5. Su ya dönerken püskül çıkıyor oluyor. 5. Suya kadar 50-55 kg üreyi her suda 10 kg üreye bölerek veriyoruz. Siz 40 kg üre ve sülfatı mesela her suda 10 kg üre yanına 10 kg sülfat gibi mi kullanıyorsunuz ? Sadece sülfat kullanıp çok iyi verimler alanlar da var yaklaşık dönüme 100 kg sülfat kullanıp. Sizinde vermeleriniz yüksekmiş hocam. Biri bin olsun inşallah.
İlk su boş geçiyor, sonraki dört suda 10kğ üre, dördüncü sudan itibaren artı 10kğ sülfat şeklinde gübreleme yapıyoruz. 8.ve 9. suda potasyum oksit ile gübreleme yi tamamlıyoruz. Sadece sülfatı denemedik ama olursa maliyetler biraz daha düşürülebilir.

Bayi ve çiftçi olarak yazıyorum.Sumistarter ekeceğiniz ürüne göre dekara (1000 m2) 2,5 ila 5 kg arasında kullanılır.11-49-0+me içeriğine sahiptir.Kullanılabilmesi için pnömatik mibzerde ayrı bir aparat takılı olması gereklidir.Dörtlü makine için aparat 2021 yılı nisan ayında 3000 tl idi.şuandaki fiyatını bilemiyorum.
Sumistarterla beraber ayrıca diğer taban gübrelerini kullanmanız sizin ekonomik gücünüzle alakalıdır.Bende para var yanına 15-20 kg. DAP ta atacağım derseniz sizin bileceğeniz iştir.Kısacası mikro gübre tek başına yeter.Sadece azot oranı az olduğu için ekim sırasında dekara 8-10 kg üre atabilirsiniz.
Son olarak dekar maliyeti diğer taban gübrelerine oranla çok uygundur.