Ynt: mısır silajı için inoklant kullanan varmı (çürümemeye faydası varmı )
-Silajın olgunlaşma süresini kısaltır.
2-Silajın pH (asitlik) değerini düşürür. Düşük pHda çalışmaya devam eder. Düşük pHlı silajın hayvanlar tarafından hazmı, dolayısıyla et ve süte dönüşümü kolay olur.
3-Aşılanan silajda kuru madde kayıpları ortadan kalkar.
4-Amonyak azotunu azaltır.
5-Silajın içindeki Laktik asit (süt asidi) oranını arttırır.
6-Silajın kalitesini arttırır ve bu kalite silaj yığının her yerinde standarttır.
7-Silajı yabancı mikroorganizmalardan korur, küflenmeyi önler.
8-Silajının yapımı zor olan yem şalgamı (lenox), yonca, korunga, fiğ , sorgum, bezelye ve bakla gibi bitkilerin silajlarının kaliteli bir biçimde olgunlaşmasını sağlar.
9-Silaj hoş kokulu olur ve kötü kokular oluşmasını önler.
10-SİLAJ AŞISI kullanılarak olgunlaştırılan silajların, üzerleri açılsa dahi 4-6 gün bozulmadan kalırlar. Hayvanlarda yem zehirlenmesi riskini ortadan kaldırır.
11-Silajın ömrünü uzatır.
ilaj aşısı tavsiyem