Mısır hasadımızı tamamladık

Notlarıma baktım ilk damlama suyunu 18 Haziran'da vermişiz diğer sular 8 gün ara ile verildi. 22lik 1.6 lt damlatıcılı hortum kullandık hat boylarımız 250 metreydi. Bir seferde 50 dekar alan suladık, sırasıyla ilk su 20saat 2. Su 24 saat 3. Su 30 saat 4. Su 40 saat 5.su 50 saat 6. 40 saat 7. 35 saat 8. 24 saat verildi. Üs gübreleme tamamen damla sulama ile yapıldı ilk üç su ile dekara 10 kğ üre, diğer üç su ile dekara 5 kğ amonyum sülfat 7. Su ile potasyum son iki su boş geçtik. Ara çapası ot ilacından önce frezeli makine ile yapıldı.serpme gübreleme yapmadık.Ekli dosyayı görüntüle 42351Ekli dosyayı görüntüle 42352Ekli dosyayı görüntüle 42354Ekli dosyayı görüntüle 42355

Hocam size özel mesaj yolladım damlamayla ilgili 1 2 soru sordum bakarsanız çok sevinirim.

Berketli olsun güzel verim almışsınız. Zannediyorum bu verimin temelinde Tohum, Doğru ve Bilinçli Uygulamalar ve tabi ki Damlama sulama var. Benim merak ettiğim;
*Damlama sisteminin ilk yatırım ve yıllık maliyeti
*Damlama borularının Marka ve metre fiyatları kaç tl 2019 için?
*Damlama borusu ve filtre için tavsiye ettiğiniz marka hangisi?
*Damlamanın dekar maliyet?
*Tohum ve gübrenin dekar maliyeti?
Şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: hydrbezirci
bereketli olsun kardeşim, çok güzel verim almışsın. Tarım ve hayvancılık ile ilgili izle feyz al diye tv programı yapan uzun saçlı abimiz vardı bursa karacabeyde yapıyor bildiğim kadarıyla, adam sırf mısır için jd nin 110 bin eura ya mibzerini almış. O bile 1800-1900 kg verim hedefliyoruz diyordu ki, gördüğüm kadarıyla tarım ve hayvancılık işini hakkıyla profesyonel ve türkiye şartlarının çok çok üzerinde bi sistemle bu işi yapan adamla aynı verimi almak büyük başarı. Canı gönülden tebrik ediyorum.

• Beğen
Notlarıma baktım ilk damlama suyunu 18 Haziran'da vermişiz diğer sular 8 gün ara ile verildi. 22lik 1.6 lt damlatıcılı hortum kullandık hat boylarımız 250 metreydi. Bir seferde 50 dekar alan suladık, sırasıyla ilk su 20saat 2. Su 24 saat 3. Su 30 saat 4. Su 40 saat 5.su 50 saat 6. 40 saat 7. 35 saat 8. 24 saat verildi. Üs gübreleme tamamen damla sulama ile yapıldı ilk üç su ile dekara 10 kğ üre, diğer üç su ile dekara 5 kğ amonyum sülfat 7. Su ile potasyum son iki su boş geçtik. Ara çapası ot ilacından önce frezeli makine ile yapıldı.serpme gübreleme yapmadık.Ekli dosyayı görüntüle 42351Ekli dosyayı görüntüle 42352Ekli dosyayı görüntüle 42354Ekli dosyayı görüntüle 42355
Sulama saatleri uzun değilmi...?
250 metre damlama hortumları için uzun değilmi...?

bereketli olsun kardeşim, çok güzel verim almışsın. Tarım ve hayvancılık ile ilgili izle feyz al diye tv programı yapan uzun saçlı abimiz vardı bursa karacabeyde yapıyor bildiğim kadarıyla, adam sırf mısır için jd nin 110 bin eura ya mibzerini almış. O bile 1800-1900 kg verim hedefliyoruz diyordu ki, gördüğüm kadarıyla tarım ve hayvancılık işini hakkıyla profesyonel ve türkiye şartlarının çok çok üzerinde bi sistemle bu işi yapan adamla aynı verimi almak büyük başarı. Canı gönülden tebrik ediyorum.
Teşekkür ederim çiftçilik şartların ne kadar iyi olsada verimi etkileyen faktörlerden birisi tam anlamıyla yerine gelmedimi mısırda verim sağlanamıyor. İki gün önce komşu köyde bi arkadaşımız dekardan 2200 kğ gibi rekor bi verim aldı , uygulamalarımız neredeyse aynı, birazda nasip meselesi

• Beğen
Tepkiler: Looper

Berketli olsun güzel verim almışsınız. Zannediyorum bu verimin temelinde Tohum, Doğru ve Bilinçli Uygulamalar ve tabi ki Damlama sulama var. Benim merak ettiğim;
*Damlama sisteminin ilk yatırım ve yıllık maliyeti
*Damlama borularının Marka ve metre fiyatları kaç tl 2019 için?
*Damlama borusu ve filtre için tavsiye ettiğiniz marka hangisi?
*Damlamanın dekar maliyet?
*Tohum ve gübrenin dekar maliyeti?
Şimdiden teşekkürler
Teşekkür ederim damla sulama işin içine girince durum farklı oluyor. Damlama sisteminin kurulum maliyeti dekara 340 tl+85tl 5lik ana boru filtre kullanacağınız filtre çeşiti ve markası belirleyici olduğu için net olarak belirtemiyorum. Damlama hortum markası mf pipe 22lik 1.6lt debili 0.40krş, 3lük mandallı 5.60 boru mf pipe adet 60 TL , 5lik kelepçeli ana boru mf pipe adet 140tl.
Damlama hortumu olarak netafim ve eurodrip bayağı iyi ben mf pipe den memnun kaldım. Filtre STF kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim fakat fiyatları yüksek kalınca filtsan marka 6inç 4 double hidrosiklon + 300 lt gübre tankı filtre aldım 9500 tl ye. Aynı filtre yanlış hatırlamıyorsam stf de 12500 tl gibi.
Tohumun paketini 450 tl ye aldım Pioneer 0937 5 dekar yer ekiyor. Gübreyi tonu 2350 tl ye aldım dekara 40 kğ kullandım. Aynı gübreyi 1ay önce hububat için 2200 tl ye aldım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Şahin
Teşekkür ederim çiftçilik şartların ne kadar iyi olsada verimi etkileyen faktörlerden birisi tam anlamıyla yerine gelmedimi mısırda verim sağlanamıyor. İki gün önce komşu köyde bi arkadaşımız dekardan 2200 kğ gibi rekor bi verim aldı , uygulamalarımız neredeyse aynı, birazda nasip meselesi
Bereketli olsun mısırın sapının nasıl değrlendiriyorsunuz yakıyor veya. gübremi oluyor

• Beğen
Teşekkür ederim, hiçbir şekilde hububat anızı yada mısır sapı yakmıyoruz. Mısır saplarını koyunlar için deneme amaçlı balya yaptırmak istedim fakat mısır balyası yaptıracak makine bulamadım. Gübre olacak artık.
Mısır sapını bulmak kolay mı? Çevrenizde istediğimiz kadar mısır sapı bulabilir miyiz kendimiz balyalasak?

• Beğen
Tepkiler: rifkiseker
Mısır sapını bulmak kolay mı? Çevrenizde istediğimiz kadar mısır sapı bulabilir miyiz kendimiz balyalasak?
Bizim burada çok fazla mısır ekilmiyor bu yıl 350 dekar ekim yapıldı, kimse yakmayı düşünmüyor, önce goble diskaro çekip sonra sürüyor. Balya yapacak biri çıksa millet tarlayı temizlemek için seve seve verir.