Su kısıtlı ve talep çok.Ana analizi yapan teknisyen öyle söylemişti. Bende kurutmaya çalıştım.
Öyle gönderdim. Yaptılar.
Neden 20-30 günde suluyorsunuz.
Kurumuyor mu?Yağışlı bir bölge mi?
Su mu ?kısıtlı.
Su sıkıntısı olan bölgelerin ilacı bilinçli damla sulamadir. Ziraat odasına dile getirin, herkes damla sulama kullanırsa herkesin faydasına olur.Abi insan eline kalmış birşey sıra usülü suluyoruz. 1. Suyu erken sulasak bile diğer suların arası açılıyor aşırı derecede mısır ekiliyor bizim ovada buda suyun çok kullanımına neden oluyor
bizde dkc 6050 ektik 9 sulamayla konya dönümüyle 3800 kilo aldık , tabana 50 dap üstüne 100 üre birde sülfat ve yaprak gübresi kullandık ama tarla çok otluydu arasını süremedik , sadece ilaçlama yaptık, bu sene tabana 100 dap atacağız verimin artacağına inanıyorum
yok hayır FAO 600 GRUBU danelik MISIRsilajlık mısır mı ?
Verdiğiniz bilgiler gerçekten güzel sadece bir bilgi dışında sulama suyunu kafamıza göre kesmemeliyiz suyu keseceğimizi anlamak için bir tane koçan kırarız ve o koşandan da bir adet Mısır çıkartırız çıkarttığımız mısırın koçana bağlı kısmı siyahlaşmış olması gerekir ki bu da demek oluyor dane artık koçan ve bitkiyle ilişiğini kesmiş kuruma dönemine girmiştir (Sencer solakoğlu)Hangi çeşidi ekiyorsunuz.Çıkışlar yeterli sayıda mi?
Sulama dahil diğer işlerde hata yapmıyorsanız?
Gübre yetersizliginiz olmalı.
Analiz yaptırın,yaş toprağı kurutabilirseniz.
Bir kere deneyin.Listede bahsedilen misir gübresinden 50-60 kg tabana.
50 kg üre karık açmayla sıra arasına uygulayın.Ardindan su verin.Tepe pürceği ilk gördügünüzde muhakkak su verin..12 günde bir 6 defa su verin.1-10 ağustos gibi sulamayı bitirin.
Kafayı mı yediniz siz 100 kg DAP ne demek biliyor musunuz 46 kg saf fosfor demek attığınız fazla gübre faydadan çok zarar sağlayacak makro elementlerin alımını engelleyecekbizde dkc 6050 ektik 9 sulamayla konya dönümüyle 3800 kilo aldık , tabana 50 dap üstüne 100 üre birde sülfat ve yaprak gübresi kullandık ama tarla çok otluydu arasını süremedik , sadece ilaçlama yaptık, bu sene tabana 100 dap atacağız verimin artacağına inanıyorum
Konya 1 dönümü kaç dekar yapıyordu?Kafayı mı yediniz siz 100 kg DAP ne demek biliyor musunuz 46 kg saf fosfor demek attığınız fazla gübre faydadan çok zarar sağlayacak makro elementlerin alımını engelleyecek
Genelde 2.5 dekar yapar.Bazı yerlerde 2 hatta 1600 mt 2 olan yeri bile duydum.Konya 1 dönümü kaç dekar yapıyordu?
Gübre normalde.
9 sulama damlamadan mi karık sulama mi?
1 dönüm 2,5 dekar yapsa bile dekara yine 18 kg saf fosfor denk gelir ve bu yine çok fazlaKonya 1 dönümü kaç dekar yapıyordu?
Gübre normalde.
9 sulama damlamadan mi karık sulama mi?