Ynt: Miras Yerleri, Veraset İlanı ve Mahkeme Hakkında Bir Kaç Soru
FEHİM link=topic=68400.msg780428#msg780428 date=1380699896' Alıntı:
yavuz-13
yerine göre devletten destek falan alırkende bu hisseli araziler ve intikali yapılmamış araziler yüzünden ciddi kayıplar yaşıyoruz
çözüm varmı malesef yok iki ucu b..lu deynek
bende de hisseli olduğum, çalıştığım tarlalar var. benim çalıştığım tarlaların bir kısmını abim ve annem ÇKS de kullanıp desteklemelerini almışlar.konunun üzerine düşünce ve bayaca bir araştırma soruşturmadan sonra benim işlediğim tarlaların tapusunun üzerime olmasada TAHÜTNAME ile ÇKS de gösterebilirmişim. Tarım ilçe müdürlüğüne müracat ettim.bu yıl gösteremiyormuşum zamanı geçmiş . Gelecek yıl için tahütname dolduracağım ama müdür bey le aramız limoni olduğu için ben tahütnameyi almam dedi .ama ben doldurup vereceğim. Tahütname ile desteklerden yararlanabilyormuşuk kimse bizi uyarmadığı gibi engel olmak için elinden geleni yapıyor. geçmiş aylarda bu konu ile ilgili konu da açmıştım.
dediginiz şekilde yapılabilir ama haydi il tarım müdürlügündekilerle bişekilde anlaştık diyelim ya akrabaları hiç hesaba kattınızmı
mübareklerle zaten anlaşabilsek bu sorunlar olmayacak birde işin kötü tarafı şuanda şahsım adıan konuşayım kaç dekar olursa olsun hiç bir tarlam tek tapulu degil malesef
benim tarlalarımda başkası haksahibi bende başkalarının tarlasında hak sahibiyim
tabi bunlar hep akrabalarımız yani dedelerimizden buyana gelen mirasçılar
rıza taksim le falan haleltmişler hep
ama intikallli tarla yok gibi bişey bir kişi bir tarihte sorun çıkarmasada bu kişinin mirasçılarının ilerki bir tarihte sorun çıkarma olasılıgı çok yüksek
misal burdan bir örnek vereyim biizm büyük dedenin bi mevkide 2 parsel arazi var 319 ve 320 parsel olarak geçiyor
bu 2 parsel in toplam büyüklügü yanlış degilsem 250-300 dekar falan yani ortalama 150 dekar diyelim
peki kaç mirasçısı var bir tahmin edin 600 kişi üzerinde kendimi saymıyorum babam sag babam sag olmasa ben ve kardeşlerimde o listeye girecegiz bir kuşak ilerde 1500 kişi olur rahat
yani böyle sıkıntılı arazi çok fazla bizde herkes birbirinin kuyusunu kazmaay ugraşıyor basit bir imza almak için 1 hafta adamın evine gidip geldigimi bilirim
bu ve buna benzer arazilerin bölünmesi ve intikal işlemleri için ugraşalım diyoruz kimse para vermek istemiyor ugraşmak bir yana 1 imza attırmak için yalvarıyoruz nerdeyse