Arkdaşlar eşref şekerlinin dediğislajlık mısırda 25 nişasta ve kuru madde oranınını yakalayan var mı birde yüksek nişasta değeri ineklerde asidoza yol açıyor diyorlar doğrumu
Yem bezelyesi arkası püsküle girerken sulama 1 sefer yağmurlamaSlaj verimi nasıldı abi tonajı
Yüksek nişasta eğer rasyonda dengelenmezse asidoza yol açar.işkembe içerisindeki faydalı bakterilerin çoğalmasını engelleyerek sindirim zorlaştırır.bu arada mısırdaki 25 nişastaya çok takılmayın.koçanlardaki daneyi ezdiğinizde su gibi olmamalı.eğer öyleyse siljınızın nişastası tamamdır.biçmeye devam edin.
Mısırdaki sut çizgisi yüzde 70 ı geçsin birde dans patlatmalı Slaj makinasıyla yapın. Benim slajimda yüzde 35 kuru madde çıktı. Ama ben kocanlar ters dönüyor öyle yapıyorum. Bayagi geçiriyorum. İlk bu şekilde yaptım. Herkes güldü kuru darıyı Slaj yaptı diye şimdi şimdi öğreniyorlar kuru madde nedir ne değildir diye
usta bişi sorcam. bu sılajlık mısırlarda gun sayısına göre verımı veya besın öğelerı değişiyor mu?
mesela bunun 75 gunlugu, 90 gunlugu var.
Ben 90 günlükle 120 günlük ektim arasındaki gördüğüm fark sadece tonaj oldu 120 günlük daha fazla verdi ama zannetmiyorum ki besin değerleri farklı olsun.
Ben ektim o şekilde ama 2 . Ürün geç kalıyor. Riskli soguk erken geldi hayrı kalmaz ben kaldırdım sıkıntı olmadı 17bin metre kare yerden 180 ton slaj aldım. Ama belirteyim ben şanslıydım. Sogukta vurabilirdi
eyw usta. . 2,ürün tehlıkelı. sende ne marka traktörler var.?
Tehlikeli değil riskli ben aydın nazillide bunu yaptım. Sende ılıman bölgedeysen deneyebilirsin. Mf 5611 nh 60 66 Fiat 54c
bu mısır tohumu markası olarak en çok övülen marka hangısı?? biz agromar kulanıyoruz memnunuz aslında ama selüloz değeri düşük oluyormus o tohumda. fazlası azı ne gıbı etkı gösterir selülozun ineğe.
Sadece selulozden ziyade adf ndf adl gibi birden fazla parametrede ele almak lazım. Ben pioner 3167 ekiyorum haşlamalık Mısır lezzetli şeker miktarı yüksek. Tohumunu bu sene icin 410 TL'ye aldık. Ama nişasta ve şeker seviyesi oldukça yuksek. Ama tohum maliyetinden. Dolayı tercih edilmiyor.artik çok kötü değil tohumlar çok büyük fark yapacagını sanmam. Agromar iyi anlatıyor eken Kişiler. Kolombiya'sı mi ne varmış iyi diyorlar.