Mibzer Tasarımı - Fikirler / Öneriler

Ynt: Mibzer Tasarımı - Fikirler / Öneriler

Balta ayağın tıkanacağı konusunda yorum yapılmış ... Yılmaz abinin balta ayakları kaç sıra üstüne yerleştireceğini bilmiyoruz ama irtem 3 sıralı balta ayaklısını kullanıyoruz ve hiç tıkanma gibi bir sorun yaşamadık ... Tıkanmaz değil tıkanır ama sen makineyi 1 metrelik yaş otun sapın içine sokarsan tınanır aksi halde mümkün değil ayak açıklıkları neredeyse bir tiller (ağır tip kultivatör) ile aynı.
Birde yılmaz abi bunun için erken daha fotolarını koymamışsın ama yan tekerlek yapacaksan 3 metre iş genişliği olan bir mibzerin tekerlek genişlikleride dıştan dışa tam 3metre olursa çok iyi olur gibi geliyor bana... ama tabi yan tekerlek yapmayıp mibzeri merdanenin üstüne indirsen daha mı iyi olur?

bilemiyorum kafamda deli sorular :D

volkanuzel link=topic=81939.msg973487#msg973487 date=1424440673' Alıntı:
yılmaz abi çok ekşıncı bi mibzer olacağa benziyo takipteyiz, Baltalı bibzeri hiç kullanmadık çevremizde olmadığı için bi öneri yapamayacağım ama diskli olsa sakın bulaşma diye bi öneride bulunabilirdim :D
Balta ayak candır. ya balta ayak olacak ya çift diskli ama çift diskli zaten balta ayak gibi :D

ORION link=topic=81939.msg973533#msg973533 date=1424447134' Alıntı:
Balta ayağın tıkanacağı konusunda yorum yapılmış ... Yılmaz abinin balta ayakları kaç sıra üstüne yerleştireceğini bilmiyoruz ama irtem 3 sıralı balta ayaklısını kullanıyoruz ve hiç tıkanma gibi bir sorun yaşamadık ... Tıkanmaz değil tıkanır ama sen makineyi 1 metrelik yaş otun sapın içine sokarsan tınanır aksi halde mümkün değil ayak açıklıkları neredeyse bir tiller (ağır tip kultivatör) ile aynı.
Birde yılmaz abi bunun için erken daha fotolarını koymamışsın ama yan tekerlek yapacaksan 3 metre iş genişliği olan bir mibzerin tekerlek genişlikleride dıştan dışa tam 3metre olursa çok iyi olur gibi geliyor bana... ama tabi yan tekerlek yapmayıp mibzeri merdanenin üstüne indirsen daha mı iyi olur?

bilemiyorum kafamda deli sorular :D
Balta ayak candır. ya balta ayak olacak ya çift diskli ama çift diskli zaten balta ayak gibi :D

3 sıra konulursa kolay kolay tıkanma olmaz dediğin gibi. lakin ağırlığı merkeze yaklaştırmak için 2 sıraya düşürebiliriz.

Tekerlek şu anlık yok :)

sebazios link=topic=81939.msg973517#msg973517 date=1424445022' Alıntı:
Sağolasın Volkan, diskli ayağa neden bulaşmayalım sahi?

Abi diskli ayaklar ağır tavda yüzeyine sıvama yapıyo ve bi müddet sonra dönmüyo, Daha sonra lastik izine gelen dıskler esneme payı çok olduğu için batmıyor ve tohum açıkta kalıyor, Bazen dısk ile onu tutan kol arasına ufakbir taş parçası sıkışsa hemen dönmeyi kesiyor.
Kurakta sıkıntı yok fakat artık kurakta ekilen buğdaylar hastalık ve çeşitli yabancı otların tehditi altında

volkanuzel link=topic=81939.msg982379#msg982379 date=1426467877' Alıntı:
Abi diskli ayaklar ağır tavda yüzeyine sıvama yapıyo ve bi müddet sonra dönmüyo, Daha sonra lastik izine gelen dıskler esneme payı çok olduğu için batmıyor ve tohum açıkta kalıyor, Bazen dısk ile onu tutan kol arasına ufakbir taş parçası sıkışsa hemen dönmeyi kesiyor.
Kurakta sıkıntı yok fakat artık kurakta ekilen buğdaylar hastalık ve çeşitli yabancı otların tehditi altında

Lakin iç Anadolu ' da da diskli mibzerler fanatizm seviyesinde tutuluyor.

Onun için diskli bi ayak tasarımını yapıyorum bi taraftan ama amazonu ' un rotec (Merkezkaç kuvvet uygulaması) olayını adam akıllı incelemem lazım.

Balta ayak ise feci birşey oldu. Tüm yakta '0' vida/cıvata/somun var.

Aha bi de foto yollayayım. (Sadece patik)

faee98a71c2eff0a9a8331c73ea52e1a.jpg

Kolay gelsin Yılmaz Dostum,bitki beslemede ki ilgi ve bilgi burda da var demek helal olsun sana...