mf difransiyel klidi

Ynt: mf difransiyel klidi

Ahmet745 link=topic=47509.msg458030#msg458030 date=1319053536' Alıntı:
3610snin ilk sahibiyiz ben kendimi bildim bileli babam çifte girdimmi ilk baş hidrolikleri indirir somra kilitlemeye basar 1986 dan beridirde hiç bi zararını görmedik sadece 5-6 sene önce kilitlemeye bastığımız halde almamaya başlamıştı söktürdük kilitleme dişlisi bitmiş yenisini getirttik tamirci şaşırdı ilk defa bu dişliyi düzleyen bu kadar çok kilitleme kullanılan bi traktör gördüm dedi ama mflerde durum farklı kilitleme takılı kalıyo eger o haldeykende dönmeye çalışırsan veya tek fren yaparsan zarar görürsün....
siz hem pedala basıp hem gaza nası basıyodunuz el gazıylamı sürüyodunuz :S

anayurtlu 3105d link=topic=47509.msg458054#msg458054 date=1319055102' Alıntı:
siz hem pedala basıp hem gaza nası basıyodunuz el gazıylamı sürüyodunuz :S
aynen öyle kardeşim aynı zamanda fordların kilidi çok pratiktir sıra başına çıkınca hidrolikleri kaldırdımmı hemen atar....

Ahmet745 link=topic=47509.msg458062#msg458062 date=1319055743' Alıntı:
aynen öyle kardeşim aynı zamanda fordların kilidi çok pratiktir sıra başına çıkınca hidrolikleri kaldırdımmı hemen atar....
ölede zor olur ya erkuntunkide yüke binince kilitliyo bende önce ayağımı basılı tutuyodum ayağımı çekmeyide hiç denemedim mğer bi sefer basılı tutup yürüyünce zora bindimi basılı kalıyo ayağını çeksen bile geri gelmiyor dediğin gibi başa çıkıp pulluğu kaldırınca kendisi otomatikmen atıyor.

anayurtlu 3105d link=topic=47509.msg458075#msg458075 date=1319056282' Alıntı:
ölede zor olur ya erkuntunkide yüke binince kilitliyo bende önce ayağımı basılı tutuyodum ayağımı çekmeyide hiç denemedim mğer bi sefer basılı tutup yürüyünce zora bindimi basılı kalıyo ayağını çeksen bile geri gelmiyor dediğin gibi başa çıkıp pulluğu kaldırınca kendisi otomatikmen atıyor.
diğerlerini bilmem ama fordunki çok rahat bi kere bas sıra başında sıra sonuna kadar traktör rahata erene kadar basılı dewm eder.....

Ahmet745 link=topic=47509.msg458030#msg458030 date=1319053536' Alıntı:
3610snin ilk sahibiyiz ben kendimi bildim bileli babam çifte girdimmi ilk baş hidrolikleri indirir somra kilitlemeye basar 1986 dan beridirde hiç bi zararını görmedik sadece 5-6 sene önce kilitlemeye bastığımız halde almamaya başlamıştı söktürdük kilitleme dişlisi bitmiş yenisini getirttik tamirci şaşırdı ilk defa bu dişliyi düzleyen bu kadar çok kilitleme kullanılan bi traktör gördüm dedi ama mflerde durum farklı kilitleme takılı kalıyo eger o haldeykende dönmeye çalışırsan veya tek fren yaparsan zarar görürsün....

kardeş aynen bizde 55-56 vardı çiftte girdikmi patinaj kilidine basardık, millet seyrederdi ya sizin motor acayip çekiyo derdi adamlara anlatırdık basın şuna faydasını görürsünüz motor patinaj yapmaz iş çabuk biter az yakar falan filan yok ama ara ara binerdim başkalarının traktörüne adamlar ağaç yada demir takoz koymuşlar basılmasın üzerine diye zuha-*-s anlatamazdık bir türlü. traktör patinaja başladımı basıcaksın hiç korkmuyacaksın.

üsük link=topic=47509.msg459732#msg459732 date=1319392603' Alıntı:
kardeş aynen bizde 55-56 vardı çiftte girdikmi patinaj kilidine basardık, millet seyrederdi ya sizin motor acayip çekiyo derdi adamlara anlatırdık basın şuna faydasını görürsünüz motor patinaj yapmaz iş çabuk biter az yakar falan filan yok ama ara ara binerdim başkalarının traktörüne adamlar ağaç yada demir takoz koymuşlar basılmasın üzerine diye zuha-*-s anlatamazdık bir türlü. traktör patinaja başladımı basıcaksın hiç korkmuyacaksın.
aynen öyle bende bikaç kişininkinde gördüm takoz hatta geçen sene 7610u aldım kilitlemenin altında takoz vardı kilitlemenin üzerindeki boya pırıl pırıldı yani hiç basılmamış kilitlemeye ben hiç anlamıyorum bu kilitlemeyi kullanmayanları mazotta çekişte bi o kadar daha fark ediyo bilhasaa tekçekerlerde kullanmayanın kendine zararı ama gelde anlat....

anayurtlu 3105d link=topic=47509.msg457734#msg457734 date=1319014004' Alıntı:
aynen toprağım pedalın üzerinde dikilmeye gerek yok :) bas çek devreye girer bas çek boşa çıkar dediğin gibi kiliti basılı unutup tek firene basabilirler ozamanda dağılacağını sanmıyorumda olabilir belki. planet dişli dağılırmı yaa :) o newhollanddaki cerr dişlisine ait bi özellik en çok arıza veren yerlerinden birisiymiş nh ların.
kardeş demek istediğim o değil zaten tek firene bastığın zaman difransiyelkilidinin atması lazım zaten tek fren yapıcaksan patinaj pedalına niye basıyosun onu anlatmaya çalışıyorum ama tabi anlayana anlş-*s

285 lerde kilitledinmi debriyaja bastınızmı atar bazen sıkışmış olabilir az ileri geri yine atar.sadece dönerken kilitliyse zaten dönemezsiniz dümdüz devam edersiniz.ordan kilitli kaldığınızı anlarsınız.

direksiyonu az dönderdinmi dönüyor o kadar pay koymuşlar ama fazla kırdınmı dönmüyör iş bunu dönmeden anlamak zaten yeni traktörlerde buna muşir koymuşlar