MF 5445 ve Özdöken Çizel İş başında

Ynt: MF 5445 ve Özdöken Çizel İş başında

güzel paylaşım gürkan abi bizimde bi 5445 pazarlığımız var bu ara traktörü alınca aynı bayiden çizelde almak istiyoruz ama bi konu kafamı karıştırıyor sence 9lu mu daha iyi olur yoksa 3 sıra 13lü veya 11 limi ? bide bu sürümde ortalama ne kadar yakıyor?

İsmail Pelit link=topic=67347.msg765541#msg765541 date=1376162873' Alıntı:
güzel paylaşım gürkan abi bizimde bi 5445 pazarlığımız var bu ara traktörü alınca aynı bayiden çizelde almak istiyoruz ama bi konu kafamı karıştırıyor sence 9lu mu daha iyi olur yoksa 3 sıra 13lü veya 11 limi ? bide bu sürümde ortalama ne kadar yakıyor?

inşallah hayırlısı olur alırsınız. çizel olarak 3 sıra 11 li tavsiye ederim. bu ufak kalıyor. muhakkak merdaneli alın. yakıt 800 gram ve 1.3 lt arasında değişti.

Kolay gelsin.Gerçekten güzel makine ama benim daha çok havalı somun sökme aleti hoşuma gitti tam profesyonel olmuş.

kolay gelsin abi güzel paylaşım biraz ufak gelmiş dediğin gibi 11 li olsa tam olucak hayraboludan patikleri kimden aldınız bilmiyorum ama burda dilsiz deler bir usta var onun patikleri diğerlerine göre daha uzun ömürlü oluyor haberiniz olsun memnun kalmazsanız tavsiye ederim

Pulluğa göre daha mantıklı duruyor, özellikle su muhafazası için..

Diyelim ki bi tarlayı pullukla 100 litre mazotla sürerken aynı tarlayı çizelle kaç litre mazotla süreriz? Pulluğa göre tasarruf % kaç yaklaşık..

Bi de bu çizellerin otomatik, yaylıları var kırılma, aşınma için daha iyi olmaz mı..

GÜRKAN link=topic=67347.msg765532#msg765532 date=1376162086' Alıntı:
teşekkürler yorum için. bu arada senin açtığın 5440 mı 5445 mi isimli konuya cevap yazamıyorum. site hata veriyor sayfa açılmıyor artık. oradaki kormac isimli şahıs başı boş kaldı. ilk fırsatta cevap alacak.
sağol umut hocam. patiklerin genişliği standart ama çizelin dökümü geniş. o yüzden dar gelmiş gibi duruyor. bu şekilde takılıyken yanlar sıfır, taşmıyor yanlara.

sağol Semih. allah daha iyilerini nasip etsin inşallah sizeyorum için teşekkürler. şahsen elimden geldiğince temiz tutmaya çalışıyorum. kışın pek olmuyor ama yazın terlik sandalet çıkarıyorum. klimayı da aşağı çeviriyorum serin oluyor. zaten debriyaj ve ayak gazı kullanmıyoruz. koltugu tam geri çekince aşağıda ayak koymaya yer de oluyor. bu 5445 olduğu için değil, diğer 285 e de aynı özeni gösteriyorum. bugun sıvı cila yaptım. cam gibi yakıyor :) önceden 3085 vardı ona da aynı bakardım.
Ramazan bey teşekkürler. işlerinizde kolay gelsin.Teşekkürler, aynen haklısınız. bunu yeni aldım daha 1 senelik. kıyamıyorum değiştirmeye. yeni çift merdaneli özdökenlerde gönlüm. bakalım kısmet.
bende sade bende acılmıyor sanıyordum nıye oyle oldu komac ne yazdıkı ben okuyamadım

camuka19 link=topic=67347.msg765555#msg765555 date=1376167048' Alıntı:
Kolay gelsin.Gerçekten güzel makine ama benim daha çok havalı somun sökme aleti hoşuma gitti tam profesyonel olmuş.
yorum için teşekkürler. havalı somun sökme 4 senelik. işimi fazlasıyla görüyor özellikle bu tip işlerde çünkü civatalar toprak içinde kolayca paslanıyor elle sökmesi eziyet resmen. bir de biçerdöverin ayçiçek tavalarını takarken ve balya makinesinin pick up ına bakım yaparken. zamanda büyük tasarruf sağlıyor.

Ertuğ Aslan link=topic=67347.msg765566#msg765566 date=1376175220' Alıntı:
kolay gelsin abi güzel paylaşım biraz ufak gelmiş dediğin gibi 11 li olsa tam olucak hayraboludan patikleri kimden aldınız bilmiyorum ama burda dilsiz deler bir usta var onun patikleri diğerlerine göre daha uzun ömürlü oluyor haberiniz olsun memnun kalmazsanız tavsiye ederim
teşekkürler Ertuğ. ben gitmedim giden birine aldırdım. sanayideki o ortadaki dükkandan almış sanırım. aklımda bulunsun bir dahakine dediğinden alırım.
rocky link=topic=67347.msg765620#msg765620 date=1376211847' Alıntı:
Yakışıklı motor. Eline sağlık abi kolay gelsin.
teşekkürler Fatih. allah daha yakışıklısını nasip etsin. T5.105 gider sana ;)

UÖZKAN.77 link=topic=67347.msg765627#msg765627 date=1376213337' Alıntı:
Pulluğa göre daha mantıklı duruyor, özellikle su muhafazası için..

Diyelim ki bi tarlayı pullukla 100 litre mazotla sürerken aynı tarlayı çizelle kaç litre mazotla süreriz? Pulluğa göre tasarruf % kaç yaklaşık..

Bi de bu çizellerin otomatik, yaylıları var kırılma, aşınma için daha iyi olmaz mı..

yakıt olarak kabaca yarı yarıya.
arazilerimiz taşsız olduğu için trakyada yaylı çizel veya pulluk göremezsiniz. taşlı arazide en mantıklısı yaylısı. esener vb. markaların yaptığı çizeller.

alakazem_43 link=topic=67347.msg765734#msg765734 date=1376259622' Alıntı:
nail abinin içi gidecek bu fotograflara :)
Gitmeyecek gibi değil adamlar yapmış traktörü,hosuma gitmeyen tek şeyi arka lastikler biraz ufak kalıyor gerisi çok hoş

Güzel Paylaşım Gürkan Hocam... Pulluk-Çizel Konusunda Dediklerinize Katılıyorum ;)
Maşallah İki Kırmızıda Yakıyor Ortalığı, Yakıt Güzel, Traktör Güzel :) Bir Tek Çizelin Biraz Ufak Kalıyor Onu da Zamanı Gelince 5445 ' E Uyumlu Bir Çizelle Değiştirirsin Güzel Olur...

güzel paylaşım ,Gürkan bey.
maşallahı var 5445 in.
çizelin uçlarını tır makasından yaptırsanız daha dayanıklı ve daha kalın olur.hurdacılardan çıkma tır makası alıp kendiniz belirlediğiniz uzunlukda sanayi ustalrına yaptırsanız hem daha cok yer sürer hemde bu resimdekilerden cok enli (geniş )patlatma yapar.ben genelde öyle yaptırıyorum

tümosan 8095 link=topic=67347.msg765795#msg765795 date=1376306628' Alıntı:
maşallahı var 5445 in.
çizelin uçlarını tır makasından yaptırsanız daha dayanıklı ve daha kalın olur.hurdacılardan çıkma tır makası alıp kendiniz belirlediğiniz uzunlukda sanayi ustalrına yaptırsanız hem daha cok yer sürer hemde bu resimdekilerden cok enli (geniş )patlatma yapar.ben genelde öyle yaptırıyorum
evet gayet mantıklı böylelikle toprakda daha iyi işlenir

tümosan 8095 link=topic=67347.msg765795#msg765795 date=1376306628' Alıntı:
maşallahı var 5445 in.
Aynen Mehmet Abi, Zamanında Bizde Pulluk İçin Kullanmıştık Kamyon Makaslarını.