Ynt: MF 3095 NEDEN PEK TUTULMUYOR GENELDE 3085 İLE İLGİLİ KONUŞULUYOR ACEBA
Elindeki arazi ve yapacağın işe göre tercih yapman gerekir.
Bizde 3.095 var , yaklaşık 5000 saat oldu. Şu ana kadar memnunuz.
85 , 95 , 105 hepsinde Deutzh motor var.
1400 devirde maximum torkuna ulaşıyor , yakıtı uygun alet seçersen , gayet makul.
800 gr ayçiçek ekiminde yakıyor.
Sürümde yapacağın sürüme göre değişiyor. Örneğin 4x14 lü profil çatı pulluk ile ayçiçek ekilecek yerlere derin sürüm yapıyoruz , bu tarz sürümde sıkı toprakta 3 litreye kadar yaktığı oluyor. 1000 m2 de.
Lakin 5x10 profil şase pulluğumuz var , buğday ekeceğimiz yerleri genelde bunla süreriz , normal sürümde toprağın ve tarlanın durumuna göre 1.5 litre civarında yakıyor.
24 lük Azim disk tiller ile 1 litre civarında yakıyor.
Tabi bu değerler bulunduğunuz yerin toprağına göre , tarlanın şekline göre vs değişebilir.
Oldukça rahat ve konforlu bir traktör , iş yapmak insanı yormuyor.
12 vites gayet yeterli geliyor.
Hidrolik kapasitesi bildiğim kadarı ile 3.5 ton kaldırıyor , şu ana kadar randıman alamadığımız alet olmadı. En fazla Azim disk tillerde hidrolikler kapasitesini kullanıyor.
Tutulup tutulmama hikayesi biraz şehir efsanesi ve tercihe göredir.
Anıl gayet güzel yazmış , 3.085 ve 3.105 ile arasında kalite farkı ne olabilir ki , şanzıman , motor vb aksamlar aynı , fark olabilecek bir ürün değil.
Önemli olan senin ihtiyacın ve kapasiten nedir , ne kadar arazin var , gibi parametrelere göre karar vermen lazım.
Bu şartlarda varsın tutulmasın
Sahibi olmak biraz ayrıcalık olsun diyorum ben.
Piyasada pek satılık görmüyorum , galeride , sahibinden pek eylenmeden gidiyor , öyle abuk subuk paralar istenmiyorsa.
Uzel bugün açılsa , yeniden üretse yeni özellikle koysa yine gider bunu alırım.