mf 3.105 D styer 768 gübre atımında ( hebun )

Ynt: mf 3.105 D styer 768 gübre atımında ( hebun )

cok saolasın fehim abi :) yanlız ben pek bişey anlamadım gördüğüm kadarıyla pervanelerin arasındaki boşlukların ucuna yakın 3 cm ye yakın aralıklarla delmişsiniz bazılarında 5 bazılarında 4 delik acmışsınız peki bunu yaparak sorunu haletiniz mi işe yaradı mı :S tarlada yeşil sarımsılar oluyo mu şimdide, olmuyosa ben yarın matkapla delik deşik ederim pervaneyi :D

traktör etrafına az gübre atıyordu uçlara fazla atıyordu.resimleri büyütüp bakarsan dönüş istikametinden önden 3 delik fabrikanın delikleridir. uçtaki civatayı söküp ileri alındıkça yanlara gübre atışı artar geriye doğru aldıkçada traktörün arkasına giden gübre oranı artar . sorun şimdi halledildi. matkap ucu 6 lık tır dikkat et uç çabuk kırılıyor. matkap küçük olursa daha iyi oluyor ,arkadan matkap sığmıyor mecburen yandan delmek zorunda kalıyorsun.
Ben deneye deneye bulmaya çalıştım + her pervanenin arasını ölçerek hepsinin aynı olması için uğraştım.başka yardımım olursa da buradan yardım etmeye hazırım. fabrikaya da mail attım düzeltmeleri için ama daha cevap gelmedi.
not:sağ sol pervane ters istikamette döndüğünü göz önünde bulundur.

hebun makinanın içine giren karıştıcı mile bakarak pervanelerin duruşlarına dikkatini çekerim sendeki makinanın pervane mile saplanacak gibi durması lazım bendeki pervaneler milin yanından geçecek gibi duruyor.

FEHİM link=topic=63684.msg734689#msg734689 date=1366482036' Alıntı:
traktör etrafına az gübre atıyordu uçlara fazla atıyordu.resimleri büyütüp bakarsan dönüş istikametinden önden 3 delik fabrikanın delikleridir. uçtaki civatayı söküp ileri alındıkça yanlara gübre atışı artar geriye doğru aldıkçada traktörün arkasına giden gübre oranı artar . sorun şimdi halledildi. matkap ucu 6 lık tır dikkat et uç çabuk kırılıyor. matkap küçük olursa daha iyi oluyor ,arkadan matkap sığmıyor mecburen yandan delmek zorunda kalıyorsun.
Ben deneye deneye bulmaya çalıştım + her pervanenin arasını ölçerek hepsinin aynı olması için uğraştım.başka yardımım olursa da buradan yardım etmeye hazırım. fabrikaya da mail attım düzeltmeleri için ama daha cevap gelmedi.
not:sağ sol pervane ters istikamette döndüğünü göz önünde bulundur.
tmm abi cok saol anladım zaten bizdeki makinada traktör arkasına nazaran yanlara daha iii atıyordu onuda sayende dözeltiriz tam olur tekrar saolasın abi :)
umutmalkoc link=topic=63684.msg734697#msg734697 date=1366482392' Alıntı:
kolay gelsin güzel paylaşım
saol :)
FEHİM link=topic=63684.msg734738#msg734738 date=1366484323' Alıntı:
hebun makinanın içine giren karıştıcı mile bakarak pervanelerin duruşlarına dikkatini çekerim sendeki makinanın pervane mile saplanacak gibi durması lazım bendeki pervaneler milin yanından geçecek gibi duruyor.
tmm abi onada bakarım :)