Ynt: MF 285 alacam yardım lütfen
yorumlar için teşekkür ederim.285 lerin düzü s lere göre çekiş farkı varmış ayrıca yakıt s lere göre az.s ler hem pahalı hemde yakıyor.ben polatlıda oturuyorm.buralar mf yatağı.1984 ve 1985 ler 18 lıra .bırde akşehırde buldum 87 model 18 bın lıra tabi galeri olunca 2 bınlıra fazla istiyorlar.traktörün temzliğide önemli.ama 1984 ve 1986 arası yarım karter dıyorlar ve ağır devirmiş.birde sipob üst kapağı saçtan olunca diğerlerine göre seside farklı.ama 1987 den itibaran seri şanzıman ve üst kapak döküm olunca sesi bıraz iyiymiş.(yarım karter 7.5 lıtre yag alıyor,1987 den ıtıbaren 8 litre yağ).bunları yeni öğrendim sizinle paylaşmak istedim.1992 den sonra 285 s ise buçuklu S nin anlamı seri değil sekromeçi ifade ediyor.yani kısacası 1987 den itibaren seri şanzıman ama buçuk yok tabi,sadece 1984-1986 arası yarım karter kara şanzıman yada ağır devir denılıyor.ama güç olarak çekiş olarak aynı,yinede insanların yok yarım karter yok ağır devir yok sesi farklı demesi insanın midesini bulandırıyor.onlara takılıp kafa yormaktansa 1987 den itibaren 285 düz almak daha avantajlı diye düşünüyorum.