MF 240 VE ARKADAŞLARI SOĞAN SAVAŞINA BAŞLADI

Ynt: MF 240 VE ARKADAŞLARI SOĞAN SAVAŞINA BAŞLADI

keykubat link=topic=53706.msg562618#msg562618 date=1331705004' Alıntı:
bereketli olsun paylaşım için teşekkürler.
tümosanın mibzer tek tarım marka galiba bizamanlar aynından bizdede vardı hurda parasına sattık çekili mibzer alınca.
Sağol Alaattin..Evet Tek tarım. 20 yaş civarındaymış.Pırıl pırıl makinaydı.Sadece soğan ekiminde kullanıyorlarmış.Tohumları kg olarak ayarlamıştım. Dönüme istediğim miktarı milimetrik ve mükemmel ekti.Tam hesapladığım kadar tohumu harcadı.Ne eksik ne fazla.

hacimmet link=topic=53706.msg562633#msg562633 date=1331712043' Alıntı:
Bereketli olsun fırsat bu fırsat zamanını buldunmu yatmayacan bende gübre atmak için mağzeret uydurdum öyle havalar yağdı bizim gübre yağmurlamaya kaldı galiba.paylaşım için teşekkürler
Yorum için tşk Hacimmet. 15 gündür meteoroloji takip ediyordum.Zaten Ekim zamanı Şubat sonu.Köyde olsan kolay, bir gün fırsatı bile değerlendirir işlerini parça parça yapabilirsin.Ama uzakta olunca sen yetişene kadar yağıyor. iki kere fırsat kaçırınca o işten zaten hayır gelmez.

cafer66 link=topic=53706.msg568923#msg568923 date=1332703346' Alıntı:
bereketli olsun abi böyle işlerde zamanın kıymeti daha iyi anlaşılıyor
Teşekkürler. Daha sonraki zamanda gidip ot ilacınıda yaptım.Şu anda tarla sapsarı görünüyor.

Bereketli olsun, inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Dün köydeydim arabayı tarlaya batırdık çekmeye gelen motorda battı her yer çamur 1 aya anca çeker burda..

Bereketli olsun. Ziraat işlerinde fırsatı kaçırmadan işini yapmak çok önemli, yoksa bir yağmur bile işleri çok aksatabilir. O yüzden tembellik gelmez bizim işlere. Paylaşım için teşekkürler...

Dqn link=topic=53706.msg569202#msg569202 date=1332772581' Alıntı:
Bereketli olsun, inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Dün köydeydim arabayı tarlaya batırdık çekmeye gelen motorda battı her yer çamur 1 aya anca çeker burda..
Bizim tarlalar yeni kurudu çünkü sonradan aşırı yağmur yağmadı. Ama soğan ekim zamanıda artık geçti.
Ahmed Gülsu link=topic=53706.msg569207#msg569207 date=1332772865' Alıntı:
Bereketli olsun. Ziraat işlerinde fırsatı kaçırmadan işini yapmak çok önemli, yoksa bir yağmur bile işleri çok aksatabilir. O yüzden tembellik gelmez bizim işlere. Paylaşım için teşekkürler...
Tşk..İlk gece iyi ayaz yedim ama ağzımı burnumu iyice sardığım, kalın palto giydiğim ve içim çok sıkı olduğu için hasta olmadım.Bunları yazmamın sebebi, çiftçiliğin şehirlerde , köydekilerin yan gelip yatarak gelir ettiği bir iş kolu olarak görülmesi ve algılanması.Bu tarladaki savaşımız yeni başladı sayılır.Nisan ayının ortasından itibaren tarla 10 gün takipsiz kalır ve otlanırsa geçmiş olsun.O tarlaya bir daha uğrama daha iyi. Büyüyen ot ve gelişmeyen soğanları temmuzda sürüp ' ' yeşil gübre ' ' yaparsın)))