Merdaneli Tiller Tavsiyesi

Ynt: Merdaneli Tiller Tavsiyesi

Mehmetknarca link=topic=61283.msg677964#msg677964 date=1357164054' Alıntı:
Orası babama Kalmış iş yarın detaylancak Lüleburgaz Doruk Durmaz marka abi :) 15 ayak Hafta sonu geldim babaeski üçele aydın pulluğu baya ucuza bıraktı :) Kipanın arkasında sanki senin motoruda gördüm :D Bana kalsada tırmık daha iyi ama babam :D
Mehmet Hayrabolu size uzak sayılmaz kesinlikle bakmanı tavsiye ederim birçok üretilen marka var hem fiyat hemde çeşit konusunda.. Birde eğer aysan da alcaksan tiller ve aysan almak yerine; marmara591 abimizin ve ertuğ ' un söylediği gibi yüksek ayaklı aysan alabilirsin hem ikilemede hem toprak hazırlamada kullanabilirsin.. Sanırım fiyatları pahalı oluyor biraz bunların.. ama marka çok bir de takas yapma imkanında olabilir...

ben dün 16 lı italyan ayak arkasında merdane değilde halkalı tip siparişi verdim, halkaların söküp takması daha rahat merdaneye göre,
mart ayına kadar yerlere girebilir isem halkaları çıkartıp çekeceğim nisanda çekersem halkalı yerleri karıştırmayı düşünüyorum.
buay sonu teslim edilecek fiyatıda 3300 tl.

Aykutun gösterdiği tırmık güzel iş görüyor,ancak kesekli yerlerde merdane daha iyi.Tavlı toprakta tırmık sıkıntı çıkarmaz.Ancak ben tırmığın bu tarz sabir modellerini tavsiye etmem.Bizim burda sarhoş tırmık derler,her sıra ayrı ayrı hareket eder.Onun iyiliği ne mesela taş falan girerse sabit tırmığa,kaldırmadan çıkmaz öyle sürüklenir gelir yüzeyi bozar.Ama bu sarhoş tırmıklarda o sorun yok.

bartu link=topic=61283.msg678187#msg678187 date=1357223610' Alıntı:
ben dün 16 lı italyan ayak arkasında merdane değilde halkalı tip siparişi verdim, halkaların söküp takması daha rahat merdaneye göre,
mart ayına kadar yerlere girebilir isem halkaları çıkartıp çekeceğim nisanda çekersem halkalı yerleri karıştırmayı düşünüyorum.
buay sonu teslim edilecek fiyatıda 3300 tl.
hayırlı olsun abi oo halka dediğin tırmıkların arkasındakilerden oluyor herhalde biz onlara tapan diyoruz güzel iş yapar itahlyan alman çok iyi olmuş abi bizde 5 6 seneden beri var amcam bile bizimkilerle çekiyor bu arada nerden aldın tilleri

Ertuğ Aslan link=topic=61283.msg678192#msg678192 date=1357224046' Alıntı:
hayırlı olsun abi oo halka dediğin tırmıkların arkasındakilerden oluyor herhalde biz onlara tapan diyoruz güzel iş yapar itahlyan alman çok iyi olmuş abi bizde 5 6 seneden beri var amcam bile bizimkilerle çekiyor bu arada nerden aldın tilleri
sağol Ertuğ, evet o tapan dediğinden yaptırdım arkasına, benim döşemenlerin 16 lısı var ama 1 tane yetmiyor, bunu amcamın Deutz a
sipariş verdik.bizim buralarda Lüleburgaz ın Alacaoğlu köyünde Zeki usta var ona sipariş verdim.

Güzel bir sinerji oluştu , herkez kendi işiymiş gibi olayı sahiplendi , ortak bir akıl çıkıyor ortaya , birbirimizin deneyimlerinden faydalanıyoruz , yol gösteriyoruz. Güzel ve amacına ulaşan bir konu oldu bu , forumun güzelliğide bu.

sen benm yeni aldıgım aysanları görmedn mi hayraboludan fotoları falan var yüksek ayak özgül tarımdan aldık süper alet bugday yerlerini ekmeden önce çektk çok güzel işçilik yapıyo ayrık falan dinlemiyo kurakta çektigimiz için tezek bile çıkardı ayrık olan yerlerde motoru çok zorluyo ama gerçekten makine yaa kırılmıyo ayaklar 1000 dönümü geçik yer çektik yüksek oldugu için hiç gögüsleme de yapmıyo

Yorum yapan herkese teşekkür ederim sonuç babama kalmış sizleri bilgilendirmeyi unutmıcam alırsak fotolarını koyucam :)

Sonbaharda sürdüğüm, nisanda nohut ekeceğim yerlere çekmek için merdanesiz 25 li özdöken tiller aldım, fakat en arka bacaklar iz açıyor, dediğiniz gibi tavlı toprakta çalışmayacağını düşünerek merdanesini almamıştım, ama bunun yerine arkayı düzeltmesi için balta ayaklı mibzerlerin arkasındaki tohum örtücü Y ayaklardan bir sıra monte etmeyi düşünüyorum.

Çağrı link=topic=61283.msg678189#msg678189 date=1357223755' Alıntı:
Aykutun gösterdiği tırmık güzel iş görüyor,ancak kesekli yerlerde merdane daha iyi.Tavlı toprakta tırmık sıkıntı çıkarmaz.Ancak ben tırmığın bu tarz sabir modellerini tavsiye etmem.Bizim burda sarhoş tırmık derler,her sıra ayrı ayrı hareket eder.Onun iyiliği ne mesela taş falan girerse sabit tırmığa,kaldırmadan çıkmaz öyle sürüklenir gelir yüzeyi bozar.Ama bu sarhoş tırmıklarda o sorun yok.
Çağrı link=topic=61283.msg678189#msg678189 date=1357223755' Alıntı:
Çağrı haklısın tabi ama bu kişilerin tarlalarında taş olmadığından sıkıntıları olmuyo bu konuda. bizim tillere yapılan oynar tırmıkmış az evvel öğrendim bizde de taş sıkıntısı olmuyor ama öyle düşünmüş babam..

http://bkstarim.com.tr/?page_id=171
3-4 yıldır Buğday yerlerini hazırlamakta kullanıyorum, çok da güzel iş çıkartıyor. Bu yıl geç kaldım yılbaşına yakın girdim yerlere. Merdaneyi söküp çalıştım arka bacaklar iz yaptı onuda tırmıkla kapattım. Değişen bir şey yok sayılır. Merdaneli çekseydim yeri dümdüz bırakırdı. Merdane yeri hazırlamış sayılıyor neredeyse.

BEN GEÇEN YIL ZAMANIM OLMADIĞINDAN 2 PARCAYA AYÇİÇEĞİ SAPLARI VARKEN girdim tarlaya
tillerler merdaneli olunca ayçiçeği sopalarınıda parçaladı bence merdane daha avantajlı eğer tımık olaydı sopaları toplayıp dururdu

2 parça anız bozumunu tillerle yaptığım tarla var. ayçiçeği ekilecek bu sene. bakalım nasıl olacak ayçiçeği merak ediyorum.

çift sıra merdaneli alın , Kırklareli çevresi toprak yapısı uygundur genelde merdaneli tercih eder yada sonradan ilave merdane yaptırırlar

arkadaşlar çekirdedek ekimi öncesi .disk tiller toprağı tek seferde ekime hazırlıyormu ..yoksa üstüne tırmık falan çekmek gerekiyormu

vale link=topic=61283.msg679417#msg679417 date=1357379098' Alıntı:
arkadaşlar çekirdedek ekimi öncesi .disk tiller toprağı tek seferde ekime hazırlıyormu ..yoksa üstüne tırmık falan çekmek gerekiyormu

çizel çekilmiş yada sürülmüş yerde 10 numara işçilik yapar disk tiller. hiçbir şey gerekmez üstüne.

vale link=topic=61283.msg679417#msg679417 date=1357379098' Alıntı:
eğer sürülü yere girdiysen yada ekimden uzun zaman önce kazayağı çizel falan çektiysen düsk tiller çekip ekim yapılabilir yapan çok..