Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.

Deneme süresini başarıyla atlattığımı ve işi kısmen öğrendiğimi düşünerek 640 dönüm bir yer kiraladım . Koyunculuğa burada devam etmeyi , kendi çiftliğimde ise bir süredir aklımda olan kuzu besiciliği yapmayı , en azından denemeyi düşünüyorum . Yeni çiftlikte uygulanabilecek proje - hayvan seçimi vb. konularda sizlerden fikir bekliyorum . Şu an için aklımda elimde var olan meraya uyumlu hayvanları yeni çiftliğe taşıyıp sayıyı gebe sakız koyunu alımı yaparak minimum 100 başa tamamlamak var . Yeni çiftlikte geniş bir ev ve ot-saman stoklanabilir sundurma var . Çok eskilerden kalma taşma örgü üstü açık ağılda mevcut . Fotoğrafları paylaşırım . Yer bana ait olmadığı için kalıcı yatırım yapmaktan kaçınıyorum . 640 dönümlük alan bir yarım ada , üstü ciddi oranda maki kaplı , merası çok verimli değil . Şimdilik bu kadar arkadaşlar , fikir ve önerilerinizi bekliyorum .
Makilikse ve yarımadaysa keçi yap derim
 
Ustam çok güzel tespitler.
İlk önce ektima fresian kanı taşıyan koyunların korkulu rüyasıdır.
Ektimanin aşısı haricinde birde ahillari çamaşır suyu sırt pompası ile atıp havalandirip dezenfekte edince önüne geçmesi daha kolay.
Bölgenizde varmı bilmiyorum ama merinos koyunlar hastalıklara ciddi anlamda dayanıklı olur.
Bir kıvırcık bir merinos koyuna yem vursa merinosta kurtulma olasılığı çok daha yüksek olur.
Sakizlarda çok fazla gebelik zehirlenmesi mastitis agalaksi hastalıkları görülür.
Kivirciklar aşırı seçici beslenirler önünde yiyinti varken bağırır.
Bunlara ek olarak merinoslar bilinenin aksine aynı şartlarda ayak bacak yapıları tırnak yapıları sakız kıvırcık ve fresian türevi koyunlara göre çok daha dayanıklıdir.
Güzel bir merinos koçu çok çok çok iyi bir koç ise 2 kuzulu koyun parasına alirsin orta ayar bir merinos koç tigemde 2500tl.
Bir mali alırken para kazanmak lazım bence.
İlhan bir sorum olacak sana , verdiğin yanıta göre Merinos alıcam . İkizliği 1.5 ( %50 ) ve üstünde tutabilir miyiz piyasadan alacağımız koyunda ?
 

Öncelikle merhabalar,
Bu yazınız ile hayvancıları aydınlattığınız için teşekkür ederiz.
Biz PaysaFarm olarak sürekli geliştirdiğimiz Ar-Ge Çalışmaları ile siz hayvancılara sürekli destek olmaya çalışıyoruz.
Betonarme yapılara nazaran çadır yapılar hayvancılarımız için her zaman daha karlıdır.
Büyükbaş hayvancılıkta kullanılan brandanın özelliğine bağlı olarak ışık geçirgenliği sayesinde gündüz aydınlatma için ek maliyet ödemezsiniz.
Küçükbaş ve tavuk yetiştiriciliğinde kullandığımız izolasyon katmanları ise ısıtma maliyetlerinizi ortadan kaldırır.

Hayvancılık kapsamında kullanılan yapılar içerisinde, en yüksek amortisman sağlayan yapılar branda germe yapılardır. Ve bu yapıların bir çoğunda PaysaFarm imzası bulmanız muhtemeldir.

Hayvancılıkmı yapacaksınız?
ÇİFTLİĞİNİZİ PAYSA YAPAR!

iletişim: Paysafarm
Tel :+90 (312) 963 32 76
Fax :+90 (312) 280 26 94
Tel :+90 (312) 963 32 76
E-mail: satis@paysa.com.tr
Başkent Organize Sanayi Bölgesi
44. Cadde No:6
Malıköy
06909 Temelli, Ankara

FSAGFASDGDS.jpg
dfdhdfhsdf.jpg
 
İlhan bir sorum olacak sana , verdiğin yanıta göre Merinos alıcam . İkizliği 1.5 ( %50 ) ve üstünde tutabilir miyiz piyasadan alacağımız koyunda ?
Vasatin altında beslenmiyorsa tutarsın.
Bende 10 koyun kuzuladi şuan için.
Bunlardan 2 tanesi ilk kuzusunda hayvan 7 aylık iken koç almış tek yaptı ikiside fotoğrafta 8 ve 9 nolu hayvanlar.
Tek yapan diğer bir koyun arpa samanliga girip arpa cuvalini doyana kadar yemişti yem çarptı 3 gün yem yemedi yemeye başlayınca 2 gün sonra koç aldı tek yaptı
3 numaralı koyun sürekli ikiz yapıyordu geçen yıl 2 kendi kuzusu vardı 2 tane kaçak kaçak bunu emen kuzu bu yıl tek yaptı tek yapan koyunu bir önceki sezondan üzen birşey vardır hayvan bakamayacagi kuzuyu yapmaz.
Şimdilik kuzu ortalamasi 1.5 ama daha kuzulayacak toklular var ve hepsi 1 yaşına girmeden koç aldı ortalamayı aşağı çekecekler hayvanların yaşıda önemli
Screenshot_2020-12-11-00-09-57-899_com.google.android.apps.docs.editors.sheets.jpg
 

Benzer Konular