mera hayvancılığı yapanlardan bilgi almak istiyorum yer afyon emirdag mera var 30-50 büyükbaş hayvan alıp mera artı 4 ay kısa besi sonra kesim olmak kaydıyla bu işe girmek istiyoruz köyde tarlalarımız traktör ve tüm ekipman mevcut senelik 200-250 dönüm yer ekiyoruz arpa buğday arazi kurak yem sıkıntımız olmaz saman sıkıntısı da olmaz eskiden babamlar yapardı kış çıkınca karstan alıp merada otlatıp 4-5 ay kısa besi yapıp satardı sonra ankaraya göç falan derken kasldık şehirde tekrar bu işe girecem ama şu aralar herşey değişti siz bu işin uzmanlarından yardım almak istiyorum bu yöntemle yani kış çıkar çıkmaz danaları alsak bunları eylül ayına kadar yani otlar kuruyana dek merada otlatsak ve 4-5 ayda kısa besi yapsak nasıl olur bu hayvanlar kaç aylık olmalı bu plana göre ve kaça alınır arpa çavdar zaten ekiyoruz saman için ve arpaya ek olsun diye fiğ eksek hem tane hemde samanını kullanırız zaten köye ekip biçmek için gidip geliyoruz şehirde artık tat kalmadı burda harcadığım emeği köyümde harcasam inanın daha çok kazanırım ama işte ...
bu konuda bana bilgi verecek arkadaşlar telefonunuzu mesaj atarsanız ararım
bu konuda bana bilgi verecek arkadaşlar telefonunuzu mesaj atarsanız ararım