Aynı hızda dönmüyor önler daha hızlı döner küçük çapta olduğu için her şanzımanın kendi oranı vardır ona göre lastik takılır.benim anlayamadığım bir şey var. traktör 4x4 de iken arka teker ile ön teker aynı hızda dönmüyor mu ?
Aynı hızda dönmüyor önler daha hızlı döner küçük çapta olduğu için her şanzımanın kendi oranı vardır ona göre lastik takılır.benim anlayamadığım bir şey var. traktör 4x4 de iken arka teker ile ön teker aynı hızda dönmüyor mu ?
Sağol Ahmet tşk ederim.Yeni lastikler hayırlı olsun Mustafa abi güle güle kullan kubotanın orjinal agırlıkları yokmu abi nh takmışsın...
Sağol Hüseyin, önleri aldım sadece lastikler değişecek o gün vaktim olmadı, boş vaktimim olduğu bir gün değiştiririm artık.iyi olmus abim onlerıde boyayıp takaydın
Aynı hızda dönmüyor önler daha hızlı döner küçük çapta olduğu için her şanzımanın kendi oranı vardır ona göre lastik takılır.
Diferansiyelin önlerle alakası yok diferansiyeli bağlayınca arka 2 teker beraber döner.Eğer aynı hızda dönmuyorsa defransiyel kilidine bastığın an bir yerleri kırması gerek.
Eğer aynı hızda dönmuyorsa defransiyel kilidine bastığın an bir yerleri kırması gerek.
Orası tamam.benim demek istediğim önler ve arkalar aynı hızda dönmesi gerekir.eğer aynı hızda dönmezlerse otomatik olarak traktor sürekli kasıntıda olur. Lastiklerin tur sayısı ile dönme hızını karıştırmamak gerekir.
İşte bende bunu soyluyorum lastik ebatlarının ne olduğu önemli değil önemli olan aynı hızda dönmesi. Ön ve arka tekerin tursayısı önemli değil.
Mesela 5410. Orj lastigi
420/85/30 Arka
280/85/24 ön
Üstünde takılı olan
420/85/34 arka
340/85/24ön
Bence orjinalitakili olsaydi daha iyi olacaktı
Eğer aynı hızda dönmuyorsa defransiyel kilidine bastığın an bir yerleri kırması gerek.
kılıt sadece arkaları veya sadece onlerı kılıtler . yan yana olan tekerler kılıtlı ıken aynı doner
En güzeli tek çeker bilader, uydu uymadı sorun olmuyor dingile sürtmüyorsa sıkıntı yok, ister 650 x16 ister 750 x16 ister 900x16muhendıslık egıtımım sınanıyor yetiş [MENTION=8099]nailyetek[/MENTION]