Ynt: me 9000 slajda jd ile
Çağrı link=topic=61559.msg684529#msg684529 date=1358002114' Alıntı:
evt doğru bir nokta insanın kendini bilmesi güzel
ceya023 video ortada takdir sitenin senin verdiğin değerler burada bahsi geçen traktörlerin mi acaba niyeyse her test sonucu kubota lehine ama gerek piyasaya gerek performansına bakarsak sonuç ortada ama herşeye muhalefet olarak sitedekileri bıktırmada birinci olduğunuz kesin
çagrı testleri ben yapıyorum ondan kubota nın lehine.. !!
Cihan_özece link=topic=61559.msg684538#msg684538 date=1358003587' Alıntı:
ceya kusura bakma sana ben bişi tavsiye edemem.siz fabrika değerlerini karşılaştırıp ona göre bi makina alın traktörünüze.mühendis adamsın bizim tavsiyelerimizle işin olmaz senin.
cihan slaj makinalarını test eden tarafsız bi kurum varsa test sonuclarını gönder bakayım.. ayrıca bu görüşte olan birinin tavsiyesinede guvenemem marka fanatikligi yapıyorsunuz ben size objectif bilgiler veriyorum. ve sende slaj işiyle ugraşmana ragmen dogruları görmezden geliyorsun..
şimdi bu dediklerimden yanlış olan varsa bana yaz:
slaj performansı nı ; makinanın yeniliği etkiler, makinanın modeli etkiler, makinanın bıcak sayısı kıyım buyuklugu etkiler, makinadaki her parcanın ayrı ayrı az veya çok etkisi olabilir , sonra mısırın kabalıgı mısırın olgunlugu boyu gibi etkenlerde slaj performansını fazlasıyla etkiler, ayrıca kullanıcıda uygun devirde makinayı çalıştırıyormu buda çok etkiler..
üstte saydıgım bukadar etken varken tutupta slaj performansını direk traktöre bağlamak büyük hata olur! görün bunları yani.. kör testere ile odun kesmeye benzer bu iş nekadar güçlü olursanız olun odunu gec kesersiniz.
aklın yolu bu tutupta farklı makinalarla farklı mısırlarda ki slaj performanslarını degerlendirmek yanıltıcı olur mu olmaz mı objectif olarak cevap verin..
...
şimdi bu traktör kuyruk mili testleri yalan mı söylüyor ??? yada traktörün slajmakinasının saftını cevirmesiyle dinamometrenin şaftını cevirmesi arasında nasıl bir fark var.. dinamometrede tam yukleme yapılabiliyor traktöre ve ölçümler o şekilde yapılıyor. benim verdigim bilgileri kendim yazmadım etmedim tarafsız kurumların yaptıgı testler.. siz kubota kullanmadan yazıyorsunuz bunları tutupta 75bg makina ile 95bg makinayı bir ettiniz hatta üstün ettiniz hemde kuyruk mili gibi sadece motor güçü gerektiren bi işte.. hani deseniz 75lik traktör daha iyi pulluk çekiyor v.s. yine mantık çercevesinde yolu vardır 95bg makinaın şanzımanı yetersizdir agırlıgı yetersizdir 75bg kadar performans göstermiyordur ama kuyruk milinde herhangi bi kaçış noktası yok tamamen motor güçüyle alakalı..
umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.. varsa yalan yanlış söyledigim bişeyler buyrun yazın ama yoksa dogrularıda kabul edin.. tutupta farklı şartlardaki bi markayı karalamayın.. ve benide zan altında bırakmayın.. benim hiç bi yorumumda kasıt aramanıza gerek yok ben dogruya dogru derim buna emin olun..