ben 2019 yılının sertifikalı tohum destegini 1ay önce aldım daha...2020 yılına ait hububat 2. destek ödemesini, mazot gübre ödemesini,sertifikalı tohum ödemesini,lisanlı depoculuk kamyon nakliye ödemesini hiçbirini alamadık..Yani tv ye çıkanlar şu kadar destek ödendi deniyor ama gel görki şuana kadar daha 2020 yılına ait hiçbir destekten 5 kuruş alamadık...Adamlar tv de açıklama yapıyor çiftçilikle alakası olmayan insanlar doymadınız gitti o kadar destek alıyorsunuz diyorlar..Adama anlatmaya çalışıyosun, maliyetten girdilerden bahsediyorsun yatırılan paranın zamanında ödenmediginden bahsediyorsun, fahiş zamlardan bahsediyorsun, destek istemıyorum girdi maliyetimi düşürsün yeterli diyosun bakıyorum ısrarla anlamamak istiyor muhabbeti kapatıyorum..Yani medya üzerinden halk üzerinde çok güzel algı uyguluyorlar ve insanlara çiftçiligin gelir gider destek tablosunu anlatamıyorsun...çünki inandırılmışlık var bu işle ugraşmayan kişilerde...Şuan ben gübre mazot ilaç alacagım 5 kuruş ödeme alamadık..şimdi beni tüccarın eline bırakacak veresiye diye, tüccar karşımda kasılarak oturacak ve veresiye olunca o kişinin karşısında ezik ve küçük duruma düşücem, ve tüccar istedigi fiyattan bana ürünü verecek...Sözüm meclisten dışarı hani bir laf vardır Adam demiş ya 'bana karı lazım oda bu gece lazım'...zamanında ödenmeyen ve beni veresiyeye bulaştırıp insanlar önünde küçük düşürüp gururumu kırdıktan sonra gelen parayı ben napayım...Allah tüm üretici emektar meslektaşlarımın yar ve yardımcısı olsun,Rabbim sonumuzu hayır eylesin....