massey yag yakarmı yakmazmı

Ynt: massey yag yakarmı yakmazmı

sanırım burda olay biraz gırgıra alınmış güzelde olmuş.eski 100 serısı masseylere bişey dıyemem deutz motorlusuda yakmaz ama 265 ve 285 yag yakıyor çevremizden bılıyorum.genelde perkıns motor için bunu söylerler ama yenı nesıl perkınsler nasıldır bılmmem.kendı motorumdan örnek vereyım.2006 same explorer classıc 75 aldıgımız gün ustası bunlar yag eksıltır ama korkmayın soluma borusu olmadıgı için egzosdan atar ve özellıgı budur dedı.evet dedıgi gıbı 250 saatte degıstırıyorum cubugu cektıgımde eksılme var ama kaç litredır ölçmedim.ama eksılme gözümüzü korkutmuyor 13 litre yagı banamısın demez

93 model 70 56 daha hiç yag yakmadı gelen olarak fiatlar yağ yakmaz noo-*-s massey 265 285 yakıyor diye çok duyduk 3105 arada yağ yakıyor ama motor böyle çalışmaya devam ediyorsa yaktıgı yağ hiçbirsey helal olsun 500gram yağ alk-*s

Kardes mf yag yakmasi tamamen bakimsizliktan oluyor eski traktorumuz mf 265 8000 saatte koydugumuz yagi aliyorduk ama bakimliydi yag degisimi aksamazdi ve her yag degisiminde motor koruyucu kullaniyorduk 8000 saatte tik demedi ha koyde birinde 285 s var oda 9000 saate yakin yag yakma veya ufleme hic birsey yok malina bakarsan oda sana bakar

97 model 265s var her 200 saatte yağı yağ flitresini değişirim her değişimde 15-40 yağ koyarım bu güne kadar yağeksilttiğini görmedim.

yag yakan 240 54c ve steyer cok gordum. Ama yag yakmasını markaya degılde bakımsızlıga baglamak gerek. Bakımsız olduktan sonra butun traktorler kacırır. Sonucta bahsettıgımız traktorler yaslı makınalar

200 serileri yağ yakma sorunu doğru ama bu yağı içtiği anlamına gelmez yıpranma payına göre azalır veya çoğalır bu oran hidrolik kolların inme olayı ise sorun değil yani şöyle açıklayım bazı modellerinde stop edince hidrolik kollarında fiat nh gibi pompada tapa var yağı pompa içinde ve sisteminde hapsediyor yani şanzımanına yağ haznesine boşaltmadığı için kollar inmiyor ama 100 ve 200 serilerinin çoğunda bu tapa olayı olmadığı için kollar iniyor ...örneğin 100 serisinde sadece tapalı hidrolik olayı sadece 168 178 188 de var ama fransız menşeili alman üretimi olanlarında diğerlerinde böyle bişey yok

Hiçde yakmaz benim 285s çokda temiz bakarım öyle yağ dükkanı filan alakası yok düzgünce baktıkdan sonra yanlış bilgilendirmiyelim kimseyi arkadaşlar.. noo*-*-

Semih_ link=topic=70594.msg832582#msg832582 date=1390428100' Alıntı:
Hiçde yakmaz benim 285s çokda temiz bakarım öyle yağ dükkanı filan alakası yok düzgünce baktıkdan sonra yanlış bilgilendirmiyelim kimseyi arkadaşlar.. noo*-*-

benim de demek istediğim bu bende yıllarca mf kullandım yakarmı yakar ama öyle yağ bidonuyla gez litre litre yağ yakmaz bazı arkadaşlar abartıyor yada o dedikleri traktörler anormal..şunuda söyleyim bu kötü olduğu anlamına gelmez ozaman mersedes de kötü otomobil sıfır mercdes arac alın yağ ekslitir gidin servisine sorun renodan fıattan gramaj km olarak daha fazla eksiltir yapısı bu mersedes kötü ozaman öylemi ???