Ynt: Massey Ferguson 6460 iş başında
Abi söylediklerini gerçekten dikkate alıyorum bu pulluk ile ilgileniyorum http://www.unluziraat.com.tr/tr/urunler-134-tam-otomatik-profil-pulluk-kizakli-kafa.php tam senin söylediğin özellikte tabakları var artık ünlüde yeni mi çıktı veya daha önceden de varmıydı orasını bilmiyorum.Mail attım hiç bir açıklama mevcut değil pulluk hakkında.Eğer kullanan birisi varsa bu belirttiğim pulluğu ondan da bilgi istiyorum ne kadar memnun? başka bir konu açacaktım gerek duymadım.sebazios link=topic=77249.msg913090#msg913090 date=1408614987' Alıntı:Şafak seni anlıyorum. Bahsettiğin toprak tipine haiz bir tarla bende de var. Hangi pullukların girersen gir, kulağın üst kısmına toprak yapışıyor. Hatta biraz nemli ise toprak, bahsettiğim alanda yatay - küçük bir tepe oluşuyor.
Lakin yan tarlada sürüm yapan bir ağabeyimiz var. Sağlam çiftçidir. (2500 dekarı 90 hp tek traktörle işler)
Dikkat ettim, aynı toprak tipinde çalışsa da onun pulluklarda sorunu yok.
Bunun sebebini bir ara araştırdım. 2 sebebi var:
1-) kullanılan metal: kulaklar özel bir işlemden geçirilip 'çamur tutmaz' özelliği kazanıyor.
2-) kulağın airodinamik yapısı: kulağın puluğu deviren uç kısımlarının ters açılı ve biraz daha uzun tutulması.
Kendi pulluğuma herhangi bir ısıl işlem yapma şansım olmadığından, çaresiz ikinci konu üzerine odaklandım. Spiral ve kaynağı alıp giriştim. Aklımdakine uygun ekleme ve çıkarmalar yaparak kulağı istediğim şekle soktum. Şu an tıkanma %90 seviyesinde bitti ama çamur yapışması konusunda pek başarılı olduğum söylenemez
Anladığım kadarı ile kulakta kullanılan metalin yapısında değişikliğe gidilmeden bu sorun çözülmeyecek.
Az önce lemken ' in bir pulluğunu izledim. Insanın yürüyemeyeceği bir çamurda çalışıyorlar ve pulluk çiziden çıktığında, kulaklarda en ufak bir çamur yok. Yüzey ayna gibi parlak, geç karşısına traş ol.
Ekipman kalitesi bakımından bu seviyelere gelmemize maalesef daha zaman var.
Aslında videodaki sürümde (toprağın işlenmesi açısından) hiçbir sorun yok. Tek sıkıntı, kökü ile birlikte blok olarak aktarılan (deve dikeni gibi) bazı yabancı otların yeşil akşamları tam örtülemiyor. Fotosentez yapmaya devam eden bitki de yaşamaya devam ediyor. Sonuç olarak tekrar işlem (dolayısı ile masraf) yapmak zaruriyeti oluyor.