Massey ferguson 6180 arıyoruz

Motor aynı gibi görünsede aynı gücü üretmezler, mesela Claas Dominatör 88 ve Medion 310 da ki Perkins de aynı, fakat tarımsal hizmet tipi olan motorun gücünü vermiyor.Silindri hacmi aynı olsada piston gramaj farkı var en küçük ayrıntı olarak.

anladım abi daha önceden kullanan biriyle konusmustum o söylemisti banada ikisininde aynı motor oldugunu

As950 ile aynı motora sahip olması biraz uzak ihtimal. Bu Traktör 180 bg lik perkins motora mı sahip?

Aynı ebatlarda motora sahip olabilirler, fakat motorların karakteristik özellikleri farklı, buna en yakın örnek; forumdan bir arkadaş L 95 e 85-12 İveco motorunu uydurdu, fakat çekiş yok, bayılma sürekli, halbuki 85-12 nin motoru hp olarak L 95 ten yüksek, ama sınıfı farklı

Aynı ebatlarda motora sahip olabilirler, fakat motorların karakteristik özellikleri farklı, buna en yakın örnek; forumdan bir arkadaş L 95 e 85-12 İveco motorunu uydurdu, fakat çekiş yok, bayılma sürekli, halbuki 85-12 nin motoru hp olarak L 95 ten yüksek, ama sınıfı farklı

Beygir tabii ki tek kriter değil. Tork da önemli. Bit kadar otomobillerde 90-100 bg lik motorlar var tak bakalım traktöre yürütebiliyor mu? Üzerinde Perkins markasını gören, motor bloğunu benzeten aa bu traktörde as 950 motoru ya da Ford Cargo motoru var diyor. Dediğiniz gibi bu kadar basit değil bu işler.

Evet aynen gri gövde 80-66 ile buçuklu L95 arasında fiyat farkı çok az. Oysaki L95 iki 80-66 ya bedel. Piyasayı traktörden anlamayanlar oluşturuyor saçma sapan bir durum.
Bizde hala şu durum hakim parçayı bakkalda bulayım ucuz olsun.konfor olmasın takayım bir vitese gideyim. Aman elektronik mi bozulursa ne yaparım.yok şu debriyajı 6 bine değiştirmiş ben binliraya değiştirdim. Ömründen gidiyor sol ayak sakat kalmış haberi yok. Aynı paraya şatıllı buçuklu traktör almak yerine levye değil hala 50 sene önceki şanzımanı kullanan traktörü alıyor adam iyi diye.ondan sonra vay kardeşim yabancı traktörler pahalı alamıyoruz. Bu kafayla daha bi 30 sene alamayız.

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bizde hala şu durum hakim parçayı bakkalda bulayım ucuz olsun.konfor olmasın takayım bir vitese gideyim. Aman elektronik mi bozulursa ne yaparım.yok şu debriyajı 6 bine değiştirmiş ben binliraya değiştirdim. Ömründen gidiyor sol ayak sakat kalmış haberi yok. Aynı paraya şatıllı buçuklu traktör almak yerine levye değil hala 50 sene önceki şanzımanı kullanan traktörü alıyor adam iyi diye.ondan sonra vay kardeşim yabancı traktörler pahalı alamıyoruz. Bu kafayla daha bi 30 sene alamayız.

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şöyle söyleyim kullandığın ekipmanlardaki teknoloji arttıkça işini daha rahat yapıyorsun. Aynı zamandada yapılan işin kalitesi de yükseliyor. Dolayısıyla harmanda daha fazla verim alıyorsun, kazanç ta otomatikmen yükseliyor. Tarımda maalesef çok geri teknoloji kullanıyoruz. Çiftçilerimizin de bu değişen teknoloji karşısında eğitimler alması gerekiyor. Tarımsal üretim tarım bakanlığı tarafından işin uzmanlarıyla adım adım izlenilmeli. 4 tarafı denizlerle çevrili ülkeyiz sen git onu bunu ithal et olacak şey mi hiç. Ülke olarak potansiyelimiz çok büyük yeterki yaptığımız işi dürüstçe yapalım kararlı olalım. Karşımızda kimse duramaz.

Bizim burda vardı o zamanlar yeni almışlardı pek memnun kalmadılar. Tarla sürerken enteresandır arka lastiklerini yardı. Sonra TM175 aldılar yerine aldıklarına bin pişman oldular. Arızası pek bol oldu. 3 sene önce Valtra T161 aldılar şimdi aradığımızı bulduk diyorlar. 4255 ile bunların çekisi beğenilmedi bizim burda.
satılık massey ferguson 4255 var mı hocam

Tm serisi Fiatagri M160 tipi fiat iveco motorya ondan iyi..7040 ford motor oda guclu ama neden cekemiyor anlamadim..
Toprak işleme ve taşımada 7 sınıfında seri sonu traktör tercih etmemiz gerekiyor. T7040, Lazer çekmede, kuyruk mili aktifken 180 hp boostlu (+35 hp dahil) , New Holland genelde kaportaya boost lu (ek güç arttırımlı) sayıları yazıyor.
Optimum motor devri bu seri için 2100 devirdedir, ön kepçede traktöre takılabildiği için tam güç çalışma tercih edilmesi gerekiyor.
Duman problemi, motor haritası güncellemesi gerekiyor.
MF 6180 de model yılına göre motor değişiyor, nominal 115 kw motor bulunuyor, T7040 tan fazla çekmesi normaldir.

Resimler ve ekler

• t7000series.pdf
    3.1 MB · Görüntüleme: 20
  • tractor-2604052018082217-brochure--T7SIRALI.PDF
    4.9 MB · Görüntüleme: 15