Massey Ferguson 5445........

Ynt: Massey Ferguson 5445........

tabiki dediğiniz dogru yapacağı iş cok daha fazla olur. Bizim arazılerimiz baraj suyu ile sulanıyor sonrasında da kuyuları çalıştırıyoruz ve bizim arazilerimizi uygun ekiphanlar pek değil,, 5 ' li 14 numara pulluk 3 metrelik kobra 11 ' li tarla patladan gibi ekiphanlar kullanmak daha doğru olacak sanki bizim için ve bu ekiphanlarla da ekonomik olacağını düşünüyorum dediğiniz gibi. sıfır fiyatı ile ikinci el piyasası oldukca farklı siz bunu neye yorumluyunuz. :)

bizim burda bir abide var 4 lü döner pulluk takıyor taktığı pulluğun yüksekliği 180 den aşağı değil çekişli makina kalıpta var 90 na bulursan paran yeterliyse al 30 sene rahat götürür rekdefiyesiz tabi mf olunca yakıtta az oluyor emsallerine göre

Kardeşim John deere ' den Massey ' e yavaş yavaş kaydık :) Doksan Bes ' e kadar yolu var kardeşim o paralarada rahat alınıyor araştırdığım kadarıyla; fakat ikinci el olduğu için aklımda soru işareti var, sonradan bi sorun çıkarsa büyük bi sıkıntısı varsa ... gibi sorular dolaşıyo aklımda işte

Cihan_özece link=topic=68718.msg783077#msg783077 date=1381173528' Alıntı:
gürkan hocam 5445 ile 5455 arasında ne gibi farklar var?

motor ECU ' su 112 + 13 beygire ayarlı. kalan her yeri aynı. 5445, 5455,5460 tümü aynı makineler, ecu programları farklı.

Cihan_özece link=topic=68718.msg783094#msg783094 date=1381176736' Alıntı:
motor ECU ' su 112 + 13 beygire ayarlı. kalan her yeri aynı. hidrolik hassasiyetini 5445 orta kol bağlantısından okuyor, diğer üst modeller hidrolik çeki kollarının bağlantı yerlerinde okuyor. orta koldan okuduğu için 5445in hassassiyeti daha verimli. bunun dışında 5445, 5455,5460 tümü aynı makineler, ecu programları farklı.

bi john deere kullanıcısı olarak cok memnunuz..ayrıca amcamın mf5430 var onuda kullanıyorum..kullanım olarak mf daha tercıh edılmelı bence..ikinci el alacagın nasıl bı traktor olur sızden once kullanana baglı..john deere bakıyosanz kesınlıkle alman üretimi serilerden almanızı tavsıye ederım..cevremde kullananlar var hıc bı sıkıntı yasamadılar halada kullanılıyo 2006 model 7000saatı gectı...

Makina kardeşim. Aklına koydun madem al. Fuara denk getirirsen çok ucuz fiyatlara alabilirsin. O internetteki fiyatlar sisirilmis fiyatlar :)
Yakıt konusunda hiç şüphen olmasın. 1 depo mazot ile daha bugün 11 saat çalıştım 5 li 16 No pulluk ile. Kultuvatorde falan 12 saatin altına düşmez. Küçük ekipmanla gücünü pek hissetmiyordum ama bugün bi çayır yeri sürdüm resmen hayvan diyebilirim ben beklemiyordum okadarini.
Koldan vites hele ayrı bi dünya kullanım çok kolay.
Ikinci elde garantisi bitmemiş bi makina alırsan sıkıntı yasamazsın.

ademin link=topic=68718.msg783111#msg783111 date=1381179471' Alıntı:
Makina kardeşim. Aklına koydun madem al. Fuara denk getirirsen çok ucuz fiyatlara alabilirsin. O internetteki fiyatlar sisirilmis fiyatlar :)
Yakıt konusunda hiç şüphen olmasın. 1 depo mazot ile daha bugün 11 saat çalıştım 5 li 16 No pulluk ile. Kultuvatorde falan 12 saatin altına düşmez. Küçük ekipmanla gücünü pek hissetmiyordum ama bugün bi çayır yeri sürdüm resmen hayvan diyebilirim ben beklemiyordum okadarini.
Koldan vites hele ayrı bi dünya kullanım çok kolay.
Ikinci elde garantisi bitmemiş bi makina alırsan sıkıntı yasamazsın.
abiye aynen katılıyorum ;) 3 gün öncesine kadar çumra şeker fabrikasına pancar çekiyordum traktörle bizim civar köyler de hep tümosan olurdu 90.80 herkes yavaş yavaş 5445,5435,5440 yada 6460,6445 e dönmeye başlamış alk-*s
ayrıca sesi de ademin abinin dedigi gibi kükrüyor maşallah hele gece arkasında yükü atıp yola çıkaracaksın o sese keyiften bi sigara yakıp dinleyeceksin o derece güzel sesi var ;)
Ne demiş atalar Massey olsun da çamurdan olsun *098*-

ONCEL link=topic=68718.msg783115#msg783115 date=1381180850' Alıntı:
abiye aynen katılıyorum ;) 3 gün öncesine kadar çumra şeker fabrikasına pancar çekiyordum traktörle bizim civar köyler de hep tümosan olurdu 90.80 herkes yavaş yavaş 5445,5435,5440 yada 6460,6445 e dönmeye başlamış alk-*s
ayrıca sesi de ademin abinin dedigi gibi kükrüyor maşallah hele gece arkasında yükü atıp yola çıkaracaksın o sese keyiften bi sigara yakıp dinleyeceksin o derece güzel sesi var ;)
Ne demiş atalar Massey olsun da çamurdan olsun *098*-
:) valla kardeşim yolda giderken rampaya falan gelince hemen sag cami acarım sesini dinlemeye hala doymadım. Ben araziye çıkınca tüm koy sesimi dinliyor akşamları. Ben ilk fuarda binmiştim bayinin çalışanının bana dediği ' çalıştırda bi sesine bak kesin alırsın ' lafı doğru çıktı :)

ademin link=topic=68718.msg783116#msg783116 date=1381181390' Alıntı:
:) valla kardeşim yolda giderken rampaya falan gelince hemen sag cami acarım sesini dinlemeye hala doymadım. Ben araziye çıkınca tüm koy sesimi dinliyor akşamları. Ben ilk fuarda binmiştim bayinin çalışanının bana dediği ' çalıştırda bi sesine bak kesin alırsın ' lafı doğru çıktı :)
aynen abi o ne sestir öyle :) sadece keyif için çalıştırıp dinler insan motorun sesini :) köylüde haklı abi bizim burda bi 110-90 ı dinlerler birde Masseylerin sesini gavurun sürmesi başka keyifli duruşu başka sesi daha bi başka :)

Arkadaşlar çok saolun.. Bugün ikinci el MF 5445 buldum, 2011 model, 700 saatte traktör temiz servise de baktırcam sonrasında almayı düşünüyorum, 99 Bin lira dedi

Çok saolun. :) İşin açığı ekzosa ve traktörün kalıbına bakınca korkuyordum ama içimi rahatlattınız insallah dediğiniz gibi de olur... Bugun 2011 model MF 5445 buldum, gidip traktöre baktım temizdi 95 Bin lira dedi almayı düşünüyorum sizler ne diyosunuz bu konuda?

yardımımız oldu ise ne mutlu anlş-*s fiyatına bir şey diyemeyecegim sıfırı ne kadar a alınıyor bilmiyorum :S Ama verdigin paranın her kuruşuna degecegine emin olabilirsin ok-*-s

kardeşim 5 ' li 16 numara pullukla 11 calışmısın surdüğün yerde kuvvetliymiş, peki kac dekar yer surdun? bir depo ile ne kadar tarla suruyosun?
simdiden saolasın kardeşim :)

Öncel Kardeşim çok saol elbette çok yardımcı oldun bütün arkadaşlara da çok tesekkürler; ama yorumlarınızı esirgemeyim bu traktör hakkında olumlu ve olumsuz bilgileriniz paylaşmaya devam edin. :) Bu arada sıfırının fiyatı 140 Bin lira yani arada 50 Bin liralık bir fark var.. Aksarayda çok az çalışmış temiz bir 5445 buldum 106 Bin lira yazmışlar daha 600 saatte servis bakımlı, bence 145 Bin lira vermenin bi anlamı olmadığını düşünüyorum,,,almaya niyetliyim bu traktörü insallah paramda boşa gitmez hepimiz çiftçiyiz paranın nasıl kazanıldığını çok iyi biliyoruz. :)

Evet biz yıllardır kullanıyoruz çok memnunuz yakıtı ve çekişi iyi rahat bir traktör değiştirme amacımız biraz daha büyük olsun yoksa 286G güzel traktör :)

M Ali Arıbaş link=topic=68718.msg783329#msg783329 date=1381251459' Alıntı:
Öncel Kardeşim çok saol elbette çok yardımcı oldun bütün arkadaşlara da çok tesekkürler; ama yorumlarınızı esirgemeyim bu traktör hakkında olumlu ve olumsuz bilgileriniz paylaşmaya devam edin. :) Bu arada sıfırının fiyatı 140 Bin lira yani arada 50 Bin liralık bir fark var.. Aksarayda çok az çalışmış temiz bir 5445 buldum 106 Bin lira yazmışlar daha 600 saatte servis bakımlı, bence 145 Bin lira vermenin bi anlamı olmadığını düşünüyorum,,,almaya niyetliyim bu traktörü insallah paramda boşa gitmez hepimiz çiftçiyiz paranın nasıl kazanıldığını çok iyi biliyoruz. :)
Aksaray daki traktör düzgün duruyor. Saati de az param olsa düşünmeden alırım.