Massey Ferguson 5440 İlk Sürüm.

Ynt: Massey Ferguson 5440 İlk Sürüm.

İslamdogan link=topic=84919.msg1014540#msg1014540 date=1437640185' Alıntı:
Selam arkadaşlar. Traktörü aldığımızdan bu yana ilk kez pulluk taktım traktöre. Tarlalaları buğday biçiminden 2 hafta sonra sürdüm yerler sıkılaşmış durumdaydı. Bu video çektiğim tarla çok ağır tavda ve şöyle birşey var ; Babam tarlaları hep 20 cm kadar sürdü şimdiye kadar . Ben 26 28 cm kadar girdim yani tabanın altına indim.Buda traktörün gidişinde küçükte olsa etki yapıyor.Burada 2 c ye kadar indim yakıt 1.8 i geçmedi. Diğer tarlalarda 1.4 1.6 yaktı. Normalde 2 d 3 a ile sürüm yaptım . Artık tarlaları ben işleyeceğim daha çizel almadım. Bu yıl her heri toprak rahatlasın diye derin süreceğim. 2 yıl böyle yaptıktan sonra çizel alacağım anıza çizel çekmeyi düşünüyorum. Bu şekilde yapsam doğru olurmu acaba. Yoksa birdahaki seneye çizel alıp çizelle anıza mı gireyim ? Sizlerin yorumlarını bekliyorum iyi seyirler... https://youtu.be/Bjjhp3eY8k8 https://youtu.be/3bpoLK8D6JQ
kardeş yanlış anlama ama sen sadece 6-8cm farkla mı taban taşını kırdığını sanıyorsun taban taşını kırman için tekli veya üçlü dip kazan kullanacaksın ikincisi pulluk resmen hava da gidiyor bu pulluğun tekerinden de belli zaten kullandığın traktör 102 beygir gücünde 2d veya 3a ile gidiyorum diyorsun bu viteslerde bu traktör motor devrine göre 8-10 km arası sürat yapar bana göre bizim burada bu traktörle bu viteslerde pulluk çekmek imkansız gibi bir şey tabi sürdüğümüz yere buğday ekme fikrimiz yoksa çünkü ancak senin bu yaptığın süreğin arkasında bu tarlaya ancak buğday ekilir ve yakıtına gelecek olursak dekara olarak söylüyorsun sanırım iki litrenin altında rakamlardan bahsediyorsun bizim burada o traktör pullukta 2.5-3 litre arasında motor devrine göre rahat yakar o dediğin rakamlarla ancak hafif toprak işleme aletleri kullanırsan düşebilirsin yani demem o ki insanları aldatmayın buralara böyle şeyler yazarak bu masseyi yakında göklere çıkaracaksınız

azam link=topic=84919.msg1031896#msg1031896 date=1446580512' Alıntı:
kardeş yanlış anlama ama sen sadece 6-8cm farkla mı taban taşını kırdığını sanıyorsun taban taşını kırman için tekli veya üçlü dip kazan kullanacaksın ikincisi pulluk resmen hava da gidiyor bu pulluğun tekerinden de belli zaten kullandığın traktör 102 beygir gücünde 2d veya 3a ile gidiyorum diyorsun bu viteslerde bu traktör motor devrine göre 8-10 km arası sürat yapar bana göre bizim burada bu traktörle bu viteslerde pulluk çekmek imkansız gibi bir şey tabi sürdüğümüz yere buğday ekme fikrimiz yoksa çünkü ancak senin bu yaptığın süreğin arkasında bu tarlaya ancak buğday ekilir ve yakıtına gelecek olursak dekara olarak söylüyorsun sanırım iki litrenin altında rakamlardan bahsediyorsun bizim burada o traktör pullukta 2.5-3 litre arasında motor devrine göre rahat yakar o dediğin rakamlarla ancak hafif toprak işleme aletleri kullanırsan düşebilirsin yani demem o ki insanları aldatmayın buralara böyle şeyler yazarak bu masseyi yakında göklere çıkaracaksınız
Yok abi yanlış anlayacak bir şey yok. Ama kimseyi kandırmaya çalıştığımda yok. Masseyi göğe çıkardığımda yok.

1. Orada sürüm yaptığım hafta buğday biçiminden 20 gün sonra falandı. Buda ne demek toprağın kendini en çok sıktığı zaman demek.

2.Ben orada sürüm yaparken nedense hiçbir 100 110 hp segmentinde traktör sürüm yapamadı. Hepsi geri döndüler patinajdan.

3. Tarladan topraktan anlayan bir kişi o toprağa baktığında ne kadar ağır olduğunu anlamalı. O sürüm yapılan yer köyümüzün en ağır yerlerinden biri yağlı kepir toprak.

4. Pulluk havada gitmiyor gayet standart bir sürüm oluyor. 25 cm o toprağa çok normal. Pulluğun önü 3 cm kadar önde . Sebebi ise pulluğu düzlediğimde toprak sert olduğu için ön taraf toprağa batmıyor.

5. Videoda 2c vitesi ile 1550 devirde 5.7 km hızla gidiyorum. Normalde 2d ve 3a ile gidiyorum. Bu tarlada çizideki kesekler traktörü yavaşlatıp bayılttığı için 2c vitesi ile gittim. Ve ben burada taban kırdım demedim tabanın altına indim dedim. https://www.youtube.com/watch?v=eDF6_ZQ5SJg Bu çizelide yeni aldım 50 cm derinliğinde ilerliyor . Konu açacam görürsünüz videoları. Yandan bıçaklı 11li ağır tip çizel.

Not. Kimseyi kandırdığımızda yok . Herşey ortada . Bu konuşmalarınızada anlam veremedim.

İslamdogan link=topic=84919.msg1031922#msg1031922 date=1446585302' Alıntı:
Yok abi yanlış anlayacak bir şey yok. Ama kimseyi kandırmaya çalıştığımda yok. Masseyi göğe çıkardığımda yok.

1. Orada sürüm yaptığım hafta buğday biçiminden 20 gün sonra falandı. Buda ne demek toprağın kendini en çok sıktığı zaman demek.

2.Ben orada sürüm yaparken nedense hiçbir 100 110 hp segmentinde traktör sürüm yapamadı. Hepsi geri döndüler patinajdan.

3. Tarladan topraktan anlayan bir kişi o toprağa baktığında ne kadar ağır olduğunu anlamalı. O sürüm yapılan yer köyümüzün en ağır yerlerinden biri yağlı kepir toprak.

4. Pulluk havada gitmiyor gayet standart bir sürüm oluyor. 25 cm o toprağa çok normal. Pulluğun önü 3 cm kadar önde . Sebebi ise pulluğu düzlediğimde toprak sert olduğu için ön taraf toprağa batmıyor.

5. Videoda 2c vitesi ile 1550 devirde 5.7 km hızla gidiyorum. Normalde 2d ve 3a ile gidiyorum. Bu tarlada çizideki kesekler traktörü yavaşlatıp bayılttığı için 2c vitesi ile gittim. Ve ben burada taban kırdım demedim tabanın altına indim dedim. https://www.youtube.com/watch?v=eDF6_ZQ5SJg Bu çizelide yeni aldım 50 cm derinliğinde ilerliyor . Konu açacam görürsünüz videoları. Yandan bıçaklı 11li ağır tip çizel.

Not. Kimseyi kandırdığımızda yok . Herşey ortada . Bu konuşmalarınızada anlam veremedim.
anlam verilmeyecek bir şey yok zaten taban taşı kırmadın da kırmadan nasıl taban taşının altına giriyorsun ben de buna anlam veremedim ve buğday hasadından 20 gün sonra tarlaya girdim diyorsun arazileriniz de eğer sulu tarım yapılıyorsa toprağın hiç ağır olacağınıda sanmıyorum bahsi geçen traktörle iyi bir pulluk süreği yapacağım dersen gideceğin vite 2b devirde 1700 olmalıdır bana göre bu vitesle bu devirlede 5-5.5 km arası sürat yapar.Benim anlamadığım sizin traktörlerinizle bizimkilerin arasında nasıl bu kadar fark oluyor tekrar söylüyorum insanları aldatmayın buraya böyle şeyler yazarak

azam link=topic=84919.msg1032023#msg1032023 date=1446627709' Alıntı:
anlam verilmeyecek bir şey yok zaten taban taşı kırmadın da kırmadan nasıl taban taşının altına giriyorsun ben de buna anlam veremedim ve buğday hasadından 20 gün sonra tarlaya girdim diyorsun arazileriniz de eğer sulu tarım yapılıyorsa toprağın hiç ağır olacağınıda sanmıyorum bahsi geçen traktörle iyi bir pulluk süreği yapacağım dersen gideceğin vite 2b devirde 1700 olmalıdır bana göre bu vitesle bu devirlede 5-5.5 km arası sürat yapar.Benim anlamadığım sizin traktörlerinizle bizimkilerin arasında nasıl bu kadar fark oluyor tekrar söylüyorum insanları aldatmayın buraya böyle şeyler yazarak
Abi sana hala anlam veremedim. Neyin aldatması neyin kafasını yaşıyorsun. Git bütün mf 5400 serisi kullananlara sor kaç devirde kaç km hız yapıyor. Önce birşeyleri araştır bu traktörün şanzımanının ne olduğuna bak ondan sonra cevap ver. Sulu tarım değil burası . 90 gün yağmur yağmadı ondan sonra girdim ben oraya. Senin traktörün ney ki bu kadar şaşırıyorsun. Bu kadar fark diyorsun. 2b ile çizel çekiyorum. 2c 2d 3a tarla sürüm vitesidir. Ha sen neden 2b ile sürüm yapacaksın diyorsun ? Ve 1700 deviride çizel hariç hiçbir ekipmanda görmedim . 1600 deviri kolay kolay geçmem.

Ben masseyin 6400,5600 ve 5400 serisinin hepsini kullandım hangi traktörün hangi süratla gideceğini sana soracak değilim ikincisi kuru tarım yapıyorsanız kuru tarım yapılan toprak daha yumuşak olur üçüncüsü getir o traktörünü bizim bu topraklarda iyi bir pulluk süreğini 4 ' lü 16 numara pullukla kaçıncı vitesle kaç devirde götürecekmiş görelim o zaman burada da video çeker yükleriz forma kim kimi aldatıyormuş görürüz

arkadaşım yanlış anlama ama taban kırma taban yarma işlemi kurakta olur. bu dönemde yağmurlar düşmüş toprak gevşeyip yumuşamış yapılan ancak toprak ikileme karalama olur.bunu massey ferguson 5445 ve 7616 kullanıcısı olarak söylüyorum. 7616 ile yazın kurakta 5li pinokyo tarzı patlatma ile zorlanıyoruz biz.

Arkadaslar bu 5400 serisini cok abartıyolar.Ben 5445 le 500 dekar yer sürdüm pancar yerinde 9 lu cizeli 105lik tümosan daha iyi çekti gözünüzde büyütüp durmayın üstelik tümosandanda cok yaktı.Rahatlığına ve satılına kimse laf söyleyemez fakat tekrar söylüyorum 5400 serisi hakkında beygirinden büyük isler yapan devasa katerpil gibi traktör canlanıyor herkesin kafasında beygirine göre diğer traktörlerden cok cok aman aman bi üstünlüğü yok.

sckn link=topic=84919.msg1032223#msg1032223 date=1446663293' Alıntı:
arkadaşım yanlış anlama ama taban kırma taban yarma işlemi kurakta olur. bu dönemde yağmurlar düşmüş toprak gevşeyip yumuşamış yapılan ancak toprak ikileme karalama olur.bunu massey ferguson 5445 ve 7616 kullanıcısı olarak söylüyorum. 7616 ile yazın kurakta 5li pinokyo tarzı patlatma ile zorlanıyoruz biz.

7616 ile iyi iş çıkarmanız lazım aslında. Gücünden ötürü yavaş gittiğini belirtiyosunuz sanırım 5 li pinokyo tam sıkletine göre.

lemismus66 link=topic=84919.msg1032240#msg1032240 date=1446664371' Alıntı:
Arkadaslar bu 5400 serisini cok abartıyolar.Ben 5445 le 500 dekar yer sürdüm pancar yerinde 9 lu cizeli 105lik tümosan daha iyi çekti gözünüzde büyütüp durmayın üstelik tümosandanda cok yaktı.Rahatlığına ve satılına kimse laf söyleyemez fakat tekrar söylüyorum 5400 serisi hakkında beygirinden büyük isler yapan devasa katerpil gibi traktör canlanıyor herkesin kafasında beygirine göre diğer traktörlerden cok cok aman aman bi üstünlüğü yok.

Kambur 5400 ler kompakt seri zaten bu herkesçe biliniyor. Ama 105 lik Tümosan ' ın 5445 kadar performans vermeside zor olur. Ha yakıtı daha düşük olabilir o konuda katılabilirim.

sckn link=topic=84919.msg1032223#msg1032223 date=1446663293' Alıntı:
Doğrudur abi. Yazın farklı olur. Ama şu anda 30 cm aşağı indiği için taban kırılmış olmuyormu?

yavaş gitmek değilde, arazilerimin geneli kara kepir yağlı toprak tava zor geliyor. ağustos ayında çatlamış toprakta 1800 devirde 6-6.5 km ile çekmesi normal bence. yan tarlamda çalışan deutz agrotron 165 ve jd 6930 da aynı şekilde çalışıyor. bence bazı şeyleri traktöre bağlamak yanlış onu anlatmak istedim.

lemismus66 link=topic=84919.msg1032240#msg1032240 date=1446664371' Alıntı:
Usta gözümde büyütmüyorum ama ben gerçekten çok memnunum yakıtından olsun çekişinden olsun hiçbir konuda sıkıntım yok. 24 Lü disk tiller 4lü 14 no pulluk 29 lu mini tilleri rahatlıkla sallıyor. Ama sınıfında da çoğu marka traktörden her konuda üstün geliyor. 45 ve 55 ler daha hantal ama daha ciğerli. Yakıtlarıda eğik kasalara göre daha fazla haliyle.

İslamdogan link=topic=84919.msg1032260#msg1032260 date=1446665444' Alıntı:
Doğrudur abi. Yazın farklı olur. Ama şu anda 30 cm aşağı indiği için taban kırılmış olmuyormu?
bu tavda kırılmış olmaz bence. traktörün gayet iyi bir traktör türkiye gibi bir ülkede çiftçilik yapıyorsun böyle bir traktöre sahip olduğun için şanslısın. işini iyi yapıp kendini geliştirip daha iyi paralar kazanıp daha iyilerini kullanırsın inşallah.

İslamdogan link=topic=84919.msg1032260#msg1032260 date=1446665444' Alıntı:

Güzel sürüm olmuş, anızlar toprağın altında kaybolmuşlar. Demek ki toprak iyi durumdaymış yoksa o şekilde sürüm zor olurdu.

Tabanın kırılmasına gelince; 30 cm, 20 cm olması o arazinin yıllarca aynı ekipmanla işlenmesine bağlı.

Bu her çiftçinin arazisine göre değişebilir. Eğer bir köyde herkes aynı numara pulluk ile toprak işliyorsa o zaman bütün arazi tabanı aynı mesafede taşlaşır. Örneğin sen bir tarlayı 10 yıl 20 yıl boyunca devamlı olarak 30cm derinlikte sürsen, komşun 20cm derinlikte sürse iki tarlanınki farklı olur.

Yinede kullanılan ekipmanlar aşağı yukarı aynı olduğunundan bu rakamlar yakın olabilir. En çok görülen ise bahçecilik yapılan yerlerde bahçeye çapa çekince olur. Bazen çapa çekilen yere gidip elimizle toprağı temizlediğimizde; çapanın alt tarafta toprağı ayna gibi yaptığını görürüz.

Bu katmanı kırmak için kurak zamanda ve toprağın tam kuru ve sert olduğu dönemde patlatma çekmek gerek. Patlatma ile çizel farklı ekipmanlardır.

Ayrıca şunu belirteyim, aynı traktör bir şehirde büyük ekipmanla çok rahat çalışırken başka bir yerde toprağın yapısından dolayı büyük ekipmanla çalışamaz. Bu gayet normal forumda devamlı şahit oluyoruz.

Kolay gelsin.