massey ferguson 5410 ve new holland td110d çekişme(tamam kavga çıkmasın)

Ynt: massey ferguson 5410 ve new holland td110d çekişme(tamam kavga çıkmasın)

historyman link=topic=81882.msg972771#msg972771 date=1424284967' Alıntı:
Fahri birinin 16 yaktığı yerde diğerinin yaklaşık iki katını 30 litreyi yakması sence mantıklı mı 3-5 markadan bağımısız çok kısa bir düşün ve marka gözlüğünü çıkar yaz buraya bak söz konusu olan 265-285 te değil ki senin duyguların tekrar kabardı
Abi ne desek suç oluyor valla. Marka gözlüğü taktığımız yok umarım sizde sadece Mf nin tarlada az yaktığı diğer traktörlerin çok yaktığı kanısından vazgeçersiniz çünkü arkadaşımızın biri hemen konuyu tarlaya getirmiş. Ya abi Allah aşkına utanmasalar tarlaya yarım depo ile gittim 30 dönüm sürdüm geldim ki depo fullenmiş diyecekler :D Duygularım kabarmadı kabarsaydı zaten 265 derdim 285 derdim :D :D
Tumosan66 link=topic=81882.msg972780#msg972780 date=1424285633' Alıntı:
Napsin adam cani cok yanmis mf den yana baskalarida yanmasin diye yaziyo, sizde hemen kotu niyetli yaklasiyosunuz cok ayip. Ne fanatikligi :D
He abi sen haklsın ben fanatiğim hatta geri zekalıyım niye biliyor musun? Çünkü elimdeki tt55 4wd yi satsam iki tane 285 alırım kapıya koyarım ama geri zekalıyım işte bu tt55 çok yakıyor sürekli kronik sorunlar çıkartıyor çekişinden memnun değilim ama fanatik olduğum için satmıyorum ve bir tane motoru iki tane ile değiştirmiyorum... Haklısınız abilerim ne desek fanatik oluyoruz... Sizinkiler söyledikleriniz yada düşünceleriniz eksiksiz tam ve doğru iken bizimkisi fanatiklik işte ne yaparsın bizi de böyle idare edin be abi...

yorum yapanlara sasıyorum iki traktorde kendı traktorummm ne dıe kotulıyım ben icraata bakarım sız ole fanatıklıge devam edın :) bunu bızzat deneyıp gordum ayrıca da bunu nasıl kameraya cekıcem o da ayrı konu :D nese ben daha fazla bısı yazmam anlayanda yazıo anlamayan da :D

Ya birak bu isleri kades burda bitek sen 2500 dkr yer islemiyosun mazot gideri ne dmk bi tek sen bilmiyosun merak etme ;) hersey bi yana case 16 yakti mf 30 yakti dersen sana cumle alem guler kardes case ne yaa allah askina ben sana soleyim sen korkundan hep 15 gaz gitmissindir traktor kopacal diye ;) babamda mf nin gucune guvenip 22 gaz gitmistir ;) sen 1 remok getirene kadar o iki getirmistir ;) yalansa yalan de ;) biseyi kotuluyecekseniz bari ustruplu atin ;))) cok guldum yaa ;)

Nasrettin hoca komşusundan bir kazan almış ve bir süre sonra geri vermeye gitmiş ve kazanın yanında küçük bir kazan daha götürerek ' Komşu senin kazan doğurdu' demiş ve komşusu da iki kazanı birlikte almış. Bir süre sonra hoca gitmiş ve yine komşusundan kazanı almış, aradan epeyce bir süre geçmesine rağmen hoca kazanı götürmeyince komşusu hocanın evine gitmiş ve kazanı istemiş. Hoca demiş ki 'Komşu başın sağolsun senin kazan öldü' bunun üzerine komşusu 'Hocam sen manyak mısın kazan hiç ölür mü diyerek hocaya kızmış. Hoca da demiş ki ' Be adam kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun'....... Arkadaşlar tarlada az yaktığına inanıyorsunuz da yolda çok yaktığına neden inanmıyorsunuz ( Ben tarlada da az yaktığına inanmıyorum ama...çünkü erkunt bölümünde noter onaylı az yakan erkuntun 80.4 meyveci serisinin denemesi yapılmış alacak arkadaş vazgeçmiş çünkü traktörü 600 saati geçmiş ve sibop ayarı yapılmış başka bir arkadaşına sorduğunda 1000 metre karede yani dekarda 2 litre yaktığını ve bununda normal olduğunu söyleyince vazgeçmiş mesele bu)
Yukarıdaki yorumda vatandaş biri 15 diğeri 20 gaz muhabbeti yapmış. Aynı yolu 80 km ile gidersen belki 30 litre normal dersin ama sonuçta bu traktör araba değil ki, işim acele olmadıktan sonra 5 dakika geç giderim 5 liram cebimde kalır hemde traktörümü yormam haksız mıyım?

fahriadak link=topic=81882.msg972865#msg972865 date=1424292422' Alıntı:
Nasrettin hoca komşusundan bir kazan almış ve bir süre sonra geri vermeye gitmiş ve kazanın yanında küçük bir kazan daha götürerek ' Komşu senin kazan doğurdu' demiş ve komşusu da iki kazanı birlikte almış. Bir süre sonra hoca gitmiş ve yine komşusundan kazanı almış, aradan epeyce bir süre geçmesine rağmen hoca kazanı götürmeyince komşusu hocanın evine gitmiş ve kazanı istemiş. Hoca demiş ki 'Komşu başın sağolsun senin kazan öldü' bunun üzerine komşusu 'Hocam sen manyak mısın kazan hiç ölür mü diyerek hocaya kızmış. Hoca da demiş ki ' Be adam kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun'....... Arkadaşlar tarlada az yaktığına inanıyorsunuz da yolda çok yaktığına neden inanmıyorsunuz ( Ben tarlada da az yaktığına inanmıyorum ama...çünkü erkunt bölümünde noter onaylı az yakan erkuntun 80.4 meyveci serisinin denemesi yapılmış alacak arkadaş vazgeçmiş çünkü traktörü 600 saati geçmiş ve sibop ayarı yapılmış başka bir arkadaşına sorduğunda 1000 metre karede yani dekarda 2 litre yaktığını ve bununda normal olduğunu söyleyince vazgeçmiş mesele bu)
Yukarıdaki yorumda vatandaş biri 15 diğeri 20 gaz muhabbeti yapmış. Aynı yolu 80 km ile gidersen belki 30 litre normal dersin ama sonuçta bu traktör araba değil ki, işim acele olmadıktan sonra 5 dakika geç giderim 5 liram cebimde kalır hemde traktörümü yormam haksız mıyım?
Sonuna kadar haklisin kardes ama gaz ornegine sadece yakit farki icin verdim ben 15 gaz ile 22 gaz aradinda 2 kat yakit yine oynamaz :) bu arkadas bildigin ucuruyo konuyu mf 5400 serisi az yakan bi seri degil ama caseye gore sanziman olarak artilari var yani ayni kosullarda kullanildiginda case 5 yakiyosa mf 4 yakar mantikende bu boyledir kisaca arkadas biraz siyirmis gbime geldi

Arkadaslar kimse insanlari yaniltmaya calismasin. Herkes Case ' ninde ne oldugunu biliyor Massey ' inde. Altınızdaki makinanın özelliklerini/kullanımını bilmeden burda piyasanın en iyi traktörlerinden birisini kötülemek sizlere yakısmıyor. Tamam belki Case den fazla yakar iddaam yok ama iki katı farkta biraz abes degilmi sizce? Benc öncelikle kullanan soförde arayın hatayı boyle bir durumda.

Bizim köyde ilk 5450 biz aldık, 1 yil sonra yan komsumuz olan bi amcada niyetlendi aldi. Biz traktörden nekadar memnunsak o amca okadar sikayetciydi. Birgün yanyana tarlalarimizda denk geldik, ikimizde herg ediyorduk. Biz 2D ile surerken bahsettigim amca 2B ile suruyordu ustelik hassasiyet,derinlik vb ayarlari sacma sapan yapilmisti. Acikca belliydi bu adam bu makineyi kullanamiyordu. Sonra aldim elinden bikac cizi gittim geldim ayarlari yaptim viteslerini filan gosterdim simdi daglar kadar memnun. Dedigim olay ispatli inanmayan buyursun gelsin bahar zamani nadaslarda seve seve gosteririm her seyini..

fyaglikara link=topic=81882.msg972954#msg972954 date=1424337542' Alıntı:
Sonuna kadar haklisin kardes ama gaz ornegine sadece yakit farki icin verdim ben 15 gaz ile 22 gaz aradinda 2 kat yakit yine oynamaz :) bu arkadas bildigin ucuruyo konuyu mf 5400 serisi az yakan bi seri degil ama caseye gore sanziman olarak artilari var yani ayni kosullarda kullanildiginda case 5 yakiyosa mf 4 yakar mantikende bu boyledir kisaca arkadas biraz siyirmis gbime geldi
Arkadaş ikisine de kullanmış. en iyi öğrenme metodu tecrübeyle sabitlenmiş öğrenmedir ;) İşte kardeşim demişsin ya aynı koşullarda case 5 lt yakıyorsa Mf 4 yakar diye bu çok yanlış bir yaklaşım tarzı ve aslında mantıken böyle olmadığı gibi yıllarca bize empoze edilmiş olan Mf az yakar diktesinin sonucudur. Etrafımda Erkunt Hattat ve Mf serilerini hali hazırda kullanan arkadaşlarım var onlardan Erkunt ve Hattatın çok yaktığını duyarken aynı perkins motora sahip ve hatta arkası ve şanzımanı itibarıyla da erkunt olan Mf ci arkadaşlarım dahi Mf nin az yaktığını söylüyor. Aslında bu onlarında suçu değil çünkü bu algı bize dikte edilmiş Mf az yakar. Oysa Mf az yakmıyor ha ama şunu da söylemekte fayda var Erkunt bölümünde bahsedilen 80.4 meyvecinin dekara 5 litre yaktığını test eden arkadaşların dediği gibi Massey Ferguson çok yakmıyor ama ortalama dekara 2 litre yakıt sarfiyatı oluyor bunu da ben test ettim biliyorum ha zorlasan 2.5 litre yaktırırsın ama normal şartlarda 2 litre yakıyor bu da çok olmadığı gibi az da değil.. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Tumosan66 link=topic=81882.msg972972#msg972972 date=1424339864' Alıntı:
Arkadaslar kimse insanlari yaniltmaya calismasin. Herkes Case ' ninde ne oldugunu biliyor Massey ' inde. Altınızdaki makinanın özelliklerini/kullanımını bilmeden burda piyasanın en iyi traktörlerinden birisini kötülemek sizlere yakısmıyor. Tamam belki Case den fazla yakar iddaam yok ama iki katı farkta biraz abes degilmi sizce? Benc öncelikle kullanan soförde arayın hatayı boyle bir durumda.

Bizim köyde ilk 5450 biz aldık, 1 yil sonra yan komsumuz olan bi amcada niyetlendi aldi. Biz traktörden nekadar memnunsak o amca okadar sikayetciydi. Birgün yanyana tarlalarimizda denk geldik, ikimizde herg ediyorduk. Biz 2D ile surerken bahsettigim amca 2B ile suruyordu ustelik hassasiyet,derinlik vb ayarlari sacma sapan yapilmisti. Acikca belliydi bu adam bu makineyi kullanamiyordu. Sonra aldim elinden bikac cizi gittim geldim ayarlari yaptim viteslerini filan gosterdim simdi daglar kadar memnun. Dedigim olay ispatli inanmayan buyursun gelsin bahar zamani nadaslarda seve seve gosteririm her seyini..
Evet bu konuda yerden göğe haklısın ve sonuna kadar katılıyorum sana. Yanlış ayarlarda kullanırsan resmen trakörden soğursun ama senin gibi ehli olan biri kullanırsa ve çevresindekilere anlatırsa bu traktörü şöyle kullanırsın şu ayarda sürüm yaparsın vs çevrendekilerde doğru kullandığı için onlarda memnun kalır. Az yakar çok yakar meselesi bir tarafa sonuçta son model traktör rahat konforlu sağlam ve Mf olarak piyasası var.

Toprak Ağası link=topic=81882.msg972979#msg972979 date=1424340848' Alıntı:
fehmi üsluba dikkat et kibarca uyarıorum seni
Ben 2500 dekar yer işliyorum siz bu işi ne bilirsiniz üslubuna bak istersen başkasını düzeltmek yerine. Toprak ağası diğer taraftan aynı römork ve aynı tonajla birine 16 litre diğerine 30 litre yaktırmayı hanginiz başardınız sen mi diğer arkadaş mı biriniz makine ya da motor mühendisi ama hanginiz hala cevap alamadık bizi aydınlatırsanız çok müteşekkir olacağız forum ahalisi olarak sizi otorite kabul ediyoruz. Ortaya bir laf atıp sonra bu nasıl oluyor dendiğinde açıklamayıp akabinde o marka böyle bu marka böyle sizce de bir anormallik yok mu?

historyman link=topic=81882.msg973119#msg973119 date=1424357438' Alıntı:
Ben 2500 dekar yer işliyorum siz bu işi ne bilirsiniz üslubuna bak istersen başkasını düzeltmek yerine. Toprak ağası diğer taraftan aynı römork ve aynı tonajla birine 16 litre diğerine 30 litre yaktırmayı hanginiz başardınız sen mi diğer arkadaş mı biriniz makine ya da motor mühendisi ama hanginiz hala cevap alamadık bizi aydınlatırsanız çok müteşekkir olacağız forum ahalisi olarak sizi otorite kabul ediyoruz. Ortaya bir laf atıp sonra bu nasıl oluyor dendiğinde açıklamayıp akabinde o marka böyle bu marka böyle sizce de bir anormallik yok mu?
Zaten ben konuya o laftan sonra dahil oldum abi ;) muhendis olan toprak agasi ;) ayrica uslup konusunda uyarmis arkadas beni ;) ben kimseye hakret ettigimi dusunmuyorum toprak agasi ;))

daha konuyu okumamıssın bile gelmişsin yorum yapıosun birine ben bindim birine babam yazdım okumadan gelmiş bişiler sölüyosunuzzz tamam bu konu benm için bitmiştir hadi hepinize hayırlı işler

Toprak Ağası link=topic=81882.msg973431#msg973431 date=1424423446' Alıntı:
tamam ben daha fazla sızlerle muhatap olmak istemiyorum :D size bol bol mazot yakmalar :D
Mazot u çok yakmasının iyi yönleride var az yakmış olsa depoda mazot bayatlayacak pompayı bozacak vs :)

ramazanpullu link=topic=81882.msg973438#msg973438 date=1424426038' Alıntı:
Mazot u çok yakmasının iyi yönleride var az yakmış olsa depoda mazot bayatlayacak pompayı bozacak vs :)
Tumosan66 link=topic=81882.msg973442#msg973442 date=1424426777' Alıntı:
80-66 nın yeni kaputlusunu kullanmanında iyi yönleri var, geçmişi yad ediyosun :D
aşıklar atışmasına döndü :) :)