Massey Ferguson 5400 serisi(5455) debriyaj kalibrasyonu nasıl yapılır?

Arkadaşlar yakın vadede 5455 aldım.Vites geçişlerinde az da olsa ani kavrama tarzı bir zıplama oluyor bu zıplamayı debriyaj kalibrasyonuyla usta gidermişti.Bu zıplama şimdi yeniden başladı.T kolunun ordaki küçük +5 -5 yazan tuşla düzenlenemiyor. Bunu nasıl giderebilirim 5400 serisi kullananlar yardımcı olabilir mi?

Ayrıca traktör hakkındaki 100 saat değerlendirmem ise çekiş rahatlık olarak 10 numara değil 11 numara. Yakıt olarak ise beklentimin veya daha doğrusu şehir efsanelerinin aksine çok iktisatlı geldi mutlu oldum.

Bir de bu traktörü alma öncesinde bir kullanıcı olarak desteklerini esirgemeyen ademin Beye teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mavzer99 ve ademin
Hayırlı olsun traktörünüz. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir konuyu görünce.
Cok güzel her şeyiyile mükemmel bir makina.
Sakıncası yoksa kaca aldınız , takasa traktör verdinizmi bi zahmet yazarmısın

estağfurullah neden sakıncası olsun .Erkunt 80.4 e 4WD 2013 model 1500 saatte traktör verdim 55 e sayıldı üste 80 peşin 7 vade toplam 87 verdim 55+87=142 oldu.Aldığım traktör de 950 saatte 2013 model.Ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar yakın vadede 5455 aldım.Vites geçişlerinde az da olsa ani kavrama tarzı bir zıplama oluyor bu zıplamayı debriyaj kalibrasyonuyla usta gidermişti.Bu zıplama şimdi yeniden başladı.T kolunun ordaki küçük +5 -5 yazan tuşla düzenlenemiyor. Bunu nasıl giderebilirim 5400 serisi kullananlar yardımcı olabilir mi?

Ayrıca traktör hakkındaki 100 saat değerlendirmem ise çekiş rahatlık olarak 10 numara değil 11 numara. Yakıt olarak ise beklentimin veya daha doğrusu şehir efsanelerinin aksine çok iktisatlı geldi mutlu oldum.

Bir de bu traktörü alma öncesinde bir kullanıcı olarak desteklerini esirgemeyen ademin Beye teşekkür ederim.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. İyi oldu konuyu açtığınız. Daha önce ben de bi şeyler denedim ama olmadı. İnşallah doğru bilgi ile kalibrasyonu yaparız.

• Beğen
Tepkiler: cmylmzzzz
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. İyi oldu konuyu açtığınız. Daha önce ben de bi şeyler denedim ama olmadı. İnşallah doğru bilgi ile kalibrasyonu yaparız.

Ustaya gitmeyi gerektirecek kadar teferruatlı değil bu işlem ama bi öğreten olsa çok iyi olacak dediğiniz gibi.Kalibrasyon bozulunca çok rahatsız etmiyor ama yine de insanın kafasına takılıyor.Bilgi sahibi arkadaşlardan bilgilendirme bekliyoruz:cool:

Kendisi ile arkadaş özel den irtibat kurursa yardımcı olacaktır. Genel anlamda paylaşım yapması firma tarafından uygun görülmedi. O yüzden paylaşımları mevcut değil artık.

Firma hangi akla uygun görmedi anlamıyorum.Merdan Yıldız Bey emek verip senin müşterilerini memnun edecek çalışmalar yapıyor daha bi firma ne ister ki.Yanıtınız için teşekkür ederim Erkan bey kendisine ulaşmayı deneyeceğim

Tekrardan Allah hayırlı uğurlu etsin :) memnun kalman benide memnun etti. Çok güzel bi yatırım yaptın.

Çok teşekkür ederim hakikaten her anlamda mutlu etti beni bu traktör çok şükür.İnsan tarlaların bitmesini istemiyor Bu mutlulukta payınız çok büyük Allah hayırlı kazançlar versin mutlu hatıralar yaşatsın size ve tüm çiftçiliğe gönül vermiş arkadaşlara...

Usta beni yanına almadı ki ben bi geziyim bakıyım dedi geldiğinde yapmıştı :cool: Öğrenmek için çok çabaladım ama nafile hep yuvarlak cevaplar vererek başından savdı yaptık nasılsa bişey olmaz tarzında

Allah Allah hayret bişey ne alakası varmış devlet sırrı mı bu iş. Videoda yapmışlar birşey ama tam olarak sizin istediğiniz şey mi acaba. Olmadı başka servislerden öğrenmeye çalışacaksınız. Videodaki gibiyse yaparsınız kolay birşeye benziyor.

• Beğen
Tepkiler: cmylmzzzz
Allah Allah hayret bişey ne alakası varmış devlet sırrı mı bu iş. Videoda yapmışlar birşey ama tam olarak sizin istediğiniz şey mi acaba. Olmadı başka servislerden öğrenmeye çalışacaksınız. Videodaki gibiyse yaparsınız kolay birşeye benziyor.

Bilemedim ki neden böyle davranıyor.Farklı ilçedeki ustaya gidexiceğim hafta sonu ama trakkulup kadar donanımlı bi usta bulmak hakikaten zor.Videodaki gibi bir tarif hiç duymadığım için yapmaya cesaret edemedim temelli

Bilemedim ki neden böyle davranıyor.Farklı ilçedeki ustaya gidexiceğim hafta sonu ama trakkulup kadar donanımlı bi usta bulmak hakikaten zor.Videodaki gibi bir tarif hiç duymadığım için yapmaya cesaret edemedim temelli berbat ederim diye çekindim açıkçası

Arkadaşlar konu hakkında bir arkadaşımız bilgi verdi sağolsun henüz deneyemedim ama hafta sonu deneyeceğim.İşlem basamakları şöyle:
1- Traktör iş yaptıktan sonra(iyice ısınmış olması gerekli)düz bir zemine çekilir.15-16 gaz arası el gazından gaz verilir.
2- Hiçbir özellik devrede olmasın(4 çeker el freni vs.)
3- Shuttle kolu havaya kaldırılır aynı anda diferansiyel kilidine basılı tutulur.(Ekranda ışıklar yanmaya başlayacak)
4- Işıklar yanınca diferansiyel kilidi tuşuna basmayı bırakın ve shuttle ileriye alın.
5- vites göstergesinde sırasıyla 1-4 numaralı vites ışıkları yanıp sönecek işlem bitene kadar(Biraz sürüyor)
6- İşlem bitince 1-2 numaralı vites ışıkları yanıp sönecek.İşlem tamam.
7- Shuttle ortaya alınır el gazı kesilir ve biraz çalıştıktan sonra motor stop edilir.
8- Hayırlı olsun...