Ynt: Massey Ferguson 398 ile buğday pas ilaçlaması
mustafa abi teşekkürler süper bilgi verdin valla harikasın en güzel yanı tez kuruması hemen girmek tarlaya ama bizim burda tarlalar büyük olunca büyük bi iş olur eziyet olur gibi okuduklarımdan öyle anladım
bartu link=topic=43259.msg399547#msg399547 date=1305304660' Alıntı:benim kullandığım mibzerin ekim genişliği 3 metre ilk sınır boylarını döner iken makinenin gözlerinin yarısını kapatıyorum, daha sonra 2.turda tam ekime başlıyorum
2. turda 1. turun izini ortalıyorum 3. turda iz bırakıyorum (benim mibzer elektirikli iz bırakıyor fabrikada ilacı ve gübreyi atacağın traktörün lastiklerinin iz genişliğine
göre 2 si sol lastiğe 2 side sağ lastiğe gelecek şekilde gözlei kapatıyoruz, bunu mekenik olarakta yapabilirsin mekanik iz bırakmalı bir makinenin fotosunu çekip
sana gönderirim bir ara)4.turuda normal döndükten sonra her 4 makinede bir iz bırakıyorum.izli sistemin avantajları, boş izler çabuk kuruduğu için daha erken
tarlaya girebilirsin, makinelerini birkere ayarladığın zaman izler erdimi ermedimi diye düşünmüyorsun sadece ileriye bakıyorsun, gece dahil izlerden
gübre ve ilaç atabilirsin. yanlız izli ekim yapmadan önce ilaçlama ve gübre mekinende aynı genişlikte ilacı ve gübreyi atmalı.
mustafa abi teşekkürler süper bilgi verdin valla harikasın en güzel yanı tez kuruması hemen girmek tarlaya ama bizim burda tarlalar büyük olunca büyük bi iş olur eziyet olur gibi okuduklarımdan öyle anladım