Massey Ferguson 3635

Sen her traktör konusunun altına Erkut’tan bahsediyorsun ya ? Adam massey alacam diyor sen erkunt al diyosun. Ne mal olduğunu bilmesek tamam. Kusura bakma ama marka fanatikliği iyi değildir , ayrıca ithal bi traktörün yanına hiçbir yerli gelemez. Fanatikliği bırak.

Erkuntun ne mal olduğunu biliyorsan biraz anlatır mısın kardeşim,merak ettim.Çok çektirdi herhalde size.İthal yerli birbirine karıştı. JD ve Dana ya bile Türkiye'den parça gidiyor.İthalle yerli karşılaştırması yanlış çünkü tam yerli traktörümüz yok.Çünkü ulusal bir motor markamız yok.Motor perkins,şanzıman carraro ya da ZF,defransiyel carraro.Landini de böyle.O avrupa ,erkunt yerli . Ben hasbelkader erkunt sahibiyim.Aşığı değilim ama kabinde konforu türkiyeye erkunt öğretti.Kompresörü (bende yok) ilk erkunt koydu, NH bile ondan öğrendi.Erkunttan önce de Türkiye'de kabinli traktör vardı ama biliyoruz kabinlerinin nasıl olduğunu.Rus traktörlerinin kabinlerinden farkları yoktu.Daha cmts günü mısır yeri sürdüm.Evet 3 litre mazot yaktım, o çifti o derinlikte o ağır toprakta zehir gibi çekerek 3-2 vitesle üçlü dönerliyle sürdükten sonra helal olsun ona o 3 litre mazot.Yetişecek üründen misliyle çıkartırım o sürüm sebebiyle.Üç yıl garantiyi hangi yabancı traktör verebiliyor.Üç yılda belki 1000 saat çalışırsın.Konunun sahibi Erkunt alsın mı,almasın,3635 soruyor zaten,keyfi ne istiyorsa onu yapsın.

3635 e gelince.Köyde 3 tane vardı.İki tanesi aromatik bitki tarımından hibeyle geldi.Sonuncusu bu yıl elden çıkarıldı.Köyde kalmadı.Bindim,inceledim.Güya avrupa traktörü (Fransa).Böyle bir modelin MF de bulunmasına şaştım.Hepside çok arıza yaptı.Hepside yolcu oldu.Neymiş,avrupa traktörüymüş.
 
Son düzenleme:
Traktöre bakınca hayran olmamak elde değil. Sevimli bi traktör. Bir zaman pazarlığa oturup masada son anda almaktan vazgeçtiğim bi model. Sebebi de servise danışmam oldu. Arızası fazla bir model ve uzak durulmalı dediler. O zaman ki Erkunt 80.3 e traktörümle takas edecektim. Ha birde 3 silindir traktör çekmez lafına da fazla takılmayın. Çok da güzel cekiyor. Sonuç olarak 3635 tavsiye etmem.
 
S.aleykum
4 silindirli 265 mf satıp
3 silindirli 3635 almak ne kadar doğru bir hamle olabilir bilemiyorum ama 4 silindir traktörü satıp 4 silindirli bir traktor almalısınız.
Yıllar önce böyle bir hata yapmıştım.265 satıp 3 silindir çiftçeker bir traktor almıştık.bin pişman olmuştum.tecrube pazarda kilo ile satılmaz
Tecrübeli insanları iyi dinleyip öyle karar verin derim.saygi ve selamlar insallah hakkınızda hayırlısı olur.4 silindir satıp 3 silindirli traktor almayınız .
Aleyküm selam,
Motor grafikleri olarak , MF 3635 ile Kubota 8540 Hi Lo arasında çok bir fark yok ki, 🤷‍♂️ Motor anma gücü devir konumlamaları farklıdır.
Kubota 4 silindir ama 1200-1400 rpm sabit tork aralığı , 2600 rpm sabit güç noktası , 1600-1900 rpm aralığı en az yakıt devir bölgesi , 85 hp , 280 n.m. torku bulunuyor.
MF 3635 , 1100-1300 rpm sabit tork aralığı , 2150 rpm sabit güç noktası , 1700-1900 rpm aralığı en az yakıt devir bölgesi, 80 hp , 317 n.m. torku bulunuyor.
Torku aynı beygir sayısı fazla olan motor yol vitesi kullanabilir.
Birinci en az yakıt noktası grafikten çıkarılmış , yakıt grafiği Fiat 66 serisine benzer şekilde biraz daha düşük devirlere ayarlanmıştır.
MF 3630-40-50-60 modellerinin yakıt grafiği 1300-1900 rpm aralığında olduğundan Perkins motor 1400-1800 rpm grafiklerine yakın düşer.
Motor tercihini forklift kullanımına yönelik yapmış , toprak işleme kullanımına yönelik 3640 model uygun olurdu.
Her 4 silindir motor aynı özellikte değildir.
Motorların sabit tork ve güç aralıkları farklıdır , zamanlama kayıpları( motor çalışma devir aralıkları ) farklıdır , tork yedekleri farklıdır.
VW Amarok , 1500-3500 rpm devir aralığında yüksek torklu devir değiştirmeyen otomatik şanzımana uyumlu motor kullanırken ,
Fakirin, Avensis arabası 1000-4000 rpm arası düşük güçte çalışan 3800 rpm de max tork veren , 4000-6000 rpm arası güçlü çalışan 5400-6000 rpm arası max güç sabit aralığı bulunan orta uzun devir çalışmalı motor kullanmaktadır, çok şükür.
 
  • Beğen
Tepkiler: 26031 ve Mltyusuf
The hocam, mf 4708' in motor özelliklerini inceleyebilir misiniz.
Bir gulu isterim ha.
Dondurma ile bu işler olacak gibi değil , havalar soğuyor. :)
Motor özellikleri olarak , aynı 3635 serisi gibi nitelik taşıyor.
4709 yazılımla 80 kw, 420 tork verebilir.
Özelden sorularınızı cevaplasam iyi olur.
 

Resimler ve ekler

  • 16228_MF_4700_MF_5700_MF_6700_2016_Brochure_V7.pdf
    6 MB · Görüntüleme: 27
  • Beğen
Tepkiler: 26031
Bi zamanlar bende aldım mf diye
3635

Şimdi fransız diyen arkadaşa öncelikle şunu söliyeyim motor sisu fillandiya üretimi
şanzıman Diferansiyel arka aks hidrolik tamamı carraro italyan.
Sadece Kabin fransa.

Gelelim ana konuya 4 piston motordan inip 3 piston motora binmek attan eşşeğe binmektir.

@The_Hoca bir sürü veri bilgi yazmış eksik olmasın bilgisi ve tecrübesine saygım sonsuz.

Lakin kağıt üzerindeki verilerle arazideki verimin hiç alakası yok.

Demem o ki motorun teknik verilere bakarsak 266g dan yani 3300 perkinsten üstün görünüyor

Ama arazide 266g du aratıyor.

Ben aldım 4 ay zor tahammül ettim. 266goldu daha da çok sevdim.

Arıza tamir bakım konusuna hiç değinmek istemiyorum.

Benim tavsiyem mfnin ithal olan 2000 3000 4000. Serilerinden uzak durun.

Uzelle hiç karıştırmayın o ayrı

Ben verimlilik konusunda tavsiye etmiyorum.

Ona göre aynı segmentte Case jxc serisi daha mantıklı
 

ustalar selamunaleykum herkese kolay gelsın. bız 4708 aldık 2.el ama galerıde denedık arka hıdrolık kollar kalkıyor ama ınmıyor. galeri servıs cagırdı hıdrolık beynı soktuler baktılar sorun cıkmadı. bu arka hıdrolık kollar neden kalkar ama ınmez. basına daha once boyle bı sorun gelen var mı yardımcı olabılrmısınız
 
  • Beğen
Tepkiler: Çiftçi39
ustalar selamunaleykum herkese kolay gelsın. bız 4708 aldık 2.el ama galerıde denedık arka hıdrolık kollar kalkıyor ama ınmıyor. galeri servıs cagırdı hıdrolık beynı soktuler baktılar sorun cıkmadı. bu arka hıdrolık kollar neden kalkar ama ınmez. basına daha once boyle bı sorun gelen var mı yardımcı olabılrmısınız
Aleyküm selam,
Traktörünüz hayırlı olsun.
Eski Same modellerinde kalın tip ek pistonlar bulunurdu ve şanzıman yağ debisi düşüktü.
Soğuk havalarda şanzıman yağı kalın olduğundan viskozite akışkanlık az gelirdi.
Kollar havaya kalkardı ama aşağıya inmezdi, hidrolik pompa tek tesirli idi, itiş var emiş yoktu.
Sistemin yağına farklı tipte yağ karışmış olabilir.
Damper valflerinde emiş tazyiği iptal edilebilen sistemler var,
Hidrolik filtre tıkalı olabilir.
Lift o matic mandalın gergi teli fazla gevşek olabilir.
Bu aralar hava muhalefetinden dolayı bağlantı sıkıntıları yaşıyorum.
Konulara geç cevap vermek durumunda kalıyoruz.
Kolay gelsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çiftçi39
ustalar selamunaleykum herkese kolay gelsın. bız 4708 aldık 2.el ama galerıde denedık arka hıdrolık kollar kalkıyor ama ınmıyor. galeri servıs cagırdı hıdrolık beynı soktuler baktılar sorun cıkmadı. bu arka hıdrolık kollar neden kalkar ama ınmez. basına daha once boyle bı sorun gelen
Traktorun altinda bir parca var onu sokup temizlemek gerekiyor sonra calisir merak etme toz gelir,pislik tikar olur bunlar
 
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Benzer Konular