Ynt: MASSEY FERGUSON 266G,3085D,LANDİNİ POWERFARM 95&LEGEND125
arkadaşlar muhabbete bende katılayım dedim....
pverfarm 95 i 900 saate kadar kullandım (yaklaşı 3-3,5 sene çift traktörüm olduğuiçin fazla bi saat yapmadı) sonra dayanamadım sattım bıktırdı....
Sebebine gelince....
Sakın landiniciler yanlış anlamasın traktörü çok severek ve isteyerek almıştım.. motoru perkinsti, arkalar C dişliydi şanzumanı 24 ileri 12 geri,, bu gibi sebepler beni landini almaya itmişti... bide motor gücünün 98 HP olmas tabi...
ilk sene fazla bi arıza çıkarmadı ufak tefek elektrik aksamı- hidrolik sorunları filan...ama 2 nci sene arızalar biraz daha artı. bu arızalar hep ufak tefek şeyler ama bayapı bi arttı.. yok gösterge paneli arızalanır yok 4x4 düğmesi arızalanır yok elektrik tesisatı arızalanır traktör arasıra kendi kendine stop eder.. neyse bunlara katlandık bi şekilde yaptırdık garanti veya garanti dışı herneyse.. 2 nci senenin sonunda goble çekiyorum 21 li.. yan tarlada da 90 lık same goble çekiyor 24 lü adam bana neredeyse tur bindirecek benim traktör kendini yırtıyor ama same banmısın demiyor.. ertesi gün motorun üzerindeki etiketi iyice bi inceledim KW değerlerini filan ama keşke incelemez olaydım... 98 HP diye aldığımız traktör 90-91 beygir. tam bi şok yaşadım başımdan aşağı kaynar sulardöküldü sanki.. daha sonra gittim sameyi inceledim onunda beygir gücü aynı... tam bi şoktayım..... arada 1 sene filan geçti düz yolda giderken şanzuman kilitledi yük filan hiçbişey yok arkada boş bi damperli var vde traktör daha 500 saatte ikinci ama en büyük şoku yaşadım..2 yıl geştiği için sağolsun karacbey garanti kabul etmediler.. (sadece traktörü satana kadar ilgileniyorlar).. gittim işini iyi yapan bi tamirciye traktörümü yaptırdım .. traktörü ikiye böldüler.. bidaha şok yaşadım.. şanzumanın içindeki bilyalar saçmasapan biri romen malı biri bilmem ne malı inanın içinde kaliteli bir tane bile malzeme yok... şunu anladım ki adamlar bizim gibi 3 ncü dünya ülkelerine ucuz diye özel traktör yapıyorlar son gele gallignanni balya makinaları gibi...
Neyse yaptırdım aradan 6 ay geçti yine şanzuman güm.... yine yaptırdım ve elimden hemen çıkardım...şimdi valtra aldıminşallah bunlarda öyle bi sorun çıkmaz.. çıkıcağınıda sanmıyorum mükemmel bi traktör en küçük parçası bile kalite....
Tekrar söylüyorum landini kullanan arkadaşlar sakın bana kızmasınlar ben sadece başımdan geçen leri paylaştım şunuda söyliyeyim arasıra servislere bi bakın landiniservislerindeki traktörlerin çoğu şanzuman arızası ile servise gelmiştir....