MASSEY-FERGUSON 265 lerin ARTILARI ve EKSİLERİ nelerdir...

Ynt: MASSEY-FERGUSON 265 lerin ARTILARI ve EKSİLERİ nelerdir...

dolcevita link=topic=9605.msg263799#msg263799 date=1269450865' Alıntı:
1000 m2 mi yoksa 2500 m2 mi onu belirtsen iyi olur dekar dölüm ?
2000 metre kare yani 1 dölüm... sonbahar sürümlerinde bu dediklerim

vala eksi yönü azotu çok yakıo ama artı yönü çift sürerken ızgara çekerken vb. tarım aletlerini sürerken banamısın dmio kndni zolamıo ciğer traktör yanii tabi kötü ynleride vardır ama iyi ynleri daha çoktur :)

biz on bir senedir 265s kullanıyoruz 1-2 yeri bozuldu ovada 2 takviye mısır biçiyoz td65 biçsin de göreyim

bizde 99 modeli var yakıtı aslında yaptı işlere kıyasla fazla değil ama her traktör gibi onunda artı ve eksileri var

Formu epeydir takip ediyorum ama ilk defa birşeyler yazacağım..

99 model massey ferguson 265s ve yine 99 model newholland (türk-fıat) 70-66 kullandım senelerce..

Bazen bakıyorum da başakcılar fordcular vsciler masseyi yerden yere vuruyorlar.. Şu memlekette iki traktör var massey ve fıat bu böyle biline.. ben massey ve fıat kullandım diye değil, çiftçi sayısına ve traktör sayısına bakın kimde ne war ortada.. çok satan her zaman iyidir iyi olmasa bile savunanı çok olduğu için yidir..

FIAT lar ağır devir traktördür yolda ve işte yaktıkları arasında pek fark olmaz.. kuyruk mili devri patos yapmak için elverişli olmasına rağmen santrwich takıp su basmak için uygun değillerdir ( şimdiler de her ne kadar çift devirli imkan sunsa bile su basmakiçin çok ağır kalıyor) ama massey fergusonlar a kuyruk mili devri hızlı olduğu için patosa uygun traktörler değildirler.. neden mi masseyin patosu ve çeteni çekebilmesi için verilen gaz samanı un ufak edceek kadar devirlidir.. fıat da bu sıkıntı yoktur kuyruk mili devride kendi gibi ağırdır bu yüzden balya saman işinde fıat her zaman tercih edilir.. ama su basmak için massey ve fordun üstüne traktör yoktur.. bunu bilen bilir bilmeyense bilmediği için inkar eder..

Sıra çekişe gelirse ben massey fergusonla yokuşta yük çekerken her türlü fıatları gecerim kendi 70-66 ımızı da gecerdim ford 5000 i de.. sebep mi buçuk vites ( ara şanzıman) avantajı artı traktörün vites geçişlerinde çok seri oluşu ve bir de üstüne motorun devirli olması.. ama fıat hiç bir zaman o kadar seri bir traktör değildir ford seri olmasına karşın vites aralıkları onun seriliğini keser.. ama yokuş inerken ise fıat her iki traktörden çok daha üstündür.. massey ve ford kendini hemen salar.. fıat ağır devrini yokuşta konuşturur kolay gaz almaz..

fren konusunda masseyin frenleri iyi olmasına karşın arka hafif kaldığından kayar gider.. çok kötü bir durumdur.. 70-66 lar bu konuda gayet iyidir frenleri çok iyi değildir ama lastikler yeri iyi tutar..

gelelim çift sürme goble kaz ayağı ws. işine massey tarlada seriliğini bu iş de öttürür.. tarla çok çamur olmadıkça pek sıkıntı çıkmaz kaldıki çamur olsa bile traktörünün huyunu bilene hiç bir şekilde sıkıntı yapmaz örnek newholland tc56 yı çamurdan çekmiştim .. (11 ton ağırlığı war diye biliorum) Fıat ne kadar sağlam asılsa da motor sürekli bayılma pozisyonundadır hataa çok zorlarsanız stopu basar.. çünkü arka ağırdır yere yapışır traktör bi yerde kendini kesecektir bir yerlere zarar vermemek için motor bayılarak kendini halleder.. massey ise zorlandığında motor sesinde pek değişim olmaz gitmez se bakmışsınız pati çekiordur.. ama dediğim gibi işi bilene patiye çözüm çoktur .. ama motorun bayılmasına motorun değişmekten başka ççözüm yoktur.. :)

masseyleri bu kadar küçümsemeyin derim.. arkası hafif bunda hemfikiriz ama arkası hafif olmas emin olun üstünde ki perkins motor o şanzımanı dağıtır ..
kimileri demiş ki.. deutz motor lu masseyler iyi oldu bırakın arkadaş perkins uçak motoru yapıor.. :)

apsiL link=topic=9605.msg486652#msg486652 date=1323553325' Alıntı:
Formu epeydir takip ediyorum ama ilk defa birşeyler yazacağım..

99 model massey ferguson 265s ve yine 99 model newholland (türk-fıat) 70-66 kullandım senelerce..

Bazen bakıyorum da başakcılar fordcular vsciler masseyi yerden yere vuruyorlar.. Şu memlekette iki traktör var massey ve fıat bu böyle biline.. ben massey ve fıat kullandım diye değil, çiftçi sayısına ve traktör sayısına bakın kimde ne war ortada.. çok satan her zaman iyidir iyi olmasa bile savunanı çok olduğu için yidir..

FIAT lar ağır devir traktördür yolda ve işte yaktıkları arasında pek fark olmaz.. kuyruk mili devri patos yapmak için elverişli olmasına rağmen santrwich takıp su basmak için uygun değillerdir ( şimdiler de her ne kadar çift devirli imkan sunsa bile su basmakiçin çok ağır kalıyor) ama massey fergusonlar a kuyruk mili devri hızlı olduğu için patosa uygun traktörler değildirler.. neden mi masseyin patosu ve çeteni çekebilmesi için verilen gaz samanı un ufak edceek kadar devirlidir.. fıat da bu sıkıntı yoktur kuyruk mili devride kendi gibi ağırdır bu yüzden balya saman işinde fıat her zaman tercih edilir.. ama su basmak için massey ve fordun üstüne traktör yoktur.. bunu bilen bilir bilmeyense bilmediği için inkar eder..

Sıra çekişe gelirse ben massey fergusonla yokuşta yük çekerken her türlü fıatları gecerim kendi 70-66 ımızı da gecerdim ford 5000 i de.. sebep mi buçuk vites ( ara şanzıman) avantajı artı traktörün vites geçişlerinde çok seri oluşu ve bir de üstüne motorun devirli olması.. ama fıat hiç bir zaman o kadar seri bir traktör değildir ford seri olmasına karşın vites aralıkları onun seriliğini keser.. ama yokuş inerken ise fıat her iki traktörden çok daha üstündür.. massey ve ford kendini hemen salar.. fıat ağır devrini yokuşta konuşturur kolay gaz almaz..

fren konusunda masseyin frenleri iyi olmasına karşın arka hafif kaldığından kayar gider.. çok kötü bir durumdur.. 70-66 lar bu konuda gayet iyidir frenleri çok iyi değildir ama lastikler yeri iyi tutar..

gelelim çift sürme goble kaz ayağı ws. işine massey tarlada seriliğini bu iş de öttürür.. tarla çok çamur olmadıkça pek sıkıntı çıkmaz kaldıki çamur olsa bile traktörünün huyunu bilene hiç bir şekilde sıkıntı yapmaz örnek newholland tc56 yı çamurdan çekmiştim .. (11 ton ağırlığı war diye biliorum) Fıat ne kadar sağlam asılsa da motor sürekli bayılma pozisyonundadır hataa çok zorlarsanız stopu basar.. çünkü arka ağırdır yere yapışır traktör bi yerde kendini kesecektir bir yerlere zarar vermemek için motor bayılarak kendini halleder.. massey ise zorlandığında motor sesinde pek değişim olmaz gitmez se bakmışsınız pati çekiordur.. ama dediğim gibi işi bilene patiye çözüm çoktur .. ama motorun bayılmasına motorun değişmekten başka ççözüm yoktur.. :)

masseyleri bu kadar küçümsemeyin derim.. arkası hafif bunda hemfikiriz ama arkası hafif olmas emin olun üstünde ki perkins motor o şanzımanı dağıtır ..
kimileri demiş ki.. deutz motor lu masseyler iyi oldu bırakın arkadaş perkins uçak motoru yapıor.. :)
alk-*s alk-*s alk-*s alk-*s

slm arkadaşım....iyi güzel yazmışında ...bi kere 5000 f0rdu sen rampada ve inişte 265 s le geçemezsin...2.perkins m0t0r ivec0nun m0t0ru kadar deviri sevmez ve devirsizdir...265 çiftte iyidir,frenler ve hidr0lik malüm...tşkr :)

bu traktörü bu kadar kötülüyosunuz ama ben 265 kullanıcısı olarak bi şikayetim yok yanlızca yakıt konusunda şikayetim war ben öyle rampalardan indimki siz şaşırırsınız arkamda 10ton mahsül vardı arabalar 4 tekerli 4 er tonluktu 3. viteste aşa iniyorum

sinan1 link=topic=9605.msg488751#msg488751 date=1323784442' Alıntı:
bu traktörü bu kadar kötülüyosunuz ama ben 265 kullanıcısı olarak bi şikayetim yok yanlızca yakıt konusunda şikayetim war ben öyle rampalardan indimki siz şaşırırsınız arkamda 10ton mahsül vardı arabalar 4 tekerli 4 er tonluktu 3. viteste aşa iniyorum
d0ğrudur inersin tabi,kesin hidr0lik k0llarında pehlivan k0lu vardır :D :D

teşekkür ediyorum arkadaşım ama anlaşılan sen massey kullanmadın.. : ) ben çok traktör kullanmadım bildiklerimi yazdım.. fordun yokuş çıkarken ki dez avantajını yazdım.. vites gecişleri ; vitesi gecirene kadar olan devir gidior hatta zorlasan o traktör geriye kaçmaya bile başlar fazla övmeyin fordu.. traktör iyi çekebilir iyi de sürebilir ama kullanışlı değilse iş bitmiştir.. 1999 model kara şanzıman traktörü de ancak ford yapardı dimi evet yaptı.. ben çekişine laf etmiyorum kullanış için konuşuyorum..

fıat ve masseyin motor gücü içinse iddia ediyorum ama torktan ama başka bir şeyden massey daha elverişli bir motora sahiptir.. iyice araştır perkins motoru..

birde sen o fordla düzlükte basar gidersin ona zaten lafım yok...

kendi sınıfında tartışmasız en iyi traktörlerden birisidir 70 56 5000 ford bunlar zaten güç olarak 265 den büyüktür 265 65 hp dir buna göre kıyaslama yapmak gerekir yakıtı da öyle fazla değildir siz 65 hp mordan 75 80 hp lik iş beklerseniz elbette yakar .

BENDE 13 YIL KULLANDIM TRAKTORUN AGIRLIGIYLA BERABER 15 16 TON YUKLE INIYORDUM 1 TOSBA ILE YOKUS ASAGI FRENI HIC KULLANAMAYA CALISIYORDUM BASTIGIN ZAMAN DURMASI COK ZOR OLUYORDU MEMMUNDUM 1 GÜN OLSUNDA MASRAF CIKARTMADIYDI

1995 de 265S aldık o zamanlar 500 dönüm yer ekiyorduk dağdan ağaç kesiyorduk şimdi sadece 200 dönüm yer ekiyoruz cok ekmeğini yedik daha önce 640 vardı onu satıp bunu aldık iyikide aldık der babam 640 iyiydi ama bu daha cok seviyor rezilli 265S der. 640 1984 aldık 1979 model idi aldık 11 yılda rektefe ettirdik 3 kez akis kesti 1 debrej balatası 4 seferde fren balatası değiştirdik kışın çalışmazdı heryıl marş dinomosu yaptırırdık der babam bunun kulağına kurşun daha ne debriyaj batatası ne fren balatası nede rektefe ettirdik ama iki kez marş dinomasu yaptırdık onun için sağlam motordur 1998 70-56 arka arkaya bağladık hidroliğe vurduk 70-56 hidiroliğe vurdu oda 1995 modeldi komşumuzun motoru idi bizim motor asıldı çifte gittik 70-56 ekti yolda yüklü yarıştılar yine geçtik. gecen yıl bir ara niyetlendik ERKUNT alalım diye babamın bir arkadaşı 60 lık aldı çifte gittiler ama motor daha 150 saat imiş babam tarlada 4 lü 10 inç pullukla ondan daha iyi ve daha seri çift sürdü nerdeyse 3 - 4 seferde bir tur bindirdi + bizim motordan daha fazla mazot yakmış birde o yaz yüklü geliyorlarmış ovadan rampada babam yine onu geçmiş ondan sonra ben motorumu değiştirmem dedi çıktı. Ekuntçuları gönderdi. ben ölünceye kadar. bu motoru satmam der.

samsunbafra link=topic=9605.msg488765#msg488765 date=1323785389' Alıntı:
d0ğrudur inersin tabi,kesin hidr0lik k0llarında pehlivan k0lu vardır :D :D
yazın yine çekiyim o video yu da gör ben mf yi aldım alalı hiç pelvan çeki takmadım

apsiL link=topic=9605.msg489379#msg489379 date=1323849291' Alıntı:
teşekkür ediyorum arkadaşım ama anlaşılan sen massey kullanmadın.. : ) ben çok traktör kullanmadım bildiklerimi yazdım..
birde sen o fordla düzlükte basar gidersin ona zaten lafım yok...
ben masseyi 1987 den beri tanıy0rum ve 285 kullanıcısıydım...iddia ediy0rum benim kadar kimse tanımaz bu stede1987 m0del 285 i...herkes neyin ne 0lduğunu biliy0r... :)

tüm yorumları okuyayım dedim hepsi saçma hayatımdan 45 dk çaldınız bu saçma konu ve mesajlarla şyt-*-sa

Freston link=topic=9605.msg491980#msg491980 date=1324105082' Alıntı:
tüm yorumları okuyayım dedim hepsi saçma hayatımdan 45 dk çaldınız bu saçma konu ve mesajlarla şyt-*-sa
inanki çok üzüldüm sana hayatımın 1 saatini hediye ediyorum .