Ynt: Massey Ferguson 188 [76 Model]
lemismus66 link=topic=34869.msg297172#msg297172 date=1285322240' Alıntı:
bide amcamın 285 le yük cektik fordun yanında gecemz yükte.valla 5 tonla inne kadar korkudan tüm duları ezberledim
..yanii herkde bilmemde yükte massey bi boka yaramz..
kardeş 265 ile 188 i kıyaslayarak deger verme. 265de 3lü 11 li bıçak var demişin 188de 4 lü 12 li var...
öncelikle senin ıkı traktör için kullandığın bıçaklar bence yersiz.traktöre eziyetten başka bişiy değil,
3 lü bıçak özellikle mf yi kasar mf nin arka aksamı geniştir.3lü bıçakların hidrolık baglantıları ise dardır...[kasma olayı]
o mf ye 3 lü 11 li bıçak takacagınıza 4 lü 11 takın bakın aradakı farka motor seri gider
3lü bıçak mf yi kasıyor,
ayrıca 265 ile 188 asla kıyaslanamaz.söylediğim modeller için halen iddia edıyorum 188lık ford 5000-6600-6610dan tarlada seri,
kendi traktörüm için konuşuyorum herkte en fazla 4- 5 turda tur bindirir
kültivatorda ise en fazla 3 turda tur bindirir
bunu sürekli söylüyorum mantıklı olun arkadaşlar devir ve vites farkı var mf nin 2 ci vitesi ile fordunki bir degil
amacım fordu karalayıp mf yi övmek degil.. diger traktörümde var mF 3085d çift çeker ama ben 188 liği ondan daha çok sevıyorum
konfor açısından dıgerıı güzel hoş ama mf nin 165-168-178-185-188 ingiliz modelleri çok ayrı makina bence.[Temiz olması kaydıyla]
ben öncekı mesajlarımdada belirttim mf nin rampa çıkışı çok iyi çıkışı diyorum bak
inişede gelince ford gibi degil. ama 188likde çelik balata oldugu için freni saglam inişte fren çok kullanılmaz zaten ama iniştede rol oynayan traktörün üzerindeki şöfördür
ben iddaa ediyorum fordun indigi yerden rahatlıkla inerim aynı yükte. inişte mf biraz sallanır o kadar ford gibi oturaklı inemez
buda devir farkından kaynaklanıyor... agırlıkları aynı traktörlerin.[Fordun Dezavantajlarından biride ince teker olması(6610s hariç )]
ben nevşehirde hidroligime pehlivan çeki takıyorum [römork okunu alttan destekleyip arka tekerlere agırlık bindirmek için]
inan 15 ton safi pancar + 2 damperli römork agırlılıgı+ mesafe uzaması dere tepe demeden pancar kantarına ulaşabılıyorum
arkadaşlar motor %50 önemli ise üzerindeki şoförde %100 önemlidir...
benim savundugum tez traktör çıkartmaz üzerindekı şoför çıkartır....