Massey cıler Az Bakın Çok Önemli (yardımınıza ıhtıyacım var)

Ynt: Massey cıler Az Bakın Çok Önemli (yardımınıza ıhtıyacım var)

Kardeşim direksiyon sorunu benim şu an da garajda yatmakta olan leylandımda da var. Çalışır hale getire bilirsem Erkunt ve MF ' nin peşine takacağım ensentrik mili kesmiş diyorlar fakat traktör gazı kesilmediği sürece gidiyor pompada hata olduğunu düşünüyorum. Herneyse yağ falan döktüm hafif bir yumuşadı 30 luk zincir yağı dökmüştüm fakat gider halde direksiyonu yarım manevrada alıştır.

Yuvarlak içinde ki karter yağının konulduğu yer orada fark edersen karter dişlisini görürsün fakat yağ göstergesi hemen aşağısında gösterge çubuğu vardır, yağın kalitesini anlaman için çubukta ki yağı bir parmağına sür ve diğer parmağınla birleştirip hafifçe çek eğer yağ sakız gibi uzarsa yağı değiştir yağ ölmüştür.

enter link=topic=66575.msg755588#msg755588 date=1372534276' Alıntı:
arkadaşım biraz yardıcı olmaya çalışayın o işaretlediğin yerden motora yağ konuluyor ve oradan herhangi birşey ölçülmüyor içine birşey düşürmemeni tavsiye ederim :) direksiyor aşırı sertse ön akslar yağsız kalmıştır al gres pompasını yağla eğer içine yağ almıyorsa sök grasörlüğü dene bakalım grasörlük yağ alıyormu eğer sorun akstaysa sök temizle tak arka yağı ( şanzıman defransiyal hidrolik fren hepsi bir yağı kullanır) koltuğa oturduğun zaman sağ altta kapak var ordan bakılıyor çek çubuğu seviyesine bak yetersizse ilave et ( 422 - mpv-2050 bile koysan olur :D ) frenlerin ayar yerlerini bul güzelce ayarla fazlada kaldırma eğer ayar cıvatası sonda ise işi bitmiş demektir

hangi model mf bilmiyorum fakat hidrolik önde akünün arkasında ise pistonun üzerinde bir tane ayar cıvatası gibi bir cıvata var ayarın kaçmasının sebebi o civatayı iki ucundan tutan pimlerin bozulması yuvalarının büyümesi tavsiyem onları güzelceayarlaman eğer yapamazsan o ayar cıvatasından 13 anahtarla az bir ayar yap ne kadar olmasa eskisinden iyi olur ama dikkat et çok hassastır

kardesım eyv saolasın şanzuman yagı dıfrensıyel yagı kartere konulan yag la aynı mı dıyorsun yanı resımdekı ısaretledıgım yerden 20 50 yag koysam olur mu bır de ne kadar koyacaz ? şanzıman yagı farklı yağ konulmuyor mu ... ?

tumosannn link=topic=66575.msg755606#msg755606 date=1372537773' Alıntı:
kardesım eyv saolasın şanzuman yagı dıfrensıyel yagı kartere konulan yag la aynı mı dıyorsun yanı resımdekı ısaretledıgım yerden 20 50 yag koysam olur mu bır de ne kadar koyacaz ? şanzıman yagı farklı yağ konulmuyor mu ... ?

sen yine karıştırdın motor yağı ayrıdır - şanzıman defransiyal hedrolik fren aynı yağ içindedir 422 koy sen viteslerin yanındaki 27 lik tıpadan koy o işaretlediğin yerden yalnızca motora yağ koyabilirsin motor yağını ölçmesini biliyorsundur heralde azıda zarar fazlasıda max ı geçirme

gök link=topic=66575.msg755596#msg755596 date=1372535326' Alıntı:
Yuvarlak içinde ki karter yağının konulduğu yer orada fark edersen karter dişlisini görürsün fakat yağ göstergesi hemen aşağısında gösterge çubuğu vardır, yağın kalitesini anlaman için çubukta ki yağı bir parmağına sür ve diğer parmağınla birleştirip hafifçe çek eğer yağ sakız gibi uzarsa yağı değiştir yağ ölmüştür.

Eyvallah hocaM yardımların için tesekkurler, sıtenın boyle uyelere ıhtıyacı var anlş-*s anlş-*s

enter link=topic=66575.msg755607#msg755607 date=1372538059' Alıntı:
sen yine karıştırdın motor yağı ayrıdır - şanzıman defransiyal hedrolik fren aynı yağ içindedir 422 koy sen viteslerin yanındaki 27 lik tıpadan koy o işaretlediğin yerden yalnızca motora yağ koyabilirsin motor yağını ölçmesini biliyorsundur heralde azıda zarar fazlasıda max ı geçirme

anladım vitesın yanında tapa var ıcınde şanzuman dıslılerı var evet aynen onun yagını nasıl bosaltıcaz ve yagını o soldakı kapagı acıp mı koyacaz ve ne kadar koycaz :S şanzumanın yagına nasıl bakcaz.

tumosannn link=topic=66575.msg755609#msg755609 date=1372538171' Alıntı:
anladım vitesın yanında tapa var ıcınde şanzuman dıslılerı var evet aynen onun yagını nasıl bosaltıcaz ve yagını o soldakı kapagı acıp mı koyacaz ve ne kadar koycaz :S şanzumanın yagına nasıl bakcaz.

anlamakmı istemiyorsun bilmiyorum ama birdaha anlatayım bu son anlatışım şanzıman yağını traktörün şanzımanının sol alt tarafında 24 lüktü sanırım tıpalar vardır 2 tane biri önde biri arkada , onların ikisindende sal sonra tıpaları güzelce kapa vites kollarının yanındaki 27 lik büyük bir tıpa olacak onu aç oradan yağını koy seviyesine de traktörün koltuğunun sağ alt tarafında yuvarlak büyük bir kapak olacak orada bir çubuk var o arka yağının seviyesini gösteriyor onu çek tamammı sonra çubuğa bak bakalım yağ nereye kadar gelmiş not = içinden çıkan yağ kadar yeni yağı içine koy ve seviyesine bak yetmemişse ilave et tamammı hala anlamamışsan ustayada para lazım :) 422 koy arkaya

enter link=topic=66575.msg755611#msg755611 date=1372538682' Alıntı:
anlamakmı istemiyorsun bilmiyorum ama birdaha anlatayım bu son anlatışım şanzıman yağını traktörün şanzımanının sol alt tarafında 24 lüktü sanırım tıpalar vardır 2 tane biri önde biri arkada , onların ikisindende sal sonra tıpaları güzelce kapa vites kollarının yanındaki 27 lik büyük bir tıpa olacak onu aç oradan yağını koy seviyesine de traktörün koltuğunun sağ alt tarafında yuvarlak büyük bir kapak olacak orada bir çubuk var o arka yağının seviyesini gösteriyor onu çek tamammı sonra çubuğa bak bakalım yağ nereye kadar gelmiş not = içinden çıkan yağ kadar yeni yağı içine koy ve seviyesine bak yetmemişse ilave et tamammı hala anlamamışsan ustayada para lazım :) 422 koy arkaya

kardesım yardımın ıcın cok tesekkur ederımde traktorun yabancısı oldugum ıcın fazla bılemıyorum ksr bakma senıde zorladım aksam aksam. anlş-*s

traktör kendinin değilse hiç kurcalama, emanetin kulpu kırık, kör ölür badem gözlü olur

stulu link=topic=66575.msg755697#msg755697 date=1372613335' Alıntı:
traktör kendinin değilse hiç kurcalama, emanetin kulpu kırık, kör ölür badem gözlü olur

aslında dogru soluyorsun abi ama bakıma ıhtıyacı var gercektende.. :)

bilader 1 litrelik bi şişe kes doldur yagı bi dök yag cubuguna bak eksıkse birdaha dök

tumosannn link=topic=66575.msg755479#msg755479 date=1372448059' Alıntı:
Arkadaslar dun ve oncekı gunler de massey 240 la cıft surumu yaptım fakat traktor bıtık halde traktor benım deıl bı yakınımın traktorden anlamıyor bana yaglarını falan kontrol et dedı ettım normal sevıyedeydı fakat bu yuvarlak ıcıne aldıgım parca ne işe yarıyor cozemedım ve ıcıne baktıgımda yag mağ hiç bişi yoktu hatta içine sopa soktum hıc bır sey gelmedı sopaya :S bırde traktor ileri gıderken frenlerı az tutuyor fakat gerı gıderken hıc tutmuyor tam bır trafık canavarı bı alet frenlerını yaglarını hangı yag koymamız lazım genel bı bakım işlerınden anlıyan bırı yazarsa sevınırım tşkler, bırde gostergeler falan calısmıyor traktor 1990 240 tşkler sımdıden yardımlarınıza. anlş-*s

yazmayı unutmusum dıreksıyon berbat hıc donmuyor onu nasıl ayarlarız acaba :S
Adamım yuvarlak içine aldığın yer karter yağının bulundugu bölmedir yakınlarında karter dişlisi bulunur yağ göstergesi vs. birde çubuk vardır çubuktan biraz yağ al elinde ovala eğer yapışkan gibi değilde sanki böyle hafif çiğnenmiş sakız gibi birşeye benzerse yağı değiştirmen lazım diye biliyorum elimden geldigince anlattım
daha sonra zaten 240ın direksiyonu katıdır ben boşuna hidrolik direksiyon taktırmadım göstergeler için servise git yazın bende çok bozarım yolda sürekli dip gaz gittigim icin fren ayarı yaptırman lazım serviste ki zaten bunların çoğunu masseyden anlamayan biriside yapamaz servise gitmen gerekir çünkü direksiyon fren ayarı vs. ben şahsen evde yapamam

ByFreST0N link=topic=66575.msg757382#msg757382 date=1373401874' Alıntı:
Adamım yuvarlak içine aldığın yer karter yağının bulundugu bölmedir yakınlarında karter dişlisi bulunur yağ göstergesi vs. birde çubuk vardır çubuktan biraz yağ al elinde ovala eğer yapışkan gibi değilde sanki böyle hafif çiğnenmiş sakız gibi birşeye benzerse yağı değiştirmen lazım diye biliyorum elimden geldigince anlattım
daha sonra zaten 240ın direksiyonu katıdır ben boşuna hidrolik direksiyon taktırmadım göstergeler için servise git yazın bende çok bozarım yolda sürekli dip gaz gittigim icin fren ayarı yaptırman lazım serviste ki zaten bunların çoğunu masseyden anlamayan biriside yapamaz servise gitmen gerekir çünkü direksiyon fren ayarı vs. ben şahsen evde yapamam

anlş-*s anlş-*s

tumosannn link=topic=66575.msg757383#msg757383 date=1373402144' Alıntı:
anlş-*s anlş-*s
Kusura bakma bende çok anlamam bakım işlerinden hep serviste yaptırırım daha sağlıklı oluyor bildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım

pek bilgim yok ama dreksiyon kuru herkes biliyo biraz daha yumşatmak için oralara iki tane yağ borusuna takılmış grasörlük var ona gres sık azda olsa yumşatır tekerlerin yanında varsa orlarada tabi

ByFreST0N link=topic=66575.msg757384#msg757384 date=1373402234' Alıntı:
Kusura bakma bende çok anlamam bakım işlerinden hep serviste yaptırırım daha sağlıklı oluyor bildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım

saol kardesım ne demek anlş-*s
tt6054c link=topic=66575.msg757397#msg757397 date=1373403452' Alıntı:
pek bilgim yok ama dreksiyon kuru herkes biliyo biraz daha yumşatmak için oralara iki tane yağ borusuna takılmış grasörlük var ona gres sık azda olsa yumşatır tekerlerin yanında varsa orlarada tabi
evet Saol barıs sanada eyv. anlş-*s

Kardeşim direksiyon içinde bilgi vereceğim sana direksiyonun kabortanın altındaki uzantı da 2 adet civata ve ortasında da dörtgen şeklinde civata var dörtgen şeklinde civatayı çıkar oraya direksiyon yağı konuluyor.

gök link=topic=66575.msg758352#msg758352 date=1373827999' Alıntı:
Kardeşim direksiyon içinde bilgi vereceğim sana direksiyonun kabortanın altındaki uzantı da 2 adet civata ve ortasında da dörtgen şeklinde civata var dörtgen şeklinde civatayı çıkar oraya direksiyon yağı konuluyor.

hımm aslında fotograf olsaydı ıyıy olurdu nasıl yag koyucaz kac numara yag ki :S

arkadaş mfye baya bi uzakmış yorumların bazılarını okudum.
direksiyon için soylenenler dogru tipik kuru direksiyon yapılacak pek bişi yok. o yuvarlak içine aldıgın yerden motor yagı koyuluyor 20-50 sopa sokma diye mazot pompasının alt tarafında yag cubugu var:) arka yagı nereden koyacagını solemısler ancak arka yağ (şanzuman ve hidrolik aksam) çubuğunu nerde oldugunu soylememısler. frenlerın gerısınde koltugun altında pulluk salma hızını ayarlayan bır lift var onun yanında kısa bır yag cubugu goreceksın oradan kontrol edebılırsın. suyunada baktımı hadı hayırlı ısler.

emrekaptan59 link=topic=66575.msg758399#msg758399 date=1373851118' Alıntı:
arkadaş mfye baya bi uzakmış yorumların bazılarını okudum.
direksiyon için soylenenler dogru tipik kuru direksiyon yapılacak pek bişi yok. o yuvarlak içine aldıgın yerden motor yagı koyuluyor 20-50 sopa sokma diye mazot pompasının alt tarafında yag cubugu var:) arka yagı nereden koyacagını solemısler ancak arka yağ (şanzuman ve hidrolik aksam) çubuğunu nerde oldugunu soylememısler. frenlerın gerısınde koltugun altında pulluk salma hızını ayarlayan bır lift var onun yanında kısa bır yag cubugu goreceksın oradan kontrol edebılırsın. suyunada baktımı hadı hayırlı ısler.

yag cubuklarının yerını bılıyorum arkadaslar solemeden oncede bılıyordum zaten fakat o parcanın orada yag konulacagını bılmıyordum onun ıcın soktum sopayı suyunu falan hepsını kontrol ettım