mandıra yapmak istiyorum YSFTY

Yusuf`um Aslan kardeşim, Her zaman diğerlerinden farklı düşünen bir kafan ve herkesten fazla marifetli ellerin var, seni seviyoruz.
Az çok bizim evdede bu girişimine benzer durumlar var, bende sen gibi küçük bir mandıra benzeri bişey yapmak istedim, Üzülerek söylüyorum devletimiz biz gibi kişileri seviyor gibi görünsede sevmiyor :)
Diyeceksin nie,, İlk başta maliye biniyo tepemize, maliyeye kaydolacaksın muasebecin olacak Esnaf bağkuru pirimi ödeyeceksin, bu bir
Sonra Gıdacılara sıra geliyor, Diyorlar ki yok kardeşim öyle ulu orta üretim, hani senin Gıda muhendisin, bilmem ne kannunun bilmem ne maddesine göre muhendis çalıstırmak zorundasın, Adamların yüzüne şaşkınlıktan avel avel baka kalıyorsun
Bunları aşarız dersen sendeki beceriyle işin sonunda baya marka olmak, para sayma makinesi hangi marka alyım diye Forumda konu açmakta var tabi :)

Yusuf`um Aslan kardeşim, Her zaman diğerlerinden farklı düşünen bir kafan ve herkesten fazla marifetli ellerin var, seni seviyoruz.
Az çok bizim evdede bu girişimine benzer durumlar var, bende sen gibi küçük bir mandıra benzeri bişey yapmak istedim, Üzülerek söylüyorum devletimiz biz gibi kişileri seviyor gibi görünsede sevmiyor :)
Diyeceksin nie,, İlk başta maliye biniyo tepemize, maliyeye kaydolacaksın muasebecin olacak Esnaf bağkuru pirimi ödeyeceksin, bu bir
Sonra Gıdacılara sıra geliyor, Diyorlar ki yok kardeşim öyle ulu orta üretim, hani senin Gıda muhendisin, bilmem ne kannunun bilmem ne maddesine göre muhendis çalıstırmak zorundasın, Adamların yüzüne şaşkınlıktan avel avel baka kalıyorsun
Bunları aşarız dersen sendeki beceriyle işin sonunda baya marka olmak, para sayma makinesi hangi marka alyım diye Forumda konu açmakta var tabi :)
Bankalardan çıkma para sayma makinaları var abi onları tavsiye ederim😂😂😂😂😎😎😎

Öncelikle yapmayı düşündüğünüz işte başarılar. bende hayvancılık işine girmeyi düşünen ve şuanda tüketici olarak size tavsiyem.
1- işinizi temiz yapın ve kanaatkar olun.
2- resmi işlemleri halletmeden fazla büyümeyi düşünmeyin. kalite olduktan sonra küçük çapta da olsanız müşteri sizi bulur. Marka olmayı düşünüyorsanız o başka tabi.(Örnek: ben gibiler. 20km yol gidiyordum süt ve yumurta almaya)
nacizane bir tavsiyemde; yeriniz uygunsa 150-200 tavuk alın süt yanında yumurta da verin. dağıtımdaki yakıt masrafınızı karşılar.

Yusuf kardeş güzel fikir yalnız tek başına yapılacak iş değil bizim burda arkadaş yapıyor 1 ton sütü Buharda pişirin makina aldı isimli kutu yaptırdı sağlık yönünden çok sıkı kontrol yapiyorlar

herkese yorumları için teşekkür ederim..
hepsinden bir ders çıkardım..
en başta küçük ölçekte girerim..
tavuk ve yumurta işi süper fikir..
birkaçta kovan oldumu al sana işletme..
lakin bu mandıra malzemeleri piyasada çok kısıtlı..
ve pahalı..
oradan biraz dertliyim...

Eğer kayıtsız yapacaksan hiç çaktırmadan üreteceksin.haa tespit edilirse emdiğini burnundan getirirler.yakalananlar kadar devam.ben risk almıyım.resmi yolu takip edeyim dersen hiç başlama yarı yolda pes dersin.gıda mühendisini çözersin bir şekilde.vergi levhası falan onlar kolay.gıda üretim belgesi halk sağlığı raporu ki bu raporu almak için uuuff hiç girme derim.anlatırken bile pes dedirtti bak.

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

http://www.trio-max.com/index.php/c...ilii-8000-tlye-kendi-iinzin-patronu-olun.html
http://www.interma.com.tr/icerikaltindex-yiicerik_listele-9.htm

Yukaridaki linklere bir bakin.
Bir tanesi bildigimiz cubuklu dondurma icin, saatte 500 adet filan yapiyor. Ancak sirket kurup gida muhendisi calistirmak sart.
Digeri ucuz Turk maki makineler. Bunlarin ikinci elleri de var. Yeni isterse leasing sirketine gidip 4 yil vadeyle alabilirsin hatta ilk 3 ay taksitsiz de olabilir. Bankaya gidip konusabilirsin. Bunlardan 10-15 tane alip AVM, okul kantini, sinema gibi yerlerle anlasabilsen basina bir genc oturtursun onlar da ekmek yer. Sutunun tamamini degerlendirmis olursun. Kar orani 1 e 3 den az degil. Sut karisimini hazirlayip bidonlarla goturup makinalara dokeceksin, basindakiler satacak. Katma degeri yuksek, sute, yogurda benzemez kari.

mandıra'dansa dondurma dahamı cazip görünüyor ne :)
Erzurum'da hiçte erimez..
görünüşte basit..
ama içine girince teferruat çok..
bakalım hayırlısı nasip..
biryerden illa başlayacam.

http://smach.com.tr/makineler/?lang=tr

Buraya bir bakin isterseniz. Yerli mali ve ucuz. Imalati cok kolay egitim verebiliyor, ararsaniz karlilik hakkinda bilgi alirsiniz.

Hem yumusak dondurma hem de sert dondurma makinalarini imal ediyor.
Kucuk bir dukkana iki tane kullanilmis makina koyup denerseniz cok ucuza gelir, sonra birkac noktaya 10-15 makina koymak kolay is. Dondurma dukkani acmak icin gida muhendisi falan istemez !

Sahibi Alper Bey, fabrikasi Manisa`da,

TEL : 00 90 236 233 39 29
FAX : 00 90 236 236 12 59
GSM : 00 90 554 586 90 81