[MADE IN TURKEY] Çiftçilik oyunu yapıyoruz.

Ynt: [MADE IN TURKEY] Çiftçilik oyunu yapıyoruz.

benim bir harita calışmam var harita şu şekil normal haritadan 4-5 kat dha büyük bi harita ve kasmıyacak bi harita türkiye arazı şartlarına cok benze ve tarlalarımız uzak yerlerde ve yollar engebeli tarlalara giderken harala gürele traktörle son gaz gidilmicek yollar var ve küçük bir kasaba ekledim haritaya ve haritada aşırı dercede köy havası var bana sorarsanoz harita mükemmel olacak bi 10 günlük calışmam kaldı sonra resimleri burda paylaşırım değerlendirme yaparsınız

Öncelikle kolay gelsin. Bi isteğim olcaktı. Farmingteki gbi traktör yükü çekemese bile tekerler durmasın. Patinaj yapıp yeri eşseler dahada gerçekçi olacağndan eminim.

MasseyFerguson 265 link=topic=66622.msg756409#msg756409 date=1372951224' Alıntı:
Öncelikle kolay gelsin. Bi isteğim olcaktı. Farmingteki gbi traktör yükü çekemese bile tekerler durmasın. Patinaj yapıp yeri eşseler dahada gerçekçi olacağndan eminim.
aynen ben 54c ile 150 ton buğday çekiyorum gerçekte 15 ton zorla çeker oyundada öle olsun yük bindiğinde tekerler felan mayışsa çok süper olur

C# dilinden anlarım ama pek online olamıyorum işten dolayı sadece arasıra girip paylaşımları takip edebiliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun başarılar..

Arkadsslar onlar hep ayarlanacak fazla yuk olunca cekemiycek.traktorler vites,takviye,ciftceker vb olacaktir.karakyerimiz vitesi eliyle animasyon icabi hareket ettirecektir

kolay gelsin umarım başarılı olursunuz
yalnız eklemek istedigim birkaç şey var
büyük oyun şirketleri çok iyi bir sistemle çalışıyor ve kopya tarzı oyunları anında şikayet edip kapattırıyor ve hatta tazminat davaları falan açılıyor
bundan bir kaç yıl önce gf(gameforge) şirketinin bir oyununu (ikariam) nerdeyse kopyaya yakın sayılacak şekilde yaptı bizim türk arkadaşlar sadece kullanılan isimler ve birkaç küçük ekran görüntüsü ve grafiklerde küçük birkaç fark vardı
fakat oyunun ömrü 20-25 gün sürdü oyun kapatıldı yasaklandı oyunu yapanlar hakkında dava açıldı
buyüzden benim fikrim oldukça orjinal bir oyun yapmaya çalışın ki emekleriniz boşa gitmesin kimse bu benim oyunumun kopyası diyemesin

YAVUZ_13 link=topic=66622.msg756546#msg756546 date=1373039131' Alıntı:
kolay gelsin umarım başarılı olursunuz
yalnız eklemek istedigim birkaç şey var
büyük oyun şirketleri çok iyi bir sistemle çalışıyor ve kopya tarzı oyunları anında şikayet edip kapattırıyor ve hatta tazminat davaları falan açılıyor
bundan bir kaç yıl önce gf(gameforge) şirketinin bir oyununu (ikariam) nerdeyse kopyaya yakın sayılacak şekilde yaptı bizim türk arkadaşlar sadece kullanılan isimler ve birkaç küçük ekran görüntüsü ve grafiklerde küçük birkaç fark vardı
fakat oyunun ömrü 20-25 gün sürdü oyun kapatıldı yasaklandı oyunu yapanlar hakkında dava açıldı
buyüzden benim fikrim oldukça orjinal bir oyun yapmaya çalışın ki emekleriniz boşa gitmesin kimse bu benim oyunumun kopyası diyemesin

Önerileriniiz için teşekkür ederim ;) Oyunumuz kendi el emeklerimizle yapılacaktır.

Oyun yapmaktan anlamam ama yaparsanız size bir yemek ısmarlamak isterim.

seredes link=topic=66622.msg756551#msg756551 date=1373042230' Alıntı:
Oyun yapmaktan anlamam ama yaparsanız size bir yemek ısmarlamak isterim.

Allah razı olsun :) biz emeklerimizi ortaya dökelimde gerisi kolay.

Arkadaşlar yeni bir karar aldık ve ekibi yeniden yapacağız.Kusura bakmayın çünki ileride çok sorun yaşayabiliriz.O yüzden birazdaha iyi bilen kişilerle çalışmak daha iyi olacaktır.

Oyunumuza ismi Türk Çiftçilik Simulasyonu ismini vermiş bulunmaktayız.

Bizim çalışmak istediğimiz kişiler yeni olmamalı.Önceden projeleri felan olmalı ve online olmalı.

Artık şöyle bir karar almış bulunmaktayız:

Bir kişi bizi fikirler ile yürütecek bizde o izden gideceğiz.

Oyun motorumuz: Unity3D olacaktır.

Bizim Modellemeci,Grafiker,Yazılımcı arkadaşlarla çalışmamız gerek!

Modellemeci arkadaşlarımız 3D max studio, maya, blender, XSI, cinema4D,google sketchup pro programlarından birini bilmelidir.
Yazılımcı arkadaşlarımızın: Unity ve C# veya Javasript dili bilmesi gerekir.Öyle az çok değil.biraz kendinden emin olan profesyonel biri olmalı.Pekte profesyonel olmasına gerek yok.

Grafiker arkadaşlarımın: Photoshop programını bilmesi şart.

Araştırmacı arkadaşlarım bana bi köy nasıl olmalı,traktörde ne gibi özellikler var,bulabilirse traktör seslerini bulması gerekir.

Bize katılmak için yaptığınız projeleri,skype adresiniz,özelliklede facebook adresinizi ve bilgilerinizi atmalısınız.

Projeden vazgeçmek yok.Yola devam.

zor iş ama olmayacak birşey değil. allah kolaylık versin arkadaşlar inşallah başarılı olursunuz ve bizde gururla oynarız oyunu... çizim konusunda çok birşey bilmememe rağmen boş vakitlerimde yardımcı olmak isterim..

önemli olan oyun grafikleri gibi çünkü traktörlerin çoğu var tabi eksiklikler var ama onlar yapılır ayrıca unity 3d giants editörmü gibimi olyor taktörleri o modamı çevirmemiz gerekiyor öyle birşey olursa çevirebilirimde

şöyle birşey olmazmı evet bir oyunu başttan yapmak zahmetl onunyerine fs 2013 e eklenti gibi birşey yapsak modlar dokuları değiştirsek nasıl olur sonuçta birden oyunu üretmek kolay birşey değil ama ekletiler mesela courseplay modunu geliştirelim oyuna entegre edelim yine birkaç kişi haritacı olsun kendi haritamız olsun yeni ürünler ama gerçekçi şekilde ekleme yapalım baştan bir oyun ve onun üzerinde yapmak bence biraz uçuçk bbirşey yapılmaz değil , yüksek biryere çıkarken merdivenin 5. basamğından çıkılmaz ,bence yani demek istediğim aramzda istediklerimizi eksik gördüklerimizi sunalım ve düzelten bir eklenti çıkartsak nasıl olur

mesela gta sanandreas ta ender city diye bir mod vr onun gibi ama daha iyi onun yapanındanda belki yardım alırız anlarsa