Maalesef aycicekleri bozuyoruz, yeniden ekeceğiz..

Merhaba,

15-16 Nisan c.tesi & pazar günleri ektigimiz ayciceklerinin üzerine 17 nisan 20 nisan arası oldukça fazla yağmur yağdı.

Buna bağlı olarak da çıkışlar hem sağlıklı hem de güzel olmadı.

Bu nedenle yeniden ekmeyi düşünüyoruz.

Çok fazla tohum çeşidi kalmadığı için de sadece Pioneer 6462 bulabildik.

Bu tohumu daha önce eken var mı, görüşlerinizi rica ederim.

Geçmiş olsun.toprak yapınız nasıldı bu arada kumsala yakın yerlerde yoğun alan kısımlar toprak yuzeyince katı kabuklanma gibi yapar bu yuzden çıkışı engeller ama kurtarılcak gibiyse tel tırmık iş yapar.onun dışında temel sorunlar nedir ne değildir paylaşırsanız daha iyi yardımcı olmaya çalışırız

Pioneer 64LL62 ektik bu yıl ilacsiz çeşit ama tkk den penalin ilac kullandik ıştır mucadelesi icin.. ektigimizin 17.günü 35 kilo yagmur düştü kumsal yerler kabuk yaptı beton gibi ama çıkışlar güzel bence bozmadan bi tel tirmik deneyin daha vakit var geç değil ayçiçeği için.ekilir yeniden çıkar.

Pioneer 64LL62 ektik bu yıl ilacsiz çeşit ama tkk den penalin ilac kullandik ıştır mucadelesi icin.. ektigimizin 17.günü 35 kilo yagmur düştü kumsal yerler kabuk yaptı beton gibi ama çıkışlar güzel bence bozmadan bi tel tirmik deneyin daha vakit var geç değil ayçiçeği için.ekilir yeniden çıkar.

uzunkoprü meriç tarafına 95kilo yağiş düştü %90 tarlalar bozuluyor ben daha kararsızım toğum sıkıntısıda var beklemekteyim

Çok geçmiş olsun. Bizdede yağmur düştü ama ekimden 10 gün sonra oldu, okadarda etkilemedi. Çıkışlar güzel. 62 nin yağ oranı çok çok iyi diyorlar. Ot problemim olmasa ekeceğim ilk çeşit olurdu. Ayrıca ben hayraboludayim, elimde 5-6 kg lc108 kaldı. İhtiyacı olan yakın arkadaşlara veririm. Para problem değil.

Cumartesi yağış gösteriyo. Ben de o zamana kadar bekleyip çıkmazsa bozucam. 62 iyi tohum. Çıkışta hızlı çikiyor. 108 e göre de erken oluyo. Verim ve yap olarak da iyi. Bizim köyde geçen yıl 53 -54 yağ vardı bu çeşitte

Geçmiş olsun, taban kabuk tutmasın diye taa Nisan sonunda ektik Balkandaki orman içi tarlaları. Bizim de bazı tarlalarda çıkış geç oldu, fakat çoğu %80 civarında çıkış yapınca bozma fikrini ekledik.

Geçmiş olsun.galiba Gürcan kardeşimiz ekmiş olmalı diye hatırlıyorum ilaçsız bir çeßit olabilir

Eyvallah , Sağol.

uzunkoprü meriç tarafına 95kilo yağiş düştü %90 tarlalar bozuluyor ben daha kararsızım toğum sıkıntısıda var beklemekteyim

Geçmiş olsun abi.

Eyvallah sağol.

Çok geçmiş olsun. Bizdede yağmur düştü ama ekimden 10 gün sonra oldu, okadarda etkilemedi. Çıkışlar güzel. 62 nin yağ oranı çok çok iyi diyorlar. Ot problemim olmasa ekeceğim ilk çeşit olurdu. Ayrıca ben hayraboludayim, elimde 5-6 kg lc108 kaldı. İhtiyacı olan yakın arkadaşlara veririm. Para problem değil.

Bizdeki yağmur hem ertesi gün olup hem de aralıklarla 4 gün sürüp oldukça fazla olunca toprağın altı çok fazla ıslandı. Hala toprağım altı oldukça ağır. Tohum konusunda ki desteğin için teşekkür ederim. İhtiyaç olursa irtibata geçebilirim.

Cumartesi yağış gösteriyo. Ben de o zamana kadar bekleyip çıkmazsa bozucam. 62 iyi tohum. Çıkışta hızlı çikiyor. 108 e göre de erken oluyo. Verim ve yap olarak da iyi. Bizim köyde geçen yıl 53 -54 yağ vardı bu çeşitte

biz de hafta sonundaki yağıştan sonra harekete geçmeyi düşünüyoruz.

Geçmiş olsun, taban kabuk tutmasın diye taa Nisan sonunda ektik Balkandaki orman içi tarlaları. Bizim de bazı tarlalarda çıkış geç oldu, fakat çoğu %80 civarında çıkış yapınca bozma fikrini ekledik.

Teşekkürler, sağol.

Çok teşekkürler, eksik olma, sağol.

Geçmiş olsun yazık emek ve masraflarınıza
Çok teşekkürler.

Geçmiş olsun. Bizim kayısıyada geçen dolu yağdı mahvolduk. Yine de Allah'ıma şükür

Sağolasın.

Teşekkür ederim.

Geçmiş olsun.toprak yapınız nasıldı bu arada kumsala yakın yerlerde yoğun alan kısımlar toprak yuzeyince katı kabuklanma gibi yapar bu yuzden çıkışı engeller ama kurtarılcak gibiyse tel tırmık iş yapar.onun dışında temel sorunlar nedir ne değildir paylaşırsanız daha iyi yardımcı olmaya çalışırız

Çok teşekkürler, sağol. Ayçiçekleri bayıra ektik. Bayır tarlalar eğimli bir yapıya sahip kara toprak. Yerler kuvvetli ancak yağmur çok fazla olduğu için toprağın altı çamur. Ayrıca bizim buralarda ayçiçek çıkış yapsa bile yağmur çok fazla yağarsa maalesef ayçiçeğin gelişimi duruyor ve ya çok yavaşlıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam 5 sene önce ayçiçekler çıkış sağlayıp 6-7 yaprak olmasına rağmen yağmurun fazla yağmasına bağlı olarak Ayçiçek büyüyüp gelişmediği için bozmak zorunda kalmıştık. Tel tırmığımız var. Ancak sorun daha çok toprak yüzeyinden çok toprağın altının çok fazla ıslak olmasıyla ilgili gibi.

Geçmiş olsun.Edirne'nin hangi köyündesiniz bilmiyorum ama yarından itibaren bir kaç gün yağış alabilir bölgeniz.Tarlalarınızın durumu nasıl bilmiyorum fakat içinize sinmemişse ve yapılan masraf kaybını göze almışsanız 1 hafta-10 gün sonra rahat rahat ekim yapabilirsiniz.
Biz de henüz ekim yapmadık, bekliyoruz.

Geçmiş olsun.Edirne'nin hangi köyündesiniz bilmiyorum ama yarından itibaren bir kaç gün yağış alabilir bölgeniz.Tarlalarınızın durumu nasıl bilmiyorum fakat içinize sinmemişse ve yapılan masraf kaybını göze almışsanız 1 hafta-10 gün sonra rahat rahat ekim yapabilirsiniz.
Biz de henüz ekim yapmadık, bekliyoruz.

Tesekkur ederim. Uzunköprü Gemici köy.

Muhtemelen bu gece yarısı sonrası yağış var. Yağış sonrası duruma göre hareket edeceğiz. zaten şu an çeltik öncesi toprak hazırlığı yaptigimiz için aycicege pek vakit ayıracak durum yok gibi.

53 54 yağ oranı yazmışsınız bir yanlışlık olmasın 43 44 olmasın? 53 54 yağ oranı çok yüksek bir değer .