Başkan çok yanlış anladın ana hat borun ne kadar geniş olursa okadar yakıt okadar düşer motor rahat çalışırEvet Üsdat sizin dediğiniz gibi geniş çaplı boruyla başlamakta hatta ettik sanırım.Amacımız kısa zaman da çok alan sulamak olduğu için bu yolu tercih ettik.Yanıldığımız ortada yeniden sulama ekipmanı almak bayağı masraf.Şimdilik traktörü yenileyip yolumuza devam edeceğiz..
Ben sana 160 lık boru al demedim niye. 1 tane 160 lik borya vereceğin para ile 3 tane 110 Luk boru alırsın ekonomik olur güncel fiyatları bilmediğim için fiyat yorumu yapmıyorum eskiden bu böyleydi şimdide aynıdır
Sen o 120 lik yani 5 lik borunun yanına pompadan bir çıkış daha yap tarlaya biri 120 lik boru ile birde 110 Luk boru ile gitsin ondan ettiğin yakıt karı ile borunun parasini 1 senede çıkar emin ol . Tarladki ara hatlara da birine 120 lik den gelen borudan diğerine 110 luktan gelen borudan bağla tekrarla
Bu sulama işi öyle birşey ki bilmeyene anlatmak zor oluyor yanlış anlama lafımı . Yaparak zamanla dediklerimi anlarsın ama seni de iyi anlıyorum . Söylediklerim hepsi tecrübe senin çıkarın içindir . Zamanla fotoğraflı paylaşım yaparsan daha iyi anlatmaya çalışırım .