LÜTFEN OKUYUN VE KATKI SAĞLAYIN

Şu andaki sistem tamamen zenginlerin lehine ve sistem bunların üzerine kurulmuş.Biz çiftçiler örgütlenemedik.Bunun gibi bir çok sebep sayabiliriz.Ancak şu anda sistem tıkandı.Köyler boşalıyor.Kalanlar ise perişan.Kim köyden gittiyse kurtulmuş.Ülkenin sonu iyiye gitmiyor.1 kg soğanı 0,4 kuruşa mal ediyoruz.0,3 KURUŞA SATIYORUZ.Pazardan ise kg 1,5 tl alyoruz.0,8 kr buğday satıyoruz 1,5 tl un alıyoruz.27 tl et satıyoruz.40 tl ye kasaptan et alıyoruz.0,5TLye domates satıyoruz .Marketten 3,5 tl alıyoruz.Artık salaklığın bir sınırı var.Ahmak olmaktan artık bıktık.Bunları Cumhurbaşkanlığına yazalım.Tarım bakanlığına yazalım,başbakana yazalım.Bu düzene dur diyelim.Yeter artık tırmık fotosu paylaşmayı, traktör resmi paylaşmayı.Madem 70.000 üye var bunlar 3 kuruma yazsalar biri mutlaka sesimizi duyar.şunu unutmayınki yarın yiyecek bir şey bulamayacağız.
Tarım bakanının etrafındaki müsteşar ve danışmanlar sana bana bunu yedirirmi sanıyon. Keşke dediğin gibi olsa ama olmaz. Örgüt falan boş... sana ilk yorumu ben yaptım usta . İki kardeş geçinemiyor iki köy değil 5 10 köy birleşsin diyorsun. Yok sizin köyde ofis kurulsun yok bizim köyde kurulsun depolar bizim köyde olsun derken depodaki buğdaylar çalınmaya başlarsa iş yapım derken kan akar. Yapabilen babayiğit varsa bize sorup danışmaya gerek yok . Herkes serbes yapabilir.

Çifçinin tarımın bitirilmesi ekonominin çökertilme devletin elindeki bir olay.. basiretsiz insanları başına getirip işleri çıkmaza bilerek sokar. Ki devletine bağlı eski günleri özleyen bir millet yetişe. Nasılmı basiretsiz insanlar yanlış yönetimle halkı çalışan ve bütün toplumu kucaklayan başka arayışlara iter ve ilerde milli insanları başa getirir ve herkes o milli liderin etrafında toplanır. daha büyük bir ekonomi ve devlet meydana gelir. Bunun kontrolünü devlet kimsenin eline vermez. Boş bir hayal bu sistem sadece. İki gün sonra buraya cevap yazan adam bile bulamayacaksın.

Nemrud, ona karşı gelen Hz İbrahim peygamberin ateşte yakılması emrini vermiş. Meydanda odunlardan büyük bir yığın yapıp odunları tutuşmuşlar. O kadar büyük bir alevmiş ki bulutlara kadar yükselmiş. Bütün hayvanlar ateşten korkmuş kaçmış. Nemrud, ne güçlü bir kral olduğunu herkes anlasın, görsün istemiş. Nemrudâ��un askerleri İbrahim peygamberâ��i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış.

Bu sırada göklere kadar varan ateşe doğru bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile telaşla gidiyormuş. Başka bir karınca onun bu telaşını görüp sormuş:

� Acele ile nereye gidiyorsun?

Telaşla yetişmeye çalışan karınca, ağzındaki bir damla suyu ellerinin arasına alıp cevap vermiş:

â�� Haberin yok mu? Nemrud, İbrahim peygamberi ateşe atacakmış. Meydana ateşin olduğu yere su götürüyorum.

Diğer karınca kahkahalarla gülerek demiş ki:

â�� Senin yanan büyük ateşten haberin yok mu? Ateşe hiç bakmadın mı? Ne kadar büyük, senin bir damla suyun ateşe ne yapabilir ki?

Bir damla su taşıyan karınca:

â�� Olsun, hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır.
Ustam keşke kopyala yapıştır yazıyı okusaydınız. Sizin dediğiniz karınca ile karga arasında geçen bir olay. Karınca su karga ise dal taşıyormuş. Karınca safını bellirtiyor. O olayla bu farklı. He sen dersen debletmi çifçimi diye ben devlet derim. Devlet varsa çifçi var..

hocam herhalde iyi anlatamadım.Gönüllü birleşme yok.Devlet bunu yasa ile yapacak.Kimseye güven diye bir şey yok.Çalma olayı imkansız gibi bir şey.

Ustam keşke kopyala yapıştır yazıyı okusaydınız. Sizin dediğiniz karınca ile karga arasında geçen bir olay. Karınca su karga ise dal taşıyormuş. Karınca safını bellirtiyor. O olayla bu farklı. He sen dersen debletmi çifçimi diye ben devlet derim. Devlet varsa çifçi var..
çok sevdiğim bir hikayedir.Bunun birçok versiyonu var.Saffımız Türkiyedir.

hocam herhalde iyi anlatamadım.Gönüllü birleşme yok.Devlet bunu yasa ile yapacak.Kimseye güven diye bir şey yok.Çalma olayı imkansız gibi bir şey.
Yukarda devletin neden böyle bişey yapmayacağını size açıkladım.
Ülkede olan olaylar tesadüfenmi gelişiyor. Yani devletin hiç planı yokmu. Devlet basiretsizmi ki hiç bir olaya gizliden veya planlı olarak müdahil olmasın. Devlet sırrı deniken bir olay var. İstihbaratı var istihbarat diyince devletler arası olmaz sadece. Santrançda bir vezir var birde şah. Vezir şahı sürekli arka planda saklar. Yani derin işler. Devlet böyle bir girişime girmeyecek girmezde. Yukarda açıkladım anlayana.

Tamam bu çözümler ile gittik çaldık sarayın kapısını diyelim. Adamların sana tek söylecekleri şey, çiftçinin şuan ki durumdan oldukça memnun olduğudur. Önümüze atar oy oranlarını,al bak der...
Sus pus kalırız orda...

Ortada güvenebileceğimiz bir devlet veya devlet kurumumu var? Açıkçası ben devlete güvenmiyorum. Devlet dediğin önce adaleti sağlamalı.
Ben baya yazdım ama anlamadılar usta. Hala devlet kuracak diyorlar. Devletin müsteşarları danışmanaları kim baksalar çifçiyi neden bu hale bilerek ve planlı olarak nasıl getirdiler çözerler. inanın sizi kapıdan muhaattap alıp içeri almazlar. Hatta git işine bak derler. Devlet çifçiyyi nasıl güçlendireceğini malını nasıl para ettireceğini bilmiyormu zannediyorsunuz. Bunkadarını bilmiyorsanız siz nasıl örgütleneceksiniz merak ediyorum.

3 ay müdürlük yaptım, kurum idare etmenin ne olduğunu gördüm.Arkadaşların dediği gibi bu işler insanı yorar. Tarımsal kalkınma kooperatifi kurup idarecilik yaparsanız, karşıdan görüldüğü gibi işlerin yürümediğini anlarsınız.Arz ederim.

Önce adaleti saglamalıyız,adil olmalıyız,sonra eğitimli olmalıyız,ben görüyorum sizlerde görüyorsunuzdur,hangi kooperatif başkanı veya köy muhtarı veya herhangi bir köy yöneticisi üniversite,lise mezunu varmı varsa bir elin parmakları sayısıncadır. eger eğitim düzeyimizi yüksetemezsek kusura bakmayın ama bu gidişle bir arpa boyu yol alamayız,adam kooperatifi afedersiniz donuna kadar soyuyor,kimse bişey yapamıyor neden siyasi gücü var.yandaşı var varda var.olmaz değil olur.arkadaşa bu guzel düşüncesinde başarılar diliyorum.kooperatifcilik konusunda PANKOBİRLİK VE TARIM KREDİ bizlere güzel bi örnek...

Arkadaşlar bu siatemde soygun yapılamaz.Bu sistemde üniversite mezunu olmaya gerek yok.Bu sistem borsa isteminin daha genişi.Çiftçi onların yuvasına gitmeyecek. onlar bizim yuvamıza gelecek.Aracılar ortadan kalkacak.Cumhurbaşkanı aracılardan şikayetçiydi.Size soruyorum.Bu sistemde aracılar ortadan kalkmıyormu. Eğer tarım bakanlığı bunu yapmıyorsa Cumhurbaşkanımıza muhalefet ediyor demek değil mi.

Yukarda devletin neden böyle bişey yapmayacağını size açıkladım.
Ülkede olan olaylar tesadüfenmi gelişiyor. Yani devletin hiç planı yokmu. Devlet basiretsizmi ki hiç bir olaya gizliden veya planlı olarak müdahil olmasın. Devlet sırrı deniken bir olay var. İstihbaratı var istihbarat diyince devletler arası olmaz sadece. Santrançda bir vezir var birde şah. Vezir şahı sürekli arka planda saklar. Yani derin işler. Devlet böyle bir girişime girmeyecek girmezde. Yukarda açıkladım anlayana.
20 yıldan fazla devlette çalıştım.Her alanda çalışan arkadaşlarım oldu.Bunları çok duydum. Ama hiç derin iş görmedim.Her şey kanunla yönetmelikle yapılır. Ama bazıları bunları uygular veya çiğner.Ama hepsi sonradan ceza almıştır.Bizim ki sadece çiftçi sistemi.Ayrıca kimseye bir zarar yok. Sistemden sadece asalakları atacağız.Her kes karlı çıkacak