Tarım bakanının etrafındaki müsteşar ve danışmanlar sana bana bunu yedirirmi sanıyon. Keşke dediğin gibi olsa ama olmaz. Örgüt falan boş... sana ilk yorumu ben yaptım usta . İki kardeş geçinemiyor iki köy değil 5 10 köy birleşsin diyorsun. Yok sizin köyde ofis kurulsun yok bizim köyde kurulsun depolar bizim köyde olsun derken depodaki buğdaylar çalınmaya başlarsa iş yapım derken kan akar. Yapabilen babayiğit varsa bize sorup danışmaya gerek yok . Herkes serbes yapabilir.Şu andaki sistem tamamen zenginlerin lehine ve sistem bunların üzerine kurulmuş.Biz çiftçiler örgütlenemedik.Bunun gibi bir çok sebep sayabiliriz.Ancak şu anda sistem tıkandı.Köyler boşalıyor.Kalanlar ise perişan.Kim köyden gittiyse kurtulmuş.Ülkenin sonu iyiye gitmiyor.1 kg soğanı 0,4 kuruşa mal ediyoruz.0,3 KURUŞA SATIYORUZ.Pazardan ise kg 1,5 tl alyoruz.0,8 kr buğday satıyoruz 1,5 tl un alıyoruz.27 tl et satıyoruz.40 tl ye kasaptan et alıyoruz.0,5TLye domates satıyoruz .Marketten 3,5 tl alıyoruz.Artık salaklığın bir sınırı var.Ahmak olmaktan artık bıktık.Bunları Cumhurbaşkanlığına yazalım.Tarım bakanlığına yazalım,başbakana yazalım.Bu düzene dur diyelim.Yeter artık tırmık fotosu paylaşmayı, traktör resmi paylaşmayı.Madem 70.000 üye var bunlar 3 kuruma yazsalar biri mutlaka sesimizi duyar.şunu unutmayınki yarın yiyecek bir şey bulamayacağız.
Çifçinin tarımın bitirilmesi ekonominin çökertilme devletin elindeki bir olay.. basiretsiz insanları başına getirip işleri çıkmaza bilerek sokar. Ki devletine bağlı eski günleri özleyen bir millet yetişe. Nasılmı basiretsiz insanlar yanlış yönetimle halkı çalışan ve bütün toplumu kucaklayan başka arayışlara iter ve ilerde milli insanları başa getirir ve herkes o milli liderin etrafında toplanır. daha büyük bir ekonomi ve devlet meydana gelir. Bunun kontrolünü devlet kimsenin eline vermez. Boş bir hayal bu sistem sadece. İki gün sonra buraya cevap yazan adam bile bulamayacaksın.