Ynt: LS'ler tek tek dökülüyor
Çekiş... çekiş...çekiş...
Yıllardır bölgemden gördüğüm ve trakkulup ' ten izlediğim kadarıyla bir traktörün ' ' tutulması ' ' na etkili olan birinci faktör çekiş.
Bu motorların 60 lığına (57 HP) geçen aylarda bir ara çok meraklandım. 4WD,konforlu,mitsubishi motor,ön manevra açısı tek çeker gibi mükemmel olmasına rağmen 2-3 yaşındakilerinin satış fiyatlarının düşüklüğüne akıl erdiremedim(23-25 bin civarı).Kullanıcıların trakkulup te yeteri kadar yorumu olmadığından ve bölgemde bulunmadığından almaya cesaret edemedim. Ancak yine de ,3x13 pulluk takmış bir LS 60 ' ın sert bir topraktaki çift sürme videosu , çekmiyor diyen arkadaşımızın hipotezine göre daha objektif olur kanısındayım.
Ayrıca yine çok sevdiğim ve heveslendiğim yerli bir markamızın bölgemizdeki çekiş performansı araştırmam hevesimi söndürdü.
Bu sene kuraklık yüzünden köyümüzde çiftçekerler 5 aydır yağmur yağmadığından betonlaşmış tarlaları aslanlar gibi ekime hazır hale getirdiler.Tek çekerlerin hiç şansı yoktu.Onlar hala yağmur bekliyor.Düşünün, bin hevesle aldığınız bir 4 WD nin çekmediği zamandaki halinizi..
MF 260G 4WD, 6-7 yaşındakiler 37-38 bin, MF 266 ,2008 4WD ,43000 lira.Amasya İnan otomotive ' ' ne diyorsunuz, birde kabin 50000 lira dedim.Piyasası böyle (yani işine gelirse) dediler.
MF 3060 4wd lerinin de yanına yaklaşılmıyor.Tek çekerlerinin çekişi bile dillere destan.Fiat ve Nh lerdende çekiş şikayeti duyulmuyor.
Ahh Uzel ahh.Hiçbir modeline hiç kimse ' ' çekmiyor ' ' diyemiyordu..