Lemken Rubin ile Matris Armoni DiskTiller Benzerliği

Ynt: Lemken & Matris Dısc Tıller

Barış UZEL link=topic=73671.msg862143#msg862143 date=1394408498' Alıntı:
kaç hp motor lazım bunun için ???
ağır olduğu için hidrolikler kaldırdıktan sonra motorun çekmesinde bişey yok rahat çekiyo diyodu trakyalı arkadaşlar bilader

Çağrı link=topic=73671.msg862144#msg862144 date=1394408543' Alıntı:
ağır olduğu için hidrolikler kaldırdıktan sonra motorun çekmesinde bişey yok rahat çekiyo diyodu trakyalı arkadaşlar bilader
hidrolikte sorun yok gerisi kolay öyleyse :D la şimdi biz alsak köyde kim varsa gelip takar kullanır td 65 ciler zaten akbaba gibi dönüyo etrafta gelir onlarda takar :D

Barış UZEL link=topic=73671.msg862148#msg862148 date=1394408796' Alıntı:
hidrolikte sorun yok gerisi kolay öyleyse :D la şimdi biz alsak köyde kim varsa gelip takar kullanır td 65 ciler zaten akbaba gibi dönüyo etrafta gelir onlarda takar :D
65in de yiyeceği halt değil artık :D gerçi sizin arazi çok düz burada olsa imkansız da orda belki tahterevalli gibi idare ederler :D en hafif olanı 1200-1300 kilo 2 tona kadar yolu var :)

Bizim burada yani trakyada pötinger deniliyor bu alete aslında disk tiller adı ama ilk pötinger firması çıkarttı diye böyle denmiş.Bizim bir abimizin hem ts110 ' unda hemde t6020 ' sinde var Azim ' in disk tilleri yer hafif otlu bile olsa şahane yapıyor.Bu aletin en sıkıntılı yanı asılır tip olduğundan hidroliğe çok yük biniyor.Çağrı ' nında dediği gibi alet ağır bir alet.Abimizin nh ' leri asfalta çıktığında sallana sallana gidiyordu o kadar diyeyim.Bende düşünüyorum böyle bir alet.. Ağır abimizin aldığı Azim ' i zaten uzun süredir takip etmekteyim.Onun söylediğine göre fiyatı 10bin tl.Ben burada fuarda sormuştum 11bintl fiyat vermişlerdi 24 ' lüsüne DemirdöğeN.Matris ' e gelince iyi kopyalamış Rubin ' i.Ben fuarda görmüştüm matrisi hatta lemken sanmıştım.Yalnız Azim kadar yaygın olduğunu düşünmüyorum.Malzeme kalitesi hakkında da bilgim yok.

Güzel alet ama anızda vede aycicek bozumunda goble yeterli geliyor ama ikilemede goble dönüslerde sıkıntı veriyor motoru hotlatıyor anıza goble cektim geden yıl cok güzel bozuyor.pancar ekeceğimiz tarlayı pulluk ile aktardık cizer cektim tezekler kırılmadığından dolayı goble cektik bazı yerlerde kudret hopluyor.ilk anız yada baska tarla bozumunda goble süper bi alet ama bence ikilemelerde bu disk tiller olacak.bazı tarlalarda kamış yada büyük otlar gobleyi hic tınmıyor hatta gobleyi alırken küçük diskli vardı 51 felandı galiba bunu allalım dedim babama oda dis nekadar büyük olursa otlar okadar sarmaz ve tıkamaz demisti bu tisk tiller tıkama yaparmı bilmiyorum bence ilk islem goble ile ikilemelerde bu alat ile yapılmalı. Yakından görmek lazım

Güzele benziyor kaliteli gibi duruyor ama kullanmadan bilinmez.Forum da kullanan ya da yakından gören var mı?Ben sitesine baktım alçak tip 18-20 ' li 650-750 kilo arası diyor merdane de 150 kilo fark ediyor minimum 65 beygir falan istiyor.70 beygir tekçekerlere uyar mı?Nadasa olmasa bile buğday yeri hazırlarken kullanabilir miyiz acaba?

Ynt: Lemken Rubin ile Matris Armoni DiskTiller Benzerliği

Bu aletin 24 lüsünü var bizde. Çok memnunuz Türkiye ' de ki emsallerine göre çok sağlam, mesela emsallerin çoğunun disk kalınlığı 3-4 mm iken bu alette disk kalınlığı 6 mm aynı Lemken Rubin 9 da olduğu gibi neyse alet Ünlü firmasının malı zaten. O broşür de yazan beygir güçlerine bakmayın iş yapması için 57 disk olanı için her disk için en az 4.5 BG, 62 disk olanı için 5.5 BG civarı güç lazım düşük beygir de iş yapmıyor mu yapıyor ama hem traktörü yoruyor hem seri gitmiyor hemde aşırı şekilde yakıyor. Bu tip aletlerin verimli çalışması için toprak işlemenin 10-15 km/s arası yapılması lazım. Alacak arkadaşlar bu yazdıklarıma dikkate ederlerse yararlarına olur.

tarım makine müh. link=topic=73671.msg1009743#msg1009743 date=1435009107' Alıntı:
Bu aletin 24 lüsünü var bizde. Çok memnunuz Türkiye ' de ki emsallerine göre çok sağlam, mesela emsallerin çoğunun disk kalınlığı 3-4 mm iken bu alette disk kalınlığı 6 mm aynı Lemken Rubin 9 da olduğu gibi neyse alet Ünlü firmasının malı zaten. O broşür de yazan beygir güçlerine bakmayın iş yapması için 57 disk olanı için her disk için en az 4.5 BG, 62 disk olanı için 5.5 BG civarı güç lazım düşük beygir de iş yapmıyor mu yapıyor ama hem traktörü yoruyor hem seri gitmiyor hemde aşırı şekilde yakıyor. Bu tip aletlerin verimli çalışması için toprak işlemenin 10-15 km/s arası yapılması lazım. Alacak arkadaşlar bu yazdıklarıma dikkate ederlerse yararlarına olur.
Benim için geç kaldınız. 18 ' li aldım. TD65 tek çeker tam da sizin bahsettiğiniz gibi zorlanıyor. Genel olarak iyi iş çıkarmaya başladık.

newharun link=topic=73671.msg1009748#msg1009748 date=1435010689' Alıntı:
Benim için geç kaldınız. 18 ' li aldım. TD65 tek çeker tam da sizin bahsettiğiniz gibi zorlanıyor. Genel olarak iyi iş çıkarmaya başladık.

Sağlık olsun diyelim artık. Traktör çok zorluyor ise çapraz uçlardan 1 er diski söküp deneyin (yani aleti 16 lı yapın) o zaman rahatyabilir. Firmalar bunu bilerek yapıyor ülkemizde ki traktör güçleri belli, ekipmanların ağırlıklıklarıda belli ee ne yapacalar gerekenden 15-20 bg aşşağı yazıyorlar satmak için burası Türkiye diye boşuna söylenmiyor.

Burda ki resimlerde aletin merdane uzantıları da duruyor üzerinde onlarıda sökün ne kadar hafiflerse o kadar rahat çeker 60-70 kg dan ne olacak deyip geçmeyin yani. Ne kadar seri çalışırsa hem az yakar hemde işi daha düzgün yapar benden size tavsiye.

İlkin 16 ' lı alıcaktık. Sonra sökmemiz kolay olucak diye 18 aldık. Traktörü de değiştirme niyetim var. Hayırlısı artık

newharun link=topic=73671.msg1009748#msg1009748 date=1435010689' Alıntı:

otlu yerde iş yapar mı bırde derınlıgı ne kadar oluyor abı bunu cektıkten sonra elımıze bır cetvel alsak ne kadar derınlıge işlemıs olabılır acaba