kuru tarım

Hemşerim öncelikle hoşgeldin, kayserinin neresinden bilmiyorum ama bizim buralarda ortalama 300 ile 450 arası toprak şartları bakımı vs. büyük önemi var.
Bizim buralarda Kuru tarım ile her zaman uçurumun kenarındasındır zaten, ben inanmıyorum ortalam kuru tarımda şu kadar diyenlere aynı işlemleri yaptığın yan yana 2 tarlada bile verim farklılığının olduğu kıraçta ne ortalamasında bahsedebiliriz ki.

Tarlayı gübreyede boğsan, kralınıda yapsan mevsim şartlarının anormal seyrettiği her sezon afaki olarak 200 milyarlık mal çıkarıp 8.Ayın 30'u geçmeden paranın 4/3'nü kooperatif müdürünün avcuna saymak zorunda kalırsın.

Kıraç arazi sahiplerinin yapacağı tek şey var mevsim anormalliklerini fırsata çevirerek, alternatif tarıma yönlenerek zarar kıstaslarını daraltarak çemberden çıkmak zorundadır, yoksa hep kardan zarar yada kapı kapı kefil aramak yanına kar kalır.

hoşbulduk hemşerim çok doğru bir noktaya değindin kayseri erkilet boyacı köyündenim,aynen öyle uçurumun kenarında bekliyoruz bakalım düşermiyiz kalırmıyız allah bilir,çeşit olarak ne ekiyorsun kullandığın gübreler nedir kardeşim
 
hoşbulduk hemşerim çok doğru bir noktaya değindin kayseri erkilet boyacı köyündenim,aynen öyle uçurumun kenarında bekliyoruz bakalım düşermiyiz kalırmıyız allah bilir,çeşit olarak ne ekiyorsun kullandığın gübreler nedir kardeşim

Allah herkesin rızkını verir kardeşim kimseyi bilinçsiz çiftçilik yapmadıktan sonra tarla tapandan batırmaz,

1500 öz malım - 200 dekar icar ekiyorum hersene 600 - 800 dekar arası değişiyordu 5 yıl önce ama artık hersene toprak analizi yaptırıp, ona göre bakım uygulayarak ekim yapıyorum.

3 senedir analizlere taviz vermeden gübreleme işlemi yapıyorum, belirli olarak kullandığım gübre çeşiti yok.

Allahıma şükürler olsun kapımda malzeme çok, işi olan herkes alır ücret talep etmem ama mal pisliklerini ikilemeden önce alma şartı koşarım, tarlayı mal pisliği ile hamur gibi yumsattıktan sonra ekimlerimi yaparım çok faydasını gördüm şu zamana kadar.

2 senedir 80 dekarlık 3 parça yan yana tarlamda deişik bir taktik deniyorum biçerin arkasına saman remorku taktırmayım tarlaya saçtırıyorum, ve gördüğüm sonuç üre kullanmama gerek olmadığı. Tarlanın azot ihtiywcını karşıladıgını gördüm analizlerde azot sıkınısı çekmediğini gördüm eskiden azot isteyen tarla.


Ağırlık olarak arpa-buğday
Kabak ve patates ekiyorum.

Bu sene patatese ağırlık vereceğim allah emeğimizin karşılığını verir inş.
 

Benzer Konular