Çınar ve karağaçlarımızı buadadık onun yapraklarını kurbanlık tosunlara verdik ötekilerine bişey olmadı bir tanesi sabah baygın duruyordu.Rahatsızlanacağını düşündüm o akşam yoğurt karbonat ve zeytinyağı verdik ama yine sabah baygındı.Veteriner başına su döktüğün zaman hayvan kafasını kaldırıyorsa iyleşir dedi ve başını kaldırdı su dökünce hayvan 5-6 gün boyunca verdiğimiz yapraklar kırkambarını kitledi bizim yardımlarınızla dışkısını yapıyorum 6 günde yaprakları vücündan attı 2 çeşit ilaç kullandık 3. olarak penisilin kullandık canlı ağırlığı 650 kilo 8 saate bir 25 mg penisilin vurduk günde 7 8 sefer yıkadım gazını çıkaramadığı zaman midesine hortum sokup gazını aldım 13 14 gün boyunca bizim desteiğimizle kalkıp oturdu şuana kadar 15 16 gün oldu %80 kuru ot verdik geviş getirdi çok az miktarda fabrika yemi verdik calaskar ile kaldırdık ayakta kalmaya çalışıyor ama toynaklarını kırıyor normalde yattığı yerde ön ayağının birini kırıp ötekilerini çekip bırakabiliyor kafasını kırıp sağa sola çevirebiliyor son 2 gündür yani 15. ve 16. yattığı yerden kendisi doğrulup oturabiliyor boyunu havada geviş getirerek çok az yem yiyor küçük tuvaletini yapabiliyor gazı yok ama iştahsız oturduğu yerde oturuyor bazen kalkmaya çalışıyor ama kalkamıyor ayaklarını çekip bırakabiliyor ama kalkamıyor işte şuanda sadece b1 vitamini veriyorum günde 20mg ete bu hayvana kalkması için ne yapmam gerekiyor ilk 10 gün yoğurt ve karbonat verdim bazen de zeytin yağı iştahının açılması ve ayağa kalkması için ne yapmam gerek çok teşekkürler allah razı olsun.kuyruğunu sıktığı zaman acı hissedip bağırıyor.