arkadaslar merhaba aycicegi ekeli 10 gun oldu . kepir yerlerde cikis %80 fakat kumsal yerlerde henuz %10 gibi. bunun sebebi nedir. ayni derinlige ekildi 6-7 cm .
arkadaslar merhaba aycicegi ekeli 10 gun oldu . kepir yerlerde cikis %80 fakat kumsal yerlerde henuz %10 gibi. bunun sebebi nedir. ayni derinlige ekildi 6-7 cm .
KUMSAL YERİN NEMİ YETERSİZ OLABİLİR...
Aynı uygulama benimde aklımda , bir sene öyle yapıp denemek istiyorum , toprağın kabalığı alınınca derin Ekim olmaz sanırım , benzer uygulamayı İzmir taraflarında arkadaslarda yapiyor sanırımBenim bölgede bulgarlar ekimden önce merdane çekiyor daha sonra ekiyorlar bakıyorum onların yerlerine hiç şaşmadan çıkıyor 1 tane çıkmayan yer yok forumda böyle uygulama yapan var mı acaba bilgi verilirse iyi olur
Diskli yeni tip makinalar daha iyi sanırım bu işte , baltalı sistemde derin Ekim riski daha fazla sanırımBence mantıklı bir uygulama makinanın balta ayak veya diski 4 veya 5 cm illaki batar be sert zeminde daha iyi çıkış olur biz 2 aysan yapıp ekiyoruz toprak kaba kalıyor ondan sonra neden böyle oldu ikilemli çıktı tohumun biri 4cm diğeri 7 8 cm e gidiyor haliyle bu durum ortaya cikiyor
Bizim burda ekmeden önce tapan dediğimiz aletle toprak sıkıştırılıyor öyle ekiliyor baltalı ile ekilen yere kesinlikle şart yoksa derine ekim oluyorBenim bölgede bulgarlar ekimden önce merdane çekiyor daha sonra ekiyorlar bakıyorum onların yerlerine hiç şaşmadan çıkıyor 1 tane çıkmayan yer yok forumda böyle uygulama yapan var mı acaba bilgi verilirse iyi olur
Cvp gec oldu ama gectigimiz yil ben yaptim tirmik cektim bastan arkasindan ekmeyi dusundum ama olmadi ekilmedi yaştı hava durumu buyuk yagmur gosteriyordu isi hizlandirmak icin merdane cektim ektim zincir gibi çıktıBenim bölgede bulgarlar ekimden önce merdane çekiyor daha sonra ekiyorlar bakıyorum onların yerlerine hiç şaşmadan çıkıyor 1 tane çıkmayan yer yok forumda böyle uygulama yapan var mı acaba bilgi verilirse iyi olur
Diger ektiginiz yerlere gore veya gecmis yillara gore arada verim farki oldu mu yada baska gozlemlediginiz bir durum var mi?Cvp gec oldu ama gectigimiz yil ben yaptim tirmik cektim bastan arkasindan ekmeyi dusundum ama olmadi ekilmedi yaştı hava durumu buyuk yagmur gosteriyordu isi hizlandirmak icin merdane cektim ektim zincir gibi çıktı
Diger ektiginiz yerlere gore veya gecmis yillara gore arada verim farki oldu mu yada baska gozlemlediginiz bir durum var mi?
Zaten ağır tavda hiç bir ürün özellikle yaz Ürünleri hiç gelişmiyor. Ayçiçeği de bu yil erken ekelim diye iki gün daha bekleyemedik zararini her seneki ortalamamizdan dönüme yüzde 25 daha düşük verim ile gördük. Bu büyük bir ders oldu bana bundan sonra isterse nisana kadar uzasin toprağı tam kurutmadan aycicek ekmem...hem biraz daha bekleyince otlar çıkıyor sürüp ekince otlarin da işi bitiyor.tek riskli tarafi nisanda yağmurların tümden kesilmesi..o da bazi yillar oluyor ama yine de topragin tam isinmasini beklemek en güzeli. ...Bizde şekerpancarı ekmeden önce merdane çektik.Makine balta ayaklıydı çok güzel ekim oldu.Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus toprak yüzeyinin kuruya yakın olması lazım.Agır tavda tarla yüzeyi beton gibi olur yapılan işlemin hiçbir özelliği kalmaz.
Hatta Şekerpancarı ekilecek tarlada gezerken ayak toprağa batmayacak derler.
Fark cokta dikkat etmedim ama olmadi diyebilirim ortalama 220 kilo verim bu kurak gecen yila gore iyiydiDiger ektiginiz yerlere gore veya gecmis yillara gore arada verim farki oldu mu yada baska gozlemlediginiz bir durum var mi?