Ynt: kudret 100 lüks
köylü link=topic=67672.msg770348#msg770348 date=1378196358' Alıntı:
dün ankara sincan da başer otomotivde td 90-100 leriinceledim pazarlık vardı içine kabine bindin çok igrenç geldi yılların türk traktörü bukadar dar ve basiat bir kabin yapar mı? arkasını inceledim okadar basit ve görünüş kötü ki...ek pistonlar oyuncak gibi..vitesler kumaanda dügmeleri böyle nasıl bir iş olur ki..
traktör kötü demiyorum kabin ve arka dizayn ve iç dizayn beni çok kötü etkiledi..
burası türkiye burda traktör çiftçini arabası eli ayagı kabin bu kadar dar almaz kaza anında çıkma ve atlama şansın sıfır.
kabine iki kişiden fazla binemedik ben tarlaya üç kişi gidiyorum kendi ailemi almıyor traktör kabini...
biz çiftlik düzeni olan bir tarım ülkesi degiliz ..
ve buyüzden newholland macaramız kısa sürdü..birçok traktör markalarını gezdik içimize sinmedi..ithallar dışında buda çok para
ve buyüzden erkunt gerçekten harika işler yapmış hakkını vermek lazım...
ve erkuntda tekrar karar kıldık...ailecek...
alınan kararlar ailelecek olmalı ve bu çok önemli...
ailecek aldıgınız karara saygı duyarım
insanlar kararlarını özgürce kimsenin müdahalesi olmadan verebiliyorsa bundan güzel birşey yoktur
yalnız tasarım ve dizayn tarım veya iş makinalarında öncelik sırası olarak degerlendirisek 6. hatta 7. sıralarda gelir
öncelik sırası bence saglamlık yakıt çekiş ikinci el piyasası servis ve yedek parça gibi konulardır
kaldıki 90-100 beygir traktöre para verebilecek gücü olan bir çiftçinn evinde illaki ayagını yerden kesecek bir araba vardır
en kötü ihtimal renault vardır bitane eski falan da olsa bende birsürü traktör olmasına ragmen 1 tanede 96 model renault(toros)var mesela yerine göre daga bile çıkıyor traktörleri herzaman basit hafif nakliye insan taşıma vs gibi işlerde kullanmaya gerek yok bence
ayrıca malum traktörde veya römorkta yolcu taşımak yasak kanunlara göre sadece izin alınırsa ve uygun şartlar saglanırsa izin veriliyor ve bazı üreticiler traktöre koyacakakları yolcu koltu için izin bile alamıyor malum bu şartlarda kabin darda olsa genişde olsa o yolcu koltugu artı 1 puan demektir
son olarak iki markanında kabinlerini inceledim bindim içine kısasüre önce
aralarında uçurum sayılacak bir güzellik göremedim biri digerinden az geniş yada az dar olabilir fakat igrenç diye niteleyebilecek veya süper diye niteleyebilecek kadar abartılı bir fark yok