Kudret 100 alımı ilgili gorusleriniz fikirleriniz

Ynt: Kudret 100 alımı ilgili gorusleriniz fikirleriniz

kudret tam kudret adı üstünde..şuan kullanıyorum..zf vazgeçmem asla..

Koyde 3 tane vardı biraz başlarda çok yakıyodu ama çekişine diyecek yok 81 500 ben aldım kayseri tarım fuarından yusuf abim ben bahsetmşl yukarda :) gecen yıl alanlar 94 90 86 bin e almışlardı sıfır trajtor almayı duşunuyorsan sadece erkunt şçin demiyorum pazarluktan iyi anlayan beş altı kişiile birlikte gidip direk fabrika mudurleriyle edeceksin benim aldığım fiyata kayseride daha hiç satılmamış ilk ve son olur bu diyolar :)

zf li bir erkuntda tarla da arkaya bakma olayı yok gibi..pullukta ve diger işlerde ilk ayar yapıldıktan sonra rampada kaldır düzde indir..gibi derdin kesinlikle yok..

2012 nin 3. ayında kudreti görmeden incelemeden sipariş edip 5. ayda sitede ilk alanlardanım yaklaşık 600 saat çalışıp satmak zorunda kaldım, bu motor büyük işler için ideal tırmık çekerkende aynı yakıyor yolda gezerkende anız sürerkende yani aralarında çok az fark var umut abinin dediği gibi sana gelmez bu motor bu motor ancak 50 dönüm ve üstü parça parsellerin varsa sana gelir ben erkunt fanatiği de değilim düşmanıda değilim sadece hesabını yapmaya çalışan bi çiftçiyim. Sen şimdilik dış görünüşüne heybetine kağıt üzerindeki değerlere bakıp beğeniyorsun 277 yi verip aldığın ilk gün çok mutlu olursun ancak 100 saat civarı çalışınca bomba patlayacak, satayım dersen benim gibi 1 yıl için 20 bin zararı gözden çıkar.

herkes kesesini ve yapacagı işi bilir.alacaks adam buradaki yazılara bakıp da almaz ve de satmaz...benim 125 dekar arazim var.bu araziyi 50 hp lik bir traktörde eker biçer 100 hb lik de herkes kesine ve hefesine göre alır.ve de satar...
yakıt olarak öyle kese yoracak bir yakıtı yok. erkunt 2 çeşit...işin agır ve yükte kullancaksan keyifle tarla süreceksen zf li erkunt,işin hafif ve yolda getir götür yapacaksan e serisi carraro lu erkuntu alırsın keyfine bakarsın..erkunt dışında bir çok modelde var zevk ve kesene ne uygun sa o alınır...
zaten alacak kişi araştırmasını iyice yapmıştır...bizimkisi laf olsun...
kim ne alırsa hayırlı olsun kazancı bol olsun......
ama hesab ve kitap çok önemli...bi yanlış on dogruyu götürüyor tarım da...ve türkiyede..

bence desinlere traktör almamak lazım..
hepimiz anlımızın teriyle kazanmaya çalışıyoruz... paramız çok değerli..
götürüp iş hacmimizin çok yukarısında borçlarla aldığımız traktörlere para yatırıyoruz ..
60 hp lik bir traktörle yapacağımız işlere 100-110 hp lik traktörler koşuyoruz ...

konu sahibine değil bu ifadeler tabi :)
öylesine aklıma geldi yeri gelmişken söyleyim dedim...

Öv küçügü al büyügü demiş atalarımız.Yusuf abi eskiden 135 lik 2 bin dönüm yer çeviriyodu tamamda adamların başka işi yoktu şimdi kısa sürede yapmak zorundayız çogumuz çünkü çark tarımla dönmüyor artık...

Teşekkür ediyorum yorumlariniz icin. Konunun başında da aciklamistim bu sadece bir plan halinde kesinlikle alınacak diye bir sey soylemedim. Fikirlerinizi faydalanip istedim. 74 bg 90 ya da 100 bg arasinda cok uçurum mazot farki olabilr mi ki ben demiyorum ki hepsi ayni yakar tabi ki alacagimiz 100 luk ya da 90 lik traktör 74 bg gore fazla yakacak ama ona gorede is yapacak degil mi ?
Para kolay kazanilmiyor dogru ama traktörde bir kere alınıyor tabiri caizse onun için daha geniş biçimde tartip biciyorum.
Biz 77 yi 2005 yilinda aldik o zamanlar çift ceker ihtiyacı yoktu kimi bilmiyordu bile o zaman 8 10 bin daha verip cift ceker almis olsaydik bugun bu sorun ortaya cikmayacakti

büyük motor balyada avantajlıdır köyde yazın dışardan gelenleri takip ettim valtra a85 tam gaz giderken tümo 7070 ayılıp bayılıyordu aynı mazotla büyük motor 250-300 balya fazla atıyor ve zamandanda tasarruf saglıyormuş böyle sezonluk iş yaparken zamanı degerlendirmek önemli 100 lük degilde 80 lik 4 piston daha ideal olabilir

Massey alacaksan 3 silindirli alma çünkü gücünü yenemiyor çok yakıyor bizdede çiftçeker massey 277 vardı .Erkunt kudret 100 ile değiştirdik şimdi çok memnunuz 100 beygirlik erkunt 74 beygir 277 den az yakıyor.Hem 85 beygirliklerde bazen yakıtta 100 beygirlik traktörleri geçiyor.Balyada kullancaksan bence 100 lük al klimayı açtığında motorun gücü çok düşmez.Erkuntlar tam orta çiftçi traktörü ne çok pahalı ne çok ucuz tavsiye ederim.

Kardeşim biz de balyacılık yapıyoruz. Sana net değerler vereyim.

Bu yaz bir arkadaşım 100,lük Erkunt aldı. Kudret yani. Bi 57 hp MF 3050 phantomla yapıyoruz. Arada neredeyse 2 kat güç farkı var.

Meslektaş olduğumuzdan sürekli konuşur, kıyaslarız. Sen ne yaktın, kaç balya yaptın, ne hızla yaptın diye.

Arkadaşın kudretle bir günde yaptığı balya sayısı:
20 saat hiç durmadan 2200 balya. 130 litre mazot yaktı. Balya başı 27 kuruş (şu anın şartlarıyla)

Benim MF 3050 ile bir günde yaptığım balya sayısı:
20 saat hiç durmadan 1600 balya. 82 litre mazot yaktı. Balya başı 24 kuruş civarında.

Anlayacağın motor gücü tam iki katı olan bir makina balya başı 3-4 kuruş fazla yaktı. Ama bu farkı aynı sürede 600 tane fazla balya yaparak kapadı.

Sonuçta her makina harcadığı güce göre yakıt tüketir. Bu yüzden tüm motor üreticileri yakıt sarfiyatını '1 hp güç için 1 saatte harcadığı yakıtı gram cinsinden hesaplarlar. Formülü de çoğu zaman x gr/hp saat ' tir.

Balya makinası 50 hp güç istiyorsa harcanacak güç de yakılacak yakıt da bellidir. Buradaki 3-4 kuruşluk fark ise traktörün kendi ağırlığından kaynaklanır. Bu kayıp hız olarak geri döner.

Ha motoru boş gezdirirsen durum değişir. 50hp makina km ' de 1 lira yakarken 100hp makina 2 lira yakar. Bunu da göz önünde bulundur.

Burda önemli olan nokta senin tercihin. Çok balya bağlayım diye bir derdin yoksa küçük hp makina yol yakıtı açısından avantaj sunar. Ama önünde toplu iş varsa ve 'ben yakıtta 3 ' e 5 ' e bakmam, bana en hızlı bağlasın, iş yapsın' dersen alacağın makina yüksek HP ' li olmalı.

Yani bunun sonucunda büyük makina, balya makinasını her zaman daha çok yorar, daha çok zorlar, kendisi de daha çok yakar ama daha çok da iş yapar. Küçük traktör için ise tam tersi.

Buna göre karar ver.

sebazios link=topic=74169.msg871114#msg871114 date=1395696260' Alıntı:
Kardeşim biz de balyacılık yapıyoruz. Sana net değerler vereyim.

Bu yaz bir arkadaşım 100,lük Erkunt aldı. Kudret yani. Bi 57 hp MF 3050 phantomla yapıyoruz. Arada neredeyse 2 kat güç farkı var.

Meslektaş olduğumuzdan sürekli konuşur, kıyaslarız. Sen ne yaktın, kaç balya yaptın, ne hızla yaptın diye.

Arkadaşın kudretle bir günde yaptığı balya sayısı:
20 saat hiç durmadan 2200 balya. 130 litre mazot yaktı. Balya başı 27 kuruş (şu anın şartlarıyla)

Benim MF 3050 ile bir günde yaptığım balya sayısı:
20 saat hiç durmadan 1600 balya. 82 litre mazot yaktı. Balya başı 24 kuruş civarında.

Anlayacağın motor gücü tam iki katı olan bir makina balya başı 3-4 kuruş fazla yaktı. Ama bu farkı aynı sürede 600 tane fazla balya yaparak kapadı.

Sonuçta her makina harcadığı güce göre yakıt tüketir. Bu yüzden tüm motor üreticileri yakıt sarfiyatını '1 hp güç için 1 saatte harcadığı yakıtı gram cinsinden hesaplarlar. Formülü de çoğu zaman x gr/hp saat ' tir.

Balya makinası 50 hp güç istiyorsa harcanacak güç de yakılacak yakıt da bellidir. Buradaki 3-4 kuruşluk fark ise traktörün kendi ağırlığından kaynaklanır. Bu kayıp hız olarak geri döner.

Ha motoru boş gezdirirsen durum değişir. 50hp makina km ' de 1 lira yakarken 100hp makina 2 lira yakar. Bunu da göz önünde bulundur.

Burda önemli olan nokta senin tercihin. Çok balya bağlayım diye bir derdin yoksa küçük hp makina yol yakıtı açısından avantaj sunar. Ama önünde toplu iş varsa ve 'ben yakıtta 3 ' e 5 ' e bakmam, bana en hızlı bağlasın, iş yapsın' dersen alacağın makina yüksek HP ' li olmalı.

Yani bunun sonucunda büyük makina, balya makinasını her zaman daha çok yorar, daha çok zorlar, kendisi de daha çok yakar ama daha çok da iş yapar. Küçük traktör için ise tam tersi.

Buna göre karar ver.
Yılmaz abi senin hesabına göre günde 600 balya daha fazla bağlıyor ve senden daha fazla iş çıkardığı için senden daha çok kazanıyor.Balya başı masrafta neredeyse aynı
Güzel bilgiler abi teşekkürler

ama şuda bir gerçek büyük hp küçügün işini yapıyor küçük büyügün işini yapmıyor.ama yine karar herzaman alanların..

ahmtkskr link=topic=74169.msg871121#msg871121 date=1395697213' Alıntı:
Yılmaz abi senin hesabına göre günde 600 balya daha fazla bağlıyor ve senden daha fazla iş çıkardığı için senden daha çok kazanıyor.Balya başı masrafta neredeyse aynı
Güzel bilgiler abi teşekkürler

Ahmet olay bu. Benden daha çok kazandığı, sınırlı olan sezonda daha çok iş yaptığı gerçek. Yalnız balya başı masraf tam olarak aynı değil. Balya başı 4 kuruş, 30.000 bin balyada 1200 lira demek. Bu paraya 1.5 ay çalışan var. Ayrıca yıpranma payı, lastik maliyeti ve balya makinası arızaları büyük traktörde daha fazladır.

Üstelik buradaki en önemli unsurlardan biri de da yol. Günde 20 km yapsa, 20 lira fazla yakar büyük traktör. 3 ayda en az 1500 lira fazla yakar yolda.

Kısaca çok geziyorsan motor güçük olmalı.

köylü link=topic=74169.msg871123#msg871123 date=1395697279' Alıntı:
ama şuda bir gerçek büyük hp küçügün işini yapıyor küçük büyügün işini yapmıyor.ama yine karar herzaman alanların..

Abi bu da bir gerçek. Özellikle konu güvenlik olunca büyük traktör açık ara öne çıkıyor.
Haşbaylı bir balya makinası 2100-2400 kg arasıdır. Tekerler de makinanın hemen hemen ağırlık merkezinde olduğundan özellikle yokuş inerken tüm gücü ile traktörü ittirir. Bu ağırlıktaki bir kütlenin kaygan sapın üzerinde dik bir bayırdan inerken uyguladığı gücü tahmin edemezsiniz. Buna birde pistonun her vuruşta yaptığı darbe etkisini de ekleyince durum çok tehlikeli haller alabiliyor.

Ben o 2 tonluk balya makinasının aşağı inerken 100 hp gücünde tek çeker MF 398 ' i önüne katıp nasıl sürüklediğini gözümle gördüm. Öyle birşey yok.

Konu güvenlikse tartışmasız 4x4 büyük traktör.

Hatta mümkünse 4 tekere etkili fren sistemi ile birlikte.

Abilerim verdiğinz bilgiler tam aramadigim ve anlatmak istedim durum hiz güvenlik ve yakıt sarfiyatı. Hasbayli balya kullanıyoruz biz new holland yapimi. Gittiğimiz yerler yaylalar dağın eteklerindeki ot yonca karsimi ekiyorlat senede bir kere bicip balya yaptırıyorlar. Mfmiz tek ceker oldugu icin makineyi dizginlemek zor hatta asfaltan tarla yoluna hizli girmek bile tehlikeli oluyo.
(Alinti yapamıyorum)
Dediginiz gibi balya işi 1.5 ay falan sürüyor bu süre zafinda bir yandan da toprakların işlenip misir ekimi yapamak zorundayız. Geçen sezon sabah balya gece misir yeri hazırladık onun için.
Allah hayırlı riziklar versin bu sezonda aynı iş temposuyla calisacaz inşallah.

110 gu almayi hiç düşünmedim ama ona verecegimiz parayi pulluk için kullanılabilir 100 lük cok üstünde bir yeterlilik saglayacak teşekkür ederim yorumlariniz icin. Özellikle yakıt hesabini kullanicidan duymak cok iyi oldu Allah hayırlı işler versin